Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o filmařině, Francoovy a měl jsem elementární povědomí o THE ROOM, takže jsem si to užil. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně odvyprávěné, vršící jednu povinnou scénu za druhou. Oproti knize, podle které byl The Disaster Artist natočen, zde chybí perspektiva Grega Sestera, jež dodávala potřebný kontext in medias res situacím a především poměrně věrohodně interpretovala zdánlivě nesmyslné Wiseauovo chování. The Disaster Artist trpí podobnými nedostatky jako The Room (zbytečné vedlejší postavy, nenavazování scén), aniž by to režie nějak reflektovala, a je mnohem méně úsměvnějším zážitkem než onen hrůzostrašný originál. Oscarové řeči jsou velkou bublinou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O the Room jsem slyšel poprvé teprve před dvěma lety..Jako asi každý jsem si říkal, proč bych sakra měl koukat na nejhorší film všech dob a proč by to někoho mělo zajímat. Posléze jsem zjistil, že má film více než oddanou skupinu fanoušků, kteří na půlnočních projekcích the Room doslova hltají a semtam si hodí lžícema na plátno. Mezi takové zjevně patří i James Franco a jeho partička kamarádů, kteří do svého vysněného projektu dali doslova všechno a je obdivuhodné, že přetočili mnoho scén jedna ku jedné. A já jim ten úspěch přeju, je jenom obrovská škoda, že se později nějakým způsobem do "kampaně" Me too zapletl i Franco a bohužel se to rozkřiklo před vyhlášením oscarových nominací. Doufám, že Franco z Hollywoodu jen tak nezmizí, maximálně zpytuje svědomí a přijmou ho zpět, je to dříč a jako Disaster artist Tommy Wiseau naprosto dokonalý...a já ho fakt žeru. PS : nezapomeňte na potitulkovku ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ovládl festival v San Sebastiánu, získal hereckého Glóba, jenže tohle věrné ohlédnutí za vznikem vysmívaného projektu výstředního neumětela Tommyho Wiseaua, který dostal nálepku současného Eda Wooda, mě úplně neoslovilo. Absurdita Wiseaua a jeho filmu má samozřejmě velký potenciál, my jdeme nicméně poměrně očekávaně od setkání dvou mužů na divadelních prknech, přes snahu prosadit se v Hollywoodu, vlastní natáčení až k tragické premiéře. Není to o posměšném blbnutí, jde o upřímnou poctu, třeskutou satiru na Hollywood a portrét dvou nerozlučných přátel s vnitřními démony, kteří se neopustili ani v nejtěžších chvílích. Výborným tahem bylo obsadit do role neúspěšného naivního herce Francova bratra Davea, takže o uvěřitelnou chemii je postaráno. Skvělou komedií bych to rozhodně nenazýval, naneštěstí i těch dramatických scén je málo, místy je to hodně sterilní až nudné, z některých pasáží se úplně vytratila dynamika a jakákoliv přidaná hodnota. James Franco stejně jako ve 127 hodinách dokazuje, že náročnější party zvládne. Osvojil si křečovitou řeč těla, ospalý výraz, akcent. Naopak řada vedlejších postav vyznívá až zbytečně. Silné tři hvězdy, čtyři ale nedám. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

James Franco a filmy jako The Disaster Artist jsou důvod, proč ještě pořád miluju filmy. Masterpiece. (TIFF17. MIDNIGHT MADNESS) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Cakal som viac. Uzasne momenty sa striedaju s hlusinou az prilis casto, ale spokojnost nakoniec prevladla. Novy Ed Wood sa vsak ani zdaleka nekona 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

O téhle existenci takhle kravského filmu (The Room, 2003) jsem neměl vůbec ponětí, takže jsem vůbec netušil co si to Franco společně se svými přáteli na nás zase vymysleli. Místy rozhodně neskutečně originální zábava. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'S BRYAN FUCKING CRANSTON!" --------- Ďalší zárez na pažbe geniálneho Francovho herectva. Celý film je viac menej prehliadka jeho hereckých schopností a záverečná komparácia s The Room je už len potvrdením, pretože bola na vlas identická. A ako bolo v jednom komentári na margo Jamesa F. spomenuté - "the actor, the myth, the legend" - a s tým sa dá len a len súhlasiť. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som len neveriacky civel. Naozaj nádherné načrtnutie pozadia vzniku jedného z najzaujímavejších snímok všetkých čias, ktorému nikto na svete nemôže uprieť, že je neskutočne zábavný. Fenomén atraktívnej debiliny poňali po svojom bratia Francovci. Starší James zrežíroval život Tommyho Wiseaua a postavil sa do jeho roly. Daveovi sa ušla dôležitá pozícia Tommyho najlepšieho priateľa Grega Sestera. James Franco odviedol záslužnú režisérsku prácu a nominácia na Oscara za najlepší adaptovaný scenár je na mieste. Film hýri šťavnatými postavami a slepou láskou k umeleckej dramatičnosti. Odvážna snímka Disaster Artist sleduje detinskú túžbu Tommyho Wiseaua stať sa hollywoodskou hviezdou. Rovnako tu musím spomenúť skvelé herecké výkony, z ktorých najviac vyčnieva James Franco, ktorého herecký prejav zmýva hranicu medzi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je teda zaujímavým a neskutočne vtipným ohliadnutím za filmovou legendou a mýtom, ktorého odkaz práve vďaka tejto snímke bude žiť ďalej. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I need to show my ass to sell this movie!" ________ Kdo neviděl původní film, nepochopí. James Franco jako mimozemšťan Tommy Wiseau je všechno, co jsem v životě potřeboval. Teď můžu v klidu umřít. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to pekná hovadina, fakt že hovadina, ktorú môžu vyprodukovať iba hovadá ako Franco, Goldberg a Rogen. Na jednu stranu obdivuje, čo vlastne natočili, na druhu zas keď sa na to pozriem triezvym uvažovaním je to fakt nuda a vlastne dosť o ničom, kde sa ani moc nezasmeješ. Skôr by som si pozrel nejaký dokument z natáčania o tomto, ktorý by bol možno zaujímavejší. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bylo by přehnané očekávat geniální film roku, protože Franco ještě úplně nezvládá rozprostřít děj komplexně mezi více postav či motivací a vykročit cílevědomě jedním směrem,. Kouzlo Disaster Artist tkví více v bizarnosti než zodpovědnosti, spíše v originálním vyhovění všem, kteří mají fenomén Tommyho Wiseaua rádi, nebo ho díky tomuhle oslavnému výstřelku mít rádi teprve začnou. Energický zážitek, který si už jen pro vlastní lásku k filmovému řemeslu rád ještě několikrát pustím znovu, a tu lásku u něj budu, stejně jako u roztomile špatného, ale neméně upřímného The Room, znovu a znovu křesat... Více zde ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Abych parafrázoval Tenacious D "This is not the greatest movie in the world - This is just a tribute!" A že tohle je teda pořádná pocta kultovnímu špatnému filmu The Room. James Franco se pro roli úplně transformoval do Tommyho Wisseaua, a to natolik, že když se spolu v potitulkové scéně potkají, tak Franco působí víc Wisseauovsky než samotný Wisseau. Celé je to fakt zábavná jízda v čele jednou naprosto šílenou, ale fascinující postavou Tommyho Wisseaua, o kterém už jsme si mohli udělat obrázek skrz jeho původní film The Room, a tady máme další dílky do skládačky k záhadě o tom, co je tenhle netalentovaný infantilní neherec vůbec zač. Naprostá bláznivina, ze které jsem nemohl spustit oči. (9/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Franco je skvelý a Franco 2 ešte lepší, ale natočiť kvalitný film o príšernom filme nie je žiadna sranda. Teda, áno, vo svojej podstate to sranda je, avšak len kvôli spomínanej dvojici a ich chémii, inak je The Disaster Artist jednoduchou prapodivnou komédiou o prapodivnej snímke. Pointa je jasná, no nejde o žiaden prelomový zážitok. Lepšie 3. ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama