Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po super tretim dile sice lehkej kvalitativni posun dolu, nicmene jeden z tech povedenejsich dilu. Prislo mi, ze to Harlin natocil docela dynamicky a hlavne tu je hromada smrti. Jinak dej navazuje na predchozi, takze se setkavame s partickou prezivsich z psychiatricky lecebny, akorat ze misto roztomily Arquette tu je nejaka blondyna s velkym zadkem. Ale jinak k tomu neni moc co rict, pribeh naprosto tuctovej, smrti sice fajn, ale nic zapamatovanihodnyho, aspon, ze Freddy je borec a zacina hazet hlasky. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Marná snaha, tohle je z celé série asi nejakčnější a celkově nejvydařenější díl. Už samotný úvod je dokonale provedený, správná depresivní muzika a hlavně skvělé speciální efekty. Dějová linie potácející se na úzkém chodníčku mezi snem a realitou (tady je ten chodníček opravdu uzonkej) dávaly mé fantazii řádně zabrat. Jak se říká ve snu je možné všechno a tohodle se tvůrci včele se specialistou na efektní podívané Renny Harlinem drželi jak lovecký pes pachu kořisti. Scénář se mi velmi líbí, protože nápad s absorbcí duší kamarádů je neotřelý a velmi originální, herecké výkony jsou velmi slušné a hlavně přeměna v brouka jedné milé slečny stojí za to. Jo a až pudete spát a bude se vám zdát o staříkovy v pruhovaném svetru jehož jedinou zábavou je broušení k ruce přiroslých nožů, pak Bůh s váma .):) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Také velmi slušný díl! Pohřbít jeho ostatky bylo málo - náš milovaný děckovrah se vrací, aby si to vyřídil s přeživšími z minula, ale zabrousí už také do nového masa, nevázaného rodiči, kteří ho kdysi usmažili zaživa. Hlavními hrdiny jsou: (vyměněná) Kristen, sympatická Alice a její bratr. Jednička byla intenzivní, dvojka nudná, trojka zábavná, no a čtyřka je snová. Atmosféra je opravdu ‚snovější‘, oproti minule opět o něco hororovější, avšak vyloženého děsu zde moc nenajdete. Nechybí ale pár silnějších a moc dobře vypadajících momentů (lámačka rukou na bench press a následná přeměna na hmyz, scéna osvobozování duší, či „wanna suck face?“). Freddy zase šaškuje a hláškuje, ale přesto z toho není cítit moc komedie. Spíš vyšinutost. /Čili: Není to kdovíjaká extra podíváná, ale na čtvrté pokračování rozhodně dobrý výsledek. 7,5/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další vydařenější díl série. Freddy je zde pořádně akční a taky se trochu rozpovídá. Navíc jeho efektní zánik (byť způsobený naprosto nesmyslně) dělá spolu s celkovou atmosférou z filmu dost povedený hororový zážitek. Jen mě mrzí, jak je naloženo s hrdiny z předchozího dílu (první hrdinové v sérii, které si šlo oblíbit), protože jejich nástupci nejsou zdaleka tak dobří. Ostatně tahle série má dost velkou smůlu na herce. Krom samotného Englunda jsou dost nepřesvědčiví. Když to mírně přehlédnu, je i tohle vydařené pokračování. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako trojka, ale pořád v pohodě koukatelné a celkem i zábavné. Opět hezké prostředí snů, místy slušná atmosféra, ale smrti už nejsou tak vychytaný jako dřív (ale furt lepší než ty trapnosti ve dvojce). Freddyho hlášky jsou super, hlavní hrdinka celkem sympatická, finále ušlo. /viděno na DVD: 65% a 3*/ ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Režie filmu byla nabídnuta Tiboru Takácsovi, který ale nabídku odmítl kvůli uspěchanému natáčecímu plánu. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama