Reklama

Reklama

Šiška Deluxe

  • Slovinsko Šiška Deluxe
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní komedie odehrávající se v lublaňské čtvrti Šiška. Chytrolín a rozumbrada Mile, který ještě ve čtyřiceti stále žije u své matky, jeho stejně staří kamarádi Fedr, kdysi skinhead a nyní rozvedený otec, a bývalý pankáč a sirotek Zekir. Šance na změnu jejich katastrofálních životů má přijít se společným plánem na otevření pizzerie. Protože se však nedokážou přestat chovat jako břídilové, zákazníci se nehrnou. V tu chvíli se objeví tajemná Jana, která jim vnukne nápad nabízet společně s pizzou unikátní službu „Šiška Deluxe": Objednejte si pizzu a spolu s ní cokoliv, co vám udělá radost, a my to zařídíme! Podniku se okamžitě začne dařit a zdá se, že v Šišce jsou všichni díky pizze plnící sny šťastnější. Přinese Šiška Deluxe štěstí i samotným protagonistům? (Evolution Films)

(více)

Recenze (13)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výtvor s takovým tím hodně jednoduchým a přitroublým humorem. Také mi připadalo, že to má dost rumunské vibes, nicméně to není zas až tak špatné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už podľa názvu som šípil amatérčinu. A tú som aj dostal. Sedlácka komédia presne na tej úrovni Balkánu, prostredím aj hercami, čo sa vlastne aj očakávalo, ale vtipu tu toho veľa nebolo alebo nie som naladený na rovnakej vlnovej dĺžke. Prišlo mi to bez šťavy, pritom tam hrá aj Nataša Burger, ale taký suchý burger fakt nechcete. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čím dlhšie to šlo, tým to bolo horšie. Ani vtip, ani záujem, len bezbrehá píčovina so zlým strihom a nezmyselne na seba napojenými scénami. A to som dúfal, že slovinci sú trochu inde a nie v tej balkanskej pojašenej mentalite. Stále ale lepšie ako hocičo od nás. 1 z 5 ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Koukni, porno." Tak dlouho už jsem se tak dlouho nesmál, až teď u této opravdu jen lehce nahořklé komedie, plné originálních gagů i slovního humoru, která diváka seznámí s úplně novými druhy pizzy, například s labutí, či Rubikovou kostkou i novým způsobem, jak zašroubovat žárovku a ve které hlavní hrdinové s neuvěřitelnou nadsázkou řeší snad všechny problémy současnosti, včetně nezaměstnanosti, alkoholismu, bezdomovectví, homosexuality nebo válečných traumat a kde si kromě lidí, zvířat, stromů, kytek a kamenů, zahrají i Škoda Roomster nebo policejní verze Octavie první generace. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pohodová balkánská feelgood dramedie, u které se člověk pobaví a zasměje - u mě vede pizza s labutí :-) Mimochodem, klobouk dolů před výkony neherců v hlavních rolích... ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Febio je příležitost přičichnout k tvorbě ze zemí, které nedostávají takový prostor v TV a zároveň jde většinou již cenami prověřené snímky. V tomto případě jsem film vybral kvůli tomu, že jde o komedii. Asi můj první slovinský film, který ukáže životní styl třech looserů, které osud dokope k akci - podnikání. Moc jim to nejde a tak má divák příležitost sledovat řadu vtipných i méně legračních scén. Zajímavé je, že je mnoho motivů reálných (sdělil režisér po filmu) a hlavní postavy reprezentují neherci. V tomto ohledu super výkon, nepoznal jsem to. Pohled do domácnosti některých postav je jak u nás v bytovkách 80. let. A to jsou nám Slovinci v řadě případů dáváni za vzor. Komedii z jugoslávského prostoru hodnotím 70 %. Febio 2016. ()

Misirlou 

všechny recenze uživatele

Veselo-smutný příběh ze života obyčejných lidí. Ve filmu se střídají velmi vtipné scény s dramatickými okamžiky. Hlavní role hrají neherci a o to víc překvapí, jak skvěle se rolí zhostili. Vytkla bych zabředání do problémů jednotlivých hrdinů, které nabourají vtipnost celého filmu a díky nimž nedojde k rozvinutí mnoha velmi vtipných scén. Jakoby režisér (a scénárista zároveň) balancoval na hraně, zda to udělat jako komedii nebo drama. Nakonec je tam od každého něco a může to působit nedotaženě a rozpačitě. Ale přesto jsem se u filmu velmi bavila a odpočinula si. A k tomu by filmy této kategorie měly sloužit. Za mě 4*. ()

supg 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět happyend, který není Made in USA, který je v jiném duchu. Vyloženě oddechový film, který si na nic nehraje, nic nevnucuje ()

andykanadan 

všechny recenze uživatele

Slovinsko je už dlhé roky jednou z mojich najobľúbenejších krajín a keďže pred koronou som tam a v Chorvátsku trávil každý rok dovolenku, mentalitu dobre poznám a preto som sa na tento film veľmi tešil. Bola to príjemná oddychovka a určite si to rád pozriem ešte niekedy. ()

bighead 

všechny recenze uživatele

Taková milá balkánská chujovinka.Kdyby z toho udělali kratší seriálek,tak by ti týpci docela člověku přirostli k srdci. ()

Reklama

Reklama