Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh berlínského mladíka Jana Nebela, který se cestou do práce přimotá do pouliční potyčky, za což dostane vysokou pokutu. Aby nebylo problémů dost, přijde Jan ještě o práci a nabude podezření, že se nakazil AIDS. Jediné co ho může hřát na srdci je dívka Vera, do které se zamiluje. Film o hledání cesty životem a hledání štěstí v rozestavěném sjednoceném Berlíně. (Redík)

(více)

Recenze (15)

Fary 

všechny recenze uživatele

Tak nějak na tři a půl hvězdičky. Člověk pořád čeká dobrý konec, nebo špatný konec a pak je najednou konec a ono nic. Prostě to jen tak skončí. Asi mi trošku chybí konce těch příběhů, ale myslím, že to byl záměr je tam nedat. Jinak rozhodně zajímavá věc. Jenom Vogel vypadá s těmahle vlasama jako otřesný slizoun - bez nich (Die Welle - Náš vůdce) vypadá rozhodně sympatičtěji. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Doslova FRUSTRAČNÍ kompozice. Celý film sledujete různé blbnutí a stýkávání se několika berlínských looserů napodzim ´89 a čekáte že se o nich dozvíte něco co bude děj posouvat. Nedozvíte. Nebýt půvabné Christiane Paul tak jsem to nedokoukal. Snímku sice nelze upřít nápady a pro ty kteří v těch místech tuhle dobu zažili asi docela zajímavý scénář, ale našinec může být dost nervní kvůli tomu že vlastně neví co si o všech těch protivných postavách myslet, tak jsem to měl já. ()

Reklama

AdaMM 

všechny recenze uživatele

pro mě jeden z nej filmů vůbec - i když na první pohled asi ani nijak zvlášť nezaujme. milostný příběh nepříliš úspěšných lidí v berlíně poloviny 90. let. velmi krásné vedlejší role, nostalgická atmosféra a lehce sentimentální happy end. ale jako celek to až překvapivě funguje. všední život. nevšední zážitek. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Taký ten príjemný, ľudský film, aké som mal rád, ešte než som ich začal (najmä) vďaka tuzemskej kinematografii nenávidieť. Vyrastal som na Hejlčíkovej Cineme, takže o ňom viem od doby vzniku, ale logicky som ho (ako desaťročný) v kine nevidel. Zato nadchádzajúci Beckerov film som v kine videl (a doteraz si pamätám súložiaci pár za mnou, aj Banášovú s fotrom, ktorí na tom boli tiež, v kine Istota). Podobná pohoda. Hlavná mužská postava je ewanmcgregorovský anti-macho týpek, ženskú rolu hrá roztomilá Christiane Paul (ktorá hrala v mojej kedysi najobľúbenejšej road movie ever), a vedľajšie postavy sú skvelé všetky. Tématicky je to spriaznené s iným európskym kinom a človek sa pri tom fakt cíti sladkobolne fajn. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

ŹIVOT JE STAVENIŠTĚ (a tady to v bývalém Východním Německu jako staveniště sketečně vypadá) sice asi není atraktivní název filmu, ale naši distributoři si to zase upravili po svém a to už nemá souvislost s dějem naprosto žádnou. Ani jsem si neuvědomila, že jsem tento skvělý film již kdysi viděla v televizi. Po druhé jsem si ho vychutnala snad ještě lépe. Již dávno neplatí, že německé filmy za moc nestojí, alespoň já si na žádný vyloženě špatný ani nepamatuji, škoda, že se jich k nám oficiální cestou dostane tak málo....Tenhle je opravdu ze života, ale komedii v tom nevidím. Poprvé ve filmu jsem tu zaznamenala, že při manipulaci mrtvola vydává zvuky...zajímavé. Dokonce si tu zahrál i sám pan režisér šéfa jatek a za 6 let pak natočil svůj kultovní film http://www.csfd.cz/film/111733-good-bye-lenin-good-bye-lenin/. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama