Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (804)

Stepa777 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, tak nevím jak to mělo být přesně podáno. Já ale čekal víc k tomu případu se ztracenou dívkou... 90 % filmu je o hlavní postavě Rachel Watson, o jejích problémech atd.. vše se dlouho táhne a šíleně chybí napětí... Jako drama dobrý, jako mysteriózní thriller dost slabé. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Absolutne nedotiahnuté. A to buď zo strany režiséra alebo autorky. Neskutočná feministická óda, ktorá zase raz utvrdí ženské pohlavie v to, že muži sú šukajúcia mašina bez kúska citu. To ma, ale nezaujíma, ja som chcel vidieť kvalitný thriller a čakal som, že keď už má aj knižnú predlohu tak by mohol byť aj dobre napísaný. Samozrejme som sa toho nedočkal. Tvorcom trvalo takmer hodinu a pol kým sa niečo začalo diať a to je fakt veľa. A keď už aj príšlo niečo "drsné" tak mi to hneď odhalílo meno vraha, pritom film má ešte pol hodinky k dobru. Tate Taylor si tentokrát vybral zle. Toto by z podpriemeru vytiahol len Fincher. Takéto filmy aspoň dokazujú aká skvelá je jeho práca v tomto žanri. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Emly hra skvele a jej kolegine ju pekne doplnuju len muzsky protagonisti su slaby. Nie je to zly pribeh ani film len mu cosi chyba. Mozno chut zistit kto vlastne Maggie zabil. 65% ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Určitě to šlo udělat líp a ne nechat všechno v 20minutách vyřešit. Zbytečně moc komplikované, kdyby to udělali malinko jinak tak určitě potenciál tenhle snímek měl. ()

Lubos_Hurych 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho nic, dostal jsem všechno. A není to díky názvu, který mě ještě před vydáním samotného filmu donutil ke koupi knihy, kterou jsem stejně nečetl. Film mě krásně dokázal vtáhnout do děje a nepustil mě až do konce. Ten přinesl přesně to co očekávám od filmu (respektive thrilleru) - to neočekávatelné. Myslím že Dívka ve vlaku jakožto film podle knihy, která vyhrála cenu GoodReads Choice Awards a čtenáři byla uznávaná, je velmi podceňovaný a zasloužil by si lepší hodnocení. ► 100% ◆ 10/10 ◆ 5* ◄ ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Asi prvým faktorom, prečo som si pozrel Dievča vo vlaku, bola Emily Blunt. V tomto ohľade nie som sklamaný, výborná práca maskérov. Film a príbeh - spokojnosť. Zaujímavo podané (tri ženy, ktoré sa (ne)poznajú, sú nejakým spôsobom prepojené), postupné flashbacky, ktoré síce vyzerajú, že skáču hocijako v čase a v deji, ale celkom do seba zapadali. Odhalenie bolo tiež v pohode, až na ten následný záver, tam sa dalo možno ešte trochu pohrať. Slušná mysteriózna detektívka s peknou ženskou trojicou (prekvapenie v podobe zvodnej Haley Bennett). ()

kerolca 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že jsem se na film více těšila než jsem měla. Knížku jsem přečetla za tři dny, ale film jako by trval nekonečně dlouho. Celé se to táhlo, děj ztrácel na kvalitě a nevyznala jsem se v něm pomalu ani po přečtení knížky. Co ale musím hodnotit kladně, tak to jsou herecké výkony a celé je to celkem slušně natočené. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Za mě klidně 4*! Knižní předlohu jsem nečetl a Zmizelou jsem neviděl (v komentářích hodně zmiňovaný film), takže ničím nepolíbený a nezaujatý divák jsem se nechal snadno pohltit zajímavým thrillerem se slušnou atmosférou. ()

m.p.mysacek 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil. I když jak už to bývá, kniha byla samozřejmě lepší. Ono se ani do filmu tolik věcí vejít nemůže. Rahel jsem si přestavovala trochu jinak co se týče hlavně vzhledu a Anna v knížce byla naivnější a větší "slepice". Chybělo mi tam dost z té psychologické části, kdy Megan tam více vypráví svůj přběh a není jen v krátkých náznacích. Úplně zapomněli na scénu, kdy se Rachel vyspala se Scottem a on tam byl hrozně málo, v knize se rozbíral víc. I ten konec udělali trošku jinak, i když vrah i pointa zůstala stejná. Co se mi opravdu nelíbilo, že zaměnili města. Fakt nechápu, proč museli scénaristé vyměnit Londýn a Anglii za New York... ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Jako film na nedělní odpoledne celkem dobrý! Hezké holky, i když Rachel byla tak mimo, že to bylo místy otravné. Ale za všechno nakonec může chlap! ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

To teda byla sebranka. Jedna ženská alkoholička, druhá děvka, třetí líná fiflena, ale nejhorší je samozřejmě zase chudák chlap, který mezi nima pendluje. Ale jo, jako netradiční detektivka to šlo. ()

garry 

všechny recenze uživatele

Pripomina to Hitchcocka. Kraska v nesnazich. Trochu parodicky konec. Muzi jsou pekni grazli. Psychiatr je muslim. Jinak celkovy dojem dobra detektivka a zensky film. Muzi jsou z Marsu a zeny z Venuse. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý thriller. A téměř jako od Finchera. Atmosféra by se dala krájet a nebýt až příliš předvídatelné pointy, šel bych na plný počet. A to nejen díky neskutečné ústřední trojici (hlavně Emily Blunt je neuvěřitelná!). A ta hudba - když jsem v titulkách viděl Danny Elfmana, nechápal jsem, že je schopný dát dohromady i něco od něj tak nečekaného. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

První polovina strašně uspávající a zmatená. Postupem času se ale kvalita zlepšovala odkrýváním kousíčků pravdy, z čehož se odvíjela mnohem pochmurnější a (svým způsobem) odvážnější atmosféra a film se následně přehoupl do té pořádné thrillerové fáze. Z herců mi byli nejsympatičtější Bennett a Ramírez (ostatní si odpracovali takový svůj standart). ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Předlohou nepolíben a celkem za silné tři *. Kvalit podobných thrillerů ze současnosti (Gone girl) to nedosahuje. Možná, kdyby to pod taktovkou vzal někdo trochu schopnější. Příběh totiž zcela nevtáhne, vrah pro někoho odhalen celkem brzy, postavy mnohdy jednají poněkud nelogicky. Každopádně posledních cca 20 - 30 minut solidních, krvavých, napínavých, možná až překombinovaných... ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem přečetla už asi před rokem, ale na film jsem se podívala teprve včera. Knížka se mi líbila strašně moc a film byl spíš nic moc. V knížce je plno detailů a událostí, které ve filmu vůbec nejsou. Musím říct, že jsem od filmu čekala mnohem víc. ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

dievča vo vlaku neprinieslo nič nové. Celkovo film pôsobí prázdno. Zobrazenie závislej Emily Blunt pôsobilo až príliš obyčajne. Film pôsobí depresívnym dojmom kde sa snaží navodiť vraždu tehotnej ženy. No prázdne pasáže. Nesúvislé scény a chaotiské prostredie vytvárajú elen dojem "kedy ten film už skončí?". Kniha podľa recenzí je výborná no ako to býva pri sfilmovaných adaptáciách v tejto tvorcovia šľapli vedľa. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama