Reklama

Reklama

Zítra

  • Česko Zítřek (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dokument, který se vydává do různých zemí a víc než na problémy samotné se soustředí na jejich řešení, skýtá ucelený pohled na to, jak se aktivisté, organizátoři a občané pokoušejí proměnit svět v lepší, zelenější a udržitelnější místo. Ukázat řešení, vyprávět příběh, který vezme za srdce... to je možná ten nejlepší způsob, jak se vypořádat s ekologickými, ekonomickými i společenskými krizemi, kterými naše země procházejí. Poté, co časopis Nature na speciální tiskové konferenci oznámil možný zánik části lidstva do konce jednadvacátého století, Cyril Dion a Mélanie Laurentová se společně s týmem čtyř lidí rozhodli provést šetření v deseti různých zemích ve snaze přijít na to, co by mohlo vést k této katastrofě, a především na to, jak jí zabránit. Během své cesty se setkávají s průkopníky, kteří přetvářejí zemědělství, energetiku, hospodářství, demokracii i vzdělávání. Spojením těchto konkrétních a pozitivních opatření, která již fungují, začali odkrývat možnou podobu zítřejšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

nascendi

všechny recenze uživatele

So záujmom som si pozrel dokument o rizikách súčasného sveta širokospektrálne sa zaoberajúci ekológiou, poľnohospodárstvom, ekonomikou, odpadmi, menovou politikou a i. Na konkrétnych príkladoch ukazuje nielen limity nášho tzv, rastu, ale aj rôznorodé pokusy o prijateľnejšie alternatívy. Snímka počíta s informovaným divákom, ktorému poskytuje množstvo informácií i podnetov na zamyslenie. Odporúčam pozrieť, aj keď nehodnotím hviezdičkami. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který by na první pohled mohl vypadat jako kritika toho, jak máme zlou a hnusnou konzumní společnost - což máme - ale když se na film podíváte, zjistíte, že tohle není jen kritika, která sama o sobě je potřebná, ale tohle je film, který se snaží najít nové, alternativní cesty a ukázat je lidem. A to je na něm to důležité. Ty alternativy zde jsou a není to jen o řečech. ()

Say 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejde nesouhlasit s tím, o čem se v dokumentu říká, už dnes např. víme, že ekologická stopa pro tvoření solárních panelů je obrovská (a tady je to prezentováno jako úžasná věc). Co mě ale nejvíc dostalo, tak byla absolutní ignorace důležitosti výchovy v rodině. Poslední kapitola se tvářila, jako by snad základem všeho mělo být vzdělání ve školním institutu - to je dost nebezpečný přístup. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Príznačná vec na sledovanie v deň kedy USA, teda ehm jeden panáčik. samozvaný vodca planéty Donald Trump odstúpil od Parížskej dohody o klimatických zmenách resp. emisiách. Dobrý dokument s pár perfektnými nápadmi pre svet, nebyť tej pomerne citelnej anarcho-komunistickej propagandy. Tá jediná mi trošku znížila celkovú mienku. Malo by sa asi točiť viacero dokumentov na túto tému spúracovaných podobným veľmi pozitívnym spôsobom ktorý neukazuje "už je neskoro", "za chvíľu je po nás" a pod. Ale ukázať že zmena je tu stále, a už sa aj deje ! No v malom merítku, ale každý jeden z nás ma tu moc vo svojích rukách priespieť k malej zmene. Po malých krôčkoch sa dá vybudovať budúcnosť akú by sme si väčšina želali a ktorú si predstavujeme a žiadny Donald Trump ani iný korporatný psychopati nebudú mať už viac tú moc v rukách niečo meniť lebo budú podbitý do nepatrnej minority. P.S : Veľký palec nahor pre Fínsky systém školstva a vzdelávania mládeže, takto by to malo vyzerať všade a hneď by bolo o to menej psychických neduhov a scoiálnych problémov (a myslím si osobne že i kriminality, extrémizmu, nenávisti a negramotnosti). ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá sonda do světa většinou "ekologicky" uvažujících jedinců, přičemž některé projekty jsou dokonce i funkční (napříkla místní měny, geotermální zdroje, část o demokracii) - ovšem rozhodně ne díky těm zeleným pomatencům. Hlavně ale opravdu nesmíte věřit naprosté většině toho, co se tam tvrdí a musíte to brát jako poučný dokument o tom, čemu všemu jsou někteří jedinci či skupiny (sekty) schopni věřit. ()

Reklama

Reklama