Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (805)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zmizelá se stala historicky prvním filmem, který má na ČSFD dva oficiální profily, protože tady se o ní mluví víc než o Dívce ve vlaku. Mně srovnávání zajímá asi jako drátkování, ale musím uznat, že podobnost obou psycháren rušila moji IT základnu. Ta ustavičně vymýšlela takové konspirační teorie, že snad hned zítra natočím svůj vlastní film. Akorát si dám víc záležet na skákání v čase, protože to tady připomínalo koně, který zabloudil na Velké Pardubické. Zamotaná byla nakonec Dívka pěkně, jenže to a) je samozřejmost a b) spíš než "Wow!" mně na konci projelo hlavou "Sakra, stihnu poslední metro?" Rozklíčování nemělo kule, dost možná proto, že veledůležitá postava Phoebe viděla film jen z vlaku... P.S.: Nejlepší faktor filmu je RH obě sexy. Hodně. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj manžel mi říkával, že mám bujnou fantazii. Nemůžu si pomoct.“ Na film jsem se strašně těšil. Asi až moc. Zpočátku jsem byl dost nadšený. Neustálé divákovo tápání, co se hlavní hrdince jen zdá a co je skutečnost, všudypřítomné tajemno, napětí. Postupné odkrývání pravdy a přehodnocování názoru na všechny hrdiny a vůbec celé dění. A aby toho nebylo málo je člověk ještě víc dezorientovaný flashbacky týkající se jednotlivých postav. Potud vše správně. Ale od „zmizení“ to pomalu ale jistě začne skřípat. Nejdřív mě začala dráždit policie (především hlavní detektivka), ta působila jako skupinka mírně zaujatých úředníků, kteří jakoby mimochodem mohou sem tam někoho vyzpovídat a promluvit mu do duše. A od chvíle „prozření“ se už jen kupila klišé, což bohužel vydrželo až do konce (o tom, jak se pak jedna z postav začala z ničeho nic chovat strašně hloupě, snad raději víc psát nebudu). Herecky tomu suverénně vládne Emily Blunt (a to i za vydatné pomoci maskérů), ale na víc než lepší průměr to už nevytáhne ani ona. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice mě film překvapil, kdysi jsem v kině viděl trailer, ale jinak nic moc nečekal. Na film samotný mě upozornil až kámoš (on ví) a vidina další Gone Girl se začala rychle naplňovat. Tate Taylor ale bohužel není David Fincher, takže jeden konstatní ohromený zážtek se nedostavil, ovšem skoro by se dalo říct, že se Emily Blunt probrečí k nějaké té ceně a Rebeccu Ferguson jsem v té blond verzi vůbec nepoznal. příjemné překvapení na úrovni Mužů, kteří nenávidí ženy (té verze od Finchera) a velice (ne)příjemný zážitek..hlavně když se vybarví onen pachatel je opravdu nechutné pokoukání...8/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poor man's Gone Girl? Jo, žádné překvápko, věděli jsme to všichni už od traileru, ale že to bude až takhle obvious, velké zklamání. Plus Tate Taylor není žádnej Fincher, vyjetá Emily Blunt není žádnej Ben Affleck a přestože Haley Benett svádí a provokuje jak může, ona sama film nezachrání. Druhej a třetí palec pak za skvělýho Therouxe, kterej by měl hrát mnohem častěji. 6/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Popísať zložitý thriller The Girl on the Train je ťažké, v niektorých chvíľach zostáva divákovi rozum stáť. Bezpochyby sa jedná o jeden z najvýraznejších filmov roka 2016, ktorý si publikum získa veľmi originálnym nápadom. Príbeh vie pohltiť, túžime sa dozvedieť, ako to naozaj bolo, dej má spád. Prepracované dialógy strieda akcia, po skončení zostanú ústa zľahka pootvorené a hlava zmätená. Ideálne pre fanúšikov mistery thrillerov a ľudí, čo sa neboja náročnejších diel. Rozprávanie je dosť mätúce. Divák má ohromnú ťažkosť sa vtom poriadne zorientovať. Artové poňatie snímky je tak cielené hlavne pre náročnejšieho diváka. Emili Blunt ako alkoholová troska Rachel je famózna. Zvyšok osadenstva jej len sekunduje. Mne trochu vadila delirická hudba, hlavne na začiatku. Potom už som ju prestal vnímať a keď sa pozriem späť, asi to bola dobrá voľba. Podčiarknuté, sčítané, mne sa to páčilo a myslím, že by to ani nešlo pojať lepšie. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2016 v Londýně. (Varan)
  • Postava Marthy, kterou hraje Lisa Kudrow, v knižním románu neexistuje. Je pouze krátce zmíněna, ale nikoli jménem. (veronikajel)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama