Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by měl vidět minimálně každý filmař, ať už profesionální, amatérský nebo čistě nadšenec filmové tvorby. James Franco překvapil naprosto famózně. Zvládnout režii a hlavní roli ve filmu, kde hraje režiséra natáčející film, ve kterém se zhostil hlavní role, tomu říkám umění. Čtyřnásobná výzva a vše zvládnuté perfektně. Tommy ztvárněn až děsivě uvěřitelně a celkově atmosféra natáčení snad lépe vystihnout nešla. V tomhle filmu stejně jako při reálném natáčení naleznete vztek, závist, humor, emoce, pocit prohry i výhry. Můžu doporučit opravdu každému a věřím, že si z toho stejně jako já něco odnesete. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Francův režijní debut o tom, jak vznikl prý nejhorší film všech dob "The Room" alias nechtěná komedie, která během let získala kultovní status. Dívalo se na to hezky, ničím to nijak zvlášť neurazilo ani nepřekvapilo. Plus mě to motivovalo ke shlédnutí toho filmu. Jedinej problém jsem měl s tím hraným přzvukem Franca, protože to působilo spíš jako kdyby hrál retardovanýho. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Dvě věci: (1) James Franco je nejlepší herec na světě. Chvílema jsem zapomínala, že ten člověk na plátně je jen herec, který Wiseaua hraje. 2) Greg Sestero je nejlepší kamarád na světě. Nádhernej film o přátelství (byť je to přátelství s naprostým egomaniakálním magorem), kterej mě natvrdo dojal k slzám. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Měl jsem až příliš vysoká očekávaní. Ale dobře, dokážu přistoupit na to, že film pojednává spíš o osobě Wisseaua. Smutné ale je, že na mě působil minimálně sympaticky a v mnoha chvílích jsem ho skoro upřímně nesnášel, jakkoliv se našli jeho dobré momenty. A co se týče zákulisí natáčení, je hodně velký fail, že jsem se o mnoho víc dozvěděl ze zajímavostí na csfd. Zdá se mi, že scénárista vynechal mnohé, co by mne dost pobavilo i zajímalo. Takže jako "film o jiném filmu" to u mě osobně selhalo. A jako komedie také moc nevyniká. V tomhle směru film triumfne This is the end, The interview i zatím nejlepší Sausage party. ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Abych vyvážil váhy odpadového "The Room (2003)", tak přidávám zde jednu hvězdu navíc. James Franco to zahrál skvěle a mně stále nejde do hlavy to, že je původní film z roku 2003 kultem. Největší podíl na tom pravděpodobně bude mít režisér-scénárista a herec v jednom, který dle tohoto snímku dokazuje, že je opravdu z jiné planety. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mnohem vážnější a mnohem hodnotnější, než jsem čekal. Do Eda Wooda to má daleko a lidi, co neviděli The Room a neznají Tommyho Wiseaua, to asi neosloví, ale pokud vás zajímá zákulisí téhle filmařské bizarnosti a mýtus kolem jejího tvůrce, má to hodně co nabídnout. Natočené je to pěkně a James Franco je naprosto přesný. Za mě velká spokojenost. ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Nutnosť zhliadnuť The Room o ktorom spomínané Francovo dielko je. Vďaka zaujímavostiam a tomuto snímku sa priblížite k postave Johnnyho a hlavne osobe Tommyho Wiseaua samotného. Je to naozaj prazvláštny človek, ktorý ma osobité vnímanie sveta a dá vám to odpoveď na charakter, ktorou je The Room značne poznačený. Svedectvo jeho kamaráta Grega Sestero nám otvára oči a približuje nás k tomuto záhadnému človiečiku. Výborný herecký výkon hlavnej postavy, ktorá si dala záležať na autentickosti a je jeho vernou kópiou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Životopisný film“ T. Wiseaua a príbeh vzniku filmu The Room? Nie úplne. Ja vidím snahu a prácu, ktorá je za vznikom tohto filmu. Na druhej strane však je tam mnoho (občas) zbytočných vedľajších scén, s ktorými si neviem poradiť. Keby len boli vtipné, ale nie sú. Každopádne uznávam úsilie J. Franca a jeho výkon. Post scény, kde sa porovnávali snímky z „minulosti“ a zo „súčasnosti“, boli dobré. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení: neměl jsem pojem o tom, kdo je to Tommy Wiseau, nebyl jsem hostem v jeho Pokoji (r. 2003). Pokud jste na tom podobně jako já, bude na vás Úžasný propadák působit dojmem mystifikačního pseudoživotopisu, který si dal za primární cíl pobavit. A jestli o podivínském filmaři víte své a nebo jste dokonce měli tu čest s některým z jeho veleděl, tak na tom budete úplně stejně :D Bratři v triku jedou bomby….možná bych jazykozpytcům doporučil vyhnout se dabingu, protože pokus o akcent Jamesovy postavy nebyl úplně příjemný. Samotné téma je zábavné samo o sobě, absurdita jede na plné otáčky, „přicmrdávači“ hrají také první ligu a kamera jede, klapky klapou a střihači stříhají. Franco und Franco neměli chybu a teď je na řadě samotný pan Tommy Wiseau a jeho kultovní skotačení. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, protože nenávidím tuhle tvůrčí skupinu. V případě tohoto snímku však nemám problém , tlustej zmrd s debilníma kecama tam byl jen okrajově !! ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Film o filme ale v zákulisí natáčania kde máme možnosť sa viac vcítiť k postavám, špeciálne k Tommymu. Autobiografia mimozemšťana ktorý si splnil sen spolu s najlepším kamarátom. Či už z toho sna sa vyplnil brak alebo veľkofilm je jedno. Ako sme mohli vidieť, ľudia sa v divadle bavili a to je predsa hlavné. To isté môžem povedať o tomto sfilmovaní, bavil som sa a ešte viac než u originálu. (75%) ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Na jednej strane to nie je ani dostatočne zábavná komédia a zároveň to na druhej strane nie je ani dostatočne fungujúca dráma. James Franco nám prináša nevýrazné, až sterilné spracovanie, ktoré je zjavne spojené so snahou vyjsť v ústrety každému (originálnym tvorcom, fanúšikom aj “nefanúšikom”). V podstate možno povedať to, že celý film zakladá “len” na bizárnosti osoby Tommyho Wiseaua. Avšak po hereckej stránke nám Franco predvádza skutočne výborne imitujúci výkon, hodný uznania. The Disaster Artist má všetky predpoklady na to aby to bolo výborné dielo s vlastnou výpovednou hodnotou (posolstvo priateľstva), avšak v konečnom dôsledku nadchne skôr fanúšikov The Room kultu a na zvyšné divácke publikum pôsobí skôr priemerným dojmom. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Ja som veľmi rád, že sa práve bratia Francovci ujali hlavných rolí v tomto filme. Krásne vidno, akými sú výbornými hercami, hlavne James. The Disaster Artist neslúži len ako film o filme, je to veľmi dobrý počin, ktorý poteší nejedného fanúšika kinematografie. 80 %. ()

Bystrozraký 

všechny recenze uživatele

The Room je něco, co se mi špatně popisuje druhým. Kdo neviděl, nepochopí a kdo uvidí, tak ten si to buď zamiluje a nebo bude nenávidět. Taková absurdita, jak scénářová, tak herecká je komická, až bolestná na pohled a proto tento film svým způsobem miluji. Po roce, co jsem film viděl poprvé (a musím konstatovat, že jsem si The Room poté pustil ještě několikrát) jsem zhlédl trailer na The Disaster Artist, který ve mě zanechal rozpolcený dojem. Nedokázal jsem si představit, že by někdo dokázal imitovat Tommyho Wisea, kterého James Franco nakonec ztvárnil tak dobře, že bych mu bez problému toho Oscara dal (jenom škoda, že na sebe upozornil výhrou glóbusu a strhla se na něho lavina obvinění... hold dnešní Hollywood). Poté jsem byl nedůvěřivý vůči mladšímu Francovi, který hrál Grega Sestera a musím říct, že určitě mohli najít někoho lepšího... Vedlejší herci se skoro vůbec neprosadili a kromě Setha Rogena, tam skoro ani nemuseli být. Pokud bych měl film shrnout The Disaster Artist je pro mě roztomilou, životopisnou komedií o dvou odpadlících, kteří si jdou za svým snem být hvězdy stříbrného plátna. Závěrečná scéna byla pro mě pěkná, že možná i malá nepatrná kapička ukápla. Na závěr asi řeknu jenom to, že The Room a The Disaster Artist jsou pro mě něco neskutečného. Životní, motivační příběh, který se může stát pouze ve filmu. Doteď nedokážu uvěřit, že existuje někdo jako Tommy Wiseau a doteď mě zajímá, kde vzal všechny ty peníze... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Původní The Room jsem hodil do odpadu, takže za řemeslo dávám 2*, ale pochopit bizár kult mi to nepomohlo. Kolik lidí by opětkovalo The Room bez jakékoli znalosti kultu a kolik lidí by opětkovalo tohle bez opětkování The Room.????? Dave Franco je skutečný The Disaster Artist. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pár dní dozadu som videl originálny The Room, načítal som historky z natáčania, napozeral zostrihy na YouTube a tak som bol aj po výborných ohlasoch na tento film dosť nahypovaný. A z toho pramení moje rozčarovanie – namiesto pomníka šialeného natáčania jedného legendárneho filmu som dostal miestami až nepríjemne tragikomický príbeh jedného pomýleného človeka. K samotnému natáčaniu sa dostaneme až niekedy v polovici a aj tam uvidíme len niekoľko highlightov. James Franco sa do Tommyho síce fakt položil, ale jeho brat Dave v roli Grega Sestera bol podľa mňa dosť príšerný. Škoda, čakal som niečo iné. 5+/10 ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o vzniku těžce podprůměrného snímku, který dává na obdiv někoho, koho bychom měli spíš litovat a poutá pozornost k někomu, kdo by měl být přehlížen. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jestli je Tommy Wiseau opravdu takový sebestředný šílenec, jak ukazuje tento film, tak mě nepřekvapuje, že The Room je taková sračka a že on ho však stále považuje za kvalitní film. Schválně jsem přetrpěl tu jeho amatérskou slátaninu, abych si pak mohl případně vychutnat The Disaster Artist. A byl to správný tah! James Franco hraje Wiseaua věrně a skvěle, ale i ostatní herci příliš nezaostávají. Ostatně rozdvojený obraz mezi titulkama, kdy vlevo sledujeme originální scény a vpravo ty současné jsou toho svědkem. 104 minut strávených u tohoto filmu rozhodně nelituji. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli rozumím kultu původního filmu, a jak to původně Tommy Wiseau myslel vážně, ale zdá se mi, že James Franco, potažmo scenáristi promarnili příležitost a pod povrch tvůrčí duše se nedostali. A tak vznikl jen film o filmu s docela zajímavým pozadím. Přitom, jak jsem pochopil, jistá příležitost asi byla, když se sám Tommy Wiseau (pozor, spoiler) ukáže v potitulkové scéně. Nevím ale, jaké ambice tvůrci tohohle filmu měli, jestli to bylo cílem. Konec dobrý, všechno dobré. A první pár minut jsem si myslel, že má James Franco dvojroli. Roli herců před filmem jsem moc nepochopil. ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama