Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (804)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zmizelá se stala historicky prvním filmem, který má na ČSFD dva oficiální profily, protože tady se o ní mluví víc než o Dívce ve vlaku. Mně srovnávání zajímá asi jako drátkování, ale musím uznat, že podobnost obou psycháren rušila moji IT základnu. Ta ustavičně vymýšlela takové konspirační teorie, že snad hned zítra natočím svůj vlastní film. Akorát si dám víc záležet na skákání v čase, protože to tady připomínalo koně, který zabloudil na Velké Pardubické. Zamotaná byla nakonec Dívka pěkně, jenže to a) je samozřejmost a b) spíš než "Wow!" mně na konci projelo hlavou "Sakra, stihnu poslední metro?" Rozklíčování nemělo kule, dost možná proto, že veledůležitá postava Phoebe viděla film jen z vlaku... P.S.: Nejlepší faktor filmu je RH obě sexy. Hodně. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že "divkou" se mohou označovat i rozvedené alkoholičky ve středním věku, ale nebuďme hnidopiši.:D Knihu jsem nečetla, tak třeba onu dívku kvůli filmu postaršili? ... Měla jsem chuť na kriminálku s překvapivým rozuzlením, takže mi tenhle film strašně sednul do nálady. Je pravda, že ve finále se o nic extra originálního nejedná, ale mě to chytlo. Film drží hlavně obsazení, které se podle mě vážně vyvedlo, ačkoliv bylo celkem těžké s hlavní "hrdinkou" sympatizovat, protože ruku na srdce, vožralí lidi mi lezou na nervy a neni na ně hezkej pohled, natož když si myslíte, že je to nějaká duševně chorá stalkerka, z níž se dokonce vyklube vrah a celá zápletka bude trapně předvídatelná. Nakonec to tak naštěstí úplně nebylo. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel trochu zmatečný, jak se film potom rozplétal, tak jsem chápala víc souvislostí a lépe jsem se zorientovala v ději. Rozpletení mi pak nepřišlo až tak překvapivé, protože jsem to odhalila nějakou tu chvilku před koncem. Neubráním se srovnáním se Zmizelou, která byla o třídu lepší. Tady herecké výkony většiny herců vyvažovali místy předvídatelnou zápletku. Nenudila jsem se, ale taky to ve mě nezanechalo hlubší dojem. Lepší 3* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj manžel mi říkával, že mám bujnou fantazii. Nemůžu si pomoct.“ Na film jsem se strašně těšil. Asi až moc. Zpočátku jsem byl dost nadšený. Neustálé divákovo tápání, co se hlavní hrdince jen zdá a co je skutečnost, všudypřítomné tajemno, napětí. Postupné odkrývání pravdy a přehodnocování názoru na všechny hrdiny a vůbec celé dění. A aby toho nebylo málo je člověk ještě víc dezorientovaný flashbacky týkající se jednotlivých postav. Potud vše správně. Ale od „zmizení“ to pomalu ale jistě začne skřípat. Nejdřív mě začala dráždit policie (především hlavní detektivka), ta působila jako skupinka mírně zaujatých úředníků, kteří jakoby mimochodem mohou sem tam někoho vyzpovídat a promluvit mu do duše. A od chvíle „prozření“ se už jen kupila klišé, což bohužel vydrželo až do konce (o tom, jak se pak jedna z postav začala z ničeho nic chovat strašně hloupě, snad raději víc psát nebudu). Herecky tomu suverénně vládne Emily Blunt (a to i za vydatné pomoci maskérů), ale na víc než lepší průměr to už nevytáhne ani ona. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie som príliš sklamaný, ale od filmu som čakal viac, vzhľadom na to, aký bum bác narobila kniha. Za najväčší problém považujem ľahkú predvídateľnosť deja, čoho dôsledkom bolo, že snímok pomerne skoro upadol do miernej nudy a nezaujímavosti. Žiaden nápad alebo zaujímavejšie rozuzlenie sa nekonalo, skrátka chcelo by to trochu oživiť scenár. Ale aspoň kamera bola pekná a herci slušne zahrali, takže sa to dalo s ľahkosťou prežiť. Druhý krát by som si to ale už nepustil. 65/100 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Emily Blunt (Rachel) se kvůli věrohodnému ztvárnění své role setkala s řadou lidí závislých na alkoholu. Při samotném natáčení maskéři ladili různé fáze opilosti její postavy kontaktními čočkami: růžovými pro lehkou podnapilost, krvavými pro těžší a nažloutlými pro kocovinu. (raininface)
  • Emily Blunt (Rachel) byla při natáčení filmu ve 4. měsíci těhotenství. Nikomu to neřekla a jediný, kdo to na ní poznal, byl Justin Theroux (Tom). (Streeper)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 75,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 173,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama