Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (804)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dívka ve vlaku hodně připomíná nedávnou Zmizelou. Atmosféra je postupně dávkovaná, hloubka vyprávění je skvělá a divák hltá vše co se ve filmu stane. Hlavní hrdinka Rachel je závislá na alkoholu a jak si divák není jistý jí, ona si také není jistá jí samou. Rachel tedy není klasická hrdinka. Rachel však není vypravěčkou sama. Příběh je vypravený dalšími dvěma hrdinkami Megan a Annou při čemž každá z nich je v dějové line zapletená. Dočkáme se tedy různých pohledů na jednu věc. Divák tím dostává rozmach které se jiné thrillery pokouší nabízet ale neposkytnou ho (Vyjímka je již zmíněná Zmizelá). Film však řemeslnicky není nějak vyjímečný a jediné co by se dalo vychválit je herecký výkon Emily Blunt která Rachel hraje skvěle a je to herečka která umí. Když už vás ale film podle předlohy donutí pořídit si předlohu to už něco znamená......... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně věrná adaptace knihy bez větších odchylek. Jako čtenář jsem se orientoval, nečtenáři asi museli mít problém. Další Zmizelá to není, slušné řemeslo ano. Nejvíc mě zklamalo přenesení děje z UK do USA a místo typicky britských pididomků jsou tu americké vily s velkými zahradami. Rachel má zrak jak Legolas. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Taková normální detektivka. Dokud rozvádí psychickou narušenost hlavní hrdinky tak dobré, Emily Blunt hrát umí, ale pak se přijde s debilní deus ex machinou která ukáže kdo je vrah a celé to jde úplně předvídatelně do kopru. Fincher to není. A to přitom i ta Zmizelá patří k jeho nejslabším kouskům. 7/10 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel trochu zmatečný, jak se film potom rozplétal, tak jsem chápala víc souvislostí a lépe jsem se zorientovala v ději. Rozpletení mi pak nepřišlo až tak překvapivé, protože jsem to odhalila nějakou tu chvilku před koncem. Neubráním se srovnáním se Zmizelou, která byla o třídu lepší. Tady herecké výkony většiny herců vyvažovali místy předvídatelnou zápletku. Nenudila jsem se, ale taky to ve mě nezanechalo hlubší dojem. Lepší 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $75,395,035Tržby Celosvetovo $173,185,859 Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,810,117Tržby za predaj DVD v USA $4,539,536║ dejovo dosť zauzlené až je to roztrúsené, chápem že Tate Taylor to chcel pojať čo najviac prekvapivo ale ten efekt tu nemá až také správne miesto a to správne podanie, ktoré by diváka odpálilo /60%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v New Yorku, ačkoliv děj knižní předlohy se odehrával v Londýně. (adam9)
  • Emily Blunt (Rachel) byla při natáčení filmu ve 4. měsíci těhotenství. Nikomu to neřekla a jediný, kdo to na ní poznal, byl Justin Theroux (Tom). (Streeper)
  • Emily Blunt (Rachel) se kvůli věrohodnému ztvárnění své role setkala s řadou lidí závislých na alkoholu. Při samotném natáčení maskéři ladili různé fáze opilosti její postavy kontaktními čočkami: růžovými pro lehkou podnapilost, krvavými pro těžší a nažloutlými pro kocovinu. (raininface)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama