Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se Dream Master líbil ještě o kousek víc než Dream Warriors, a to především zásluhou sympatičtějších hrdinů. Hodinu a půl jsem si s Freddym opět užil, ale stejně mě mrzí, že opravdu strašidelná a hororová je pouze první Cravenova část. Celkově sérii A Nightmare On Elm Street tak pokládám za jeden z hororově nejméně využitých námětů vůbec - ačkoli jednotlivé filmy se mi dost líbí, šly by udělat mnohem výživněji. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu - Čtyřku režíroval Renny Harlin a je to můj nejoblíbenejší díl z celý série :) Tady jsou speciální efekty fakt něco a to se mi na tomhle dílu líbilo ještě víc. Čtyřka navazuje na trojku a máme tu stejný postavy z předchozího dílu. Hrdinku Kristen tu hraje pro změnu herečka Tuesday Knight a v tomhle dílu už jí Freddy dostane. No Patricia Arquette mě byla v tý roli teda sympatičtější a škoda že už to nemohla hrát. Máme tady novou hrdinku série Alice (Lisa Wilcox) a ta se mi moc líbila. Skvělá atmosféra, hudba a kamera. Krve je tady dost. Moje nejoblíbenější scény s pizzou, mucholapkou a závěrečná scéna s Freddym, kdy z jeho těla lezou duše obětí, jedna z těchto duší hrála moje oblíbená herečka Linnea Quigley, sexy punková princezna opět z filmu Návrat oživlých mrtvol. Mimochodem to bylo fakt skvěle udělaný :) Moc se mi líbila ve filmu skladba Anything, Anything od kapely Dramarama. Čtvrtý díl Freddyho je jeden z nejlepších dílů ze série Nočních můr v Elm Street. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vražda jako sport - obzvlášť když v tom vystupuje frajer Krueger. Pro mě asi nejzdařilejší pokračování kultovní série, jejíž pomyslnou kvalitativní laťku pozvedlo zase o trochu výš, alespoň co se efektů týče. Borci z Dream Quest Images (spolupráce na trhácích jako Sliz nebo Total Recall) se tu vyřádili opravdu neskutečně, protože i dneska působí jejich masky stále svěže. Však kdo by zapomněl na slavnou scénu proměny děvy na velkého švába nebo závěrečnou Freddyho likvidaci v kostele. Brutálně černý humor tu znovu zastoupí Kruegerovy hlášky a jeho nápady při aktech zabíjení. Pecka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všechny noční můry jsou o tom samém a používají i stejné zbraně, ale které se však v jedničce podařili nejvíce. Scény smrtí byli od začátku hodně silným nosníkem, kterému pomáhala atmosféra, která s každým dalším novým režisérem mizí do ztracena. Snad se jednou narodí nějaký režisér co vytáhne celou Noční můry na vrchol horrorového žebříčku. Už přes 20 let tam nepatří.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Wonderland, Alice!“ Majoritní vlastník továrny na Rohypnol zase rozjíždí svá pekelná kola, při architektuře mordů tradičně využívá slabin i koníčků obětí a na konci odejde, i když všichni dobře víme, že nedává své podkoží tak lacino. Jizlivý kotelník Frederick je v pohodě, ale nemůžu se dívat na horor, u kterého se vzhledem k jeho stylu nejvíce bojím toho, že se na place objeví Corey Haim a Corey Feldman. Kostelní finále k napravení dojmu nestačí a tenhle Harlinův dlouhý polibek na špatnou noc je zubem času vybělená kost ve voliéře hororových supů.. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 49,4 amerických milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama