Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

Mara97 

všechny recenze uživatele

Do všech detailů znovu natočený The Room byl dokonalý, celým filmem se ještě více zdůraznila ta genialita originálního Wiseova počinu. Disaster Artist by si toho Oscara zasloužil. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Málokdy jsem zažil komedii, která by gradovala k velkému finále, u kterého jsem se popadal za břicho a nemohl jsem se přestat smát. „Úžasný propadák“ je zvláštní film, kdy na začátku nevíte co čekat. Jakmile se ale přesně naladíte na jeho bizarní pojetí, začnete si ho užívat. James Franco je zde naprosto dokonalý a za všemi vtipnými scénami stojí právě on. Začal jsem se bavit asi až po první půl hodině a smál jsem se čím dál tím více s další a další scénou. Smích jsem nemohl zadržet při scénkách v kině, kde se jednalo o opravdu velkolepé finále. Tleskám. Takto komorní snímek za pár šupů a splnil naprosto vše, co jsem od něj chtěl. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Lépe pojaté jak Ed Wood, který spíš nudil než bavil. Tohle je dle mého naprostý opak, sice to není tak komplexně propracovaný děj jako v Edu Woodovi, ale ten scénář je velmi atraktivně napsaný, takže film vám uteče velmi rychle. Nejen scénář je skvělý, ale i skvělý herci kterým vévodí James Franco, který pro mne nepochopitelně nedostal nominaci na Oscara a zaslouží si větší respekt, než který dostává od ostatních. Seth Rogen tu nemá velký prostor, ale na filmu se částečně podílel tím že ho produkoval. Sice to není klasická Rogen+Franco komedie, ale stále dokáže velmi pobavit a občas je vám někdy Tommyho trochu líto, i přesto že to je podivný, místy nechutný a otravný chlap. Co také nechápu že film nehráli v kinech, na místo toho promítali tuším 50 odstínu svobody, upřímně tohle vypovídá něco velmi špatného o lidech co vybírají filmy které se tu budou promítat a které ne, upřímně bych doporučil tyto lidi vyhodit a na místo toho dosadit někoho kdo tomu aspoň trochu rozumí. Nedoporučuji tento film také art nadšencům jako Tomáš Urban, který se raději podívají 20krát na Eda Wooda a budou z toho vystříkaní až do nebe. Tomáš tenhle film pravděpodobně označí jako bezvýznamnou sračku, která je naprostou ztrátou času a může se jen líbit vyhuleným hlavám jako jsem já, Franco a Rogen. Za mě film kterým by se mělo inspirovat když chce někdo natáčet film o filmu. Také musím ještě zdůraznit že jsem byl velmi rád když James Franco vyhrál nejlepšího herce na Glóbech a doufám že si jednou odnese i tu zlatou sošku. 9/10 netradiční komedie o netradičních lidech ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Franco jako režisér nepřekvapil, Franco jako herec (dvojník) už ano. Jednoznačně nejlepší výkon jeho kariéry, glób zasloužený a případná výhra na oscarech, i když vpravdě nerealistická, by byla uzavřením kruhu tak masivních rozměrů, že by Hollywood klidně mohl zavřít krámek. Trochu mi celou dobu připadalo, že se režisér chtěl velmi přiblížit samotnému inkriminovanému Pokoji. Střídání komediálních scén s těmi vážnými, podobná stopáž apod. The Masterpiece to sice není, ale jako schůdná jednohubka s oscarovými ambicemi i "skorokvalitami", proč ne? ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl tu kultovní odpornost The Room od záhadného upířího Tommyho, měl by po jeho shlédnutí ihned zapnout The Disaster Artist. Nahlédnutí pod pokličku vzniku původního filmu nám pomůže některé věci pochopit, nad některými věcmi nás donutí se zamyslet a některé věci pro nás zůstanou navždy záhadou. Ale v čem se asi shodneme všichni je to, že Tommy je jeden z nejpodivnějších (až se zdráhám to říci) lidí, kteří kdy měli co do činění s (znovu to zdráhání...) filmovým průmyslem. Co ale musím říci je fakt, že hluboce smekám svůj imaginární klóbrc před výkonem Jamese Franca, který "mladého" Tommyho opravdu přivedl znovu k životu. K tomu všemu veškeré znovu natočené scény jsou do puntíku vyšperkované každým malým detailem, který by i největšímu puntičkáři přivedl masivní erekci. Je znát, že The Room je pro mnoho lidí kultovní dílo a díky tomu se v tomto filmu objeví spousta slavných osobností v menších roličkách, ale to hlavní je, že se objeví i sám geniální filmový vizionář, bez kterého by nás asi nikdy nenapadlo brát si do kinosálů plastové lžičky. 85% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sterilní imitace, komické to není, spíš vzbuzující rozpaky, nudné a zbytečné. Wisseau a další byli autentičnější. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

James Franco celkom umne ukazuje, aká tŕnistá bola cesta za natočením najhoršieho filmu hollywoodskej histórie a že keď má človek peniaze, tak nič nie je nemožné. Prvých 40 minút je takých vlažných a film zobrazuje iba rodiace sa priateľsvto Tommyho a Grega. Až v momente, keď sa začne s realizáciou filmu The Room, začne byť aj tento film zaujímavý a rozširuje podivínstvo Tommyho Wiseaua za hranice minutáže pôvodného diela. Je škoda, že sa nedalo zobraziť viac, pretože určite tam toho muselo byť veľa a musel byť zážitok zúčastňovať sa natáčania tohto "veldiela" . 7,2/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Obvykle se vždy podívám na starší, související filmy, ale tady jsem udělal výjimku, tak nějak jsem věděl o co jde a doufal, že film docením i tak. A naštěstí jsem měl pravdu. Co je na celým filu úžasný, je výkon Jamese Franca. Toho herce baštim snad v každým jeho filmu a vždycky jen potvrdí, že je neskutečnej a v budoucnu bude za velkou hereckou hvězdu. Jeho Tommy Wiseau je skvělej. On teda The Disaster Artist funguje dobře i jako komedie, která má občas nádech dramatu a některý scény jsou vyloženě skvělý. Vystřídala se tady celá plejáda známých herců a já doufám, že James Franco coby režisér neřekl poslední slovo. ()

desade 

všechny recenze uživatele

Idem niekde splašiť orig. The room, na tom sa snáď zasmejem. Toto tu by som zaradil do žánru "trapošina". Jedna hviezdička, že to na seba zarobilo. Ale niekedy čím väčšia blbina... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

The room jsem viděl několik dní před tímto a bylo to zajímavé kombo. Pokud je aspoň z desetiny pravda to, co se tu odehrává, pak je Wiseau fakt výstřední blázen s narcistní a paranoidní poruchou. Samotný film příliš nevyčnívá a myslím, že pokud ho uvidí ten, kdo neviděl Pokoj, pak nebude tušit, která bije. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Paradni naser o kultovni odd postavicce nejhorsi svetove kinematografie. The Room jsem videl nedavno, takze jsem si tohle o to vic vychutnal. V zaveru filmu jsem se smal asi nejvic, ale Franco se vubec nesnazil hlavniho showmana zesmesnit. A sam to i tvrdi v interviews, ze predlohou byla knizka nejlepsiho kamarada hlavniho showmana Tommyho, ktera nabizi i ruzne dramaticke odbocky. Tommy je hodne zahadna postava a cely vztah s kamosem Gregem je hodne zvlastni, az na urovni latentni homosexuality. A tento vztah byl asi hlavnim motivem filmu. Nikoliv samotnej masterpiece The Room a pozadi jeho vzniku. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Film The Room jsem neviděl ,možná časem se podívám.Možná Franco natočil asi svůj nejlepší film ale,pro mě jako diváka je film ,tak trochu nudnej.Pár scének dobré .Ten konec se mi líbil asi ze z celého filmu nejvíce . Za mě 65% ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

(Zlaté glóby/ Oscar 2018) Úžasná komedie, která má však i své dramatické momenty. Nesmějete se u ní sice jako u některých jiných zástupců tohoto žánru, ale přesto vás tento film chytí a nepustí, a prostě vás baví od začátku až do konce. Jako životopisný film funguje také dobře. "The Room" jsem neviděl a tak jsem rád, že na konci bylo porovnání originálu se scénami z tohoto filmu. A znovu musím říct, že to bylo úžasné! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

The Room jsem neviděl, ale podle ukázek v závěrečných titulcích se tvůrcům podařilo to peklo velice slušně zinscenovat. Franko zahrál skvěle. ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama