Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Velmi silne ctyri. Baů jsem se, ze to dopadne jako cista parodie (a ze zahranicnich recenzi jsem tusil, ze to tak nebude). Ale Franco to dava s velkluo paradou a opravdu udrzuje postavy Tommyho jako sileneho nadsence, nez basolutniho blazna a tenhle pristup samozrejme funguje. Ve vysledku krasnej film ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Super. Francové to zahráli skvěle. Pustili jsme si to hned po Pokoji, takže ideální stav. Některé scény byly původně záhrány strašně špatně, ale byla fakt výzva zahrát je stejně špatně. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy, pretože Disaster Artist je spracovaný pomerne rutinne, a hore ho ťahá hlavne skvelý Franco a absurdita adaptovaných situácií. The Room je celkom zaslúžene kult a Franco mu vzdal dôstojný hold, no potenciál na skutočne nezabudnuteľný zážitok zostal tak trocha nevyužitý. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se několikrát neskutečně smál. Francovic bráchové zvládly své role na výbornou a skutečně působí jako "Pat a Mat". Obzvlášť to vynikne na konci, kdy jsou v titulcích vidět skutečné scény z filmu The Room. Jamese Franca bych od toho Tommyho skutečně ani nepoznal. A to nejen vzezřením, ale hlavně herectvím. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s The Room by mě asi bavilo cokoliv, od nepovedených záběrů (kterak by se vlastně asi dalo označit celé veledílo) až po hudební remixy, ale plnohodnotný a dobře zahraný film, který mapuje počátky záhadami opředené legendy známé pod jménem Tommy Wisseau a jeho revolučního vizionářského filmu, to je splněný sen. Mohl teda být splněn i lepším způsobem, ale stejně... Je to splněný sen. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tu nadhled, lehkost, vtip (co bych od Franca čekal), ale současně i lepší vykreslení postav a jejich vývoj. Greg měl být více v popředí, měli více rozkreslit jeho původ, motivace a teprve poté by do jeho života vstoupila tajemná, podivínská vedlejší postava - Tommy. Greg by sloužil jako ta "rozumná" postava, se kterou se divák dokáže ztotožnit a jejíž život sledujeme, zatímco Tommy by skvěle fungoval právě jako ta vedlejší "humorná" postava. Takto film není ani životopisným oscarovým dramatem (což by si Franco hodně přál) a není také vyloženě komedií. Je dobře, že to není parodie a zesměšnění Tommyho, ale takto film stojí na půl cesty a bez síly příběhu filmu The Room by ho z průměry vytahoval jen Jamesův herecký výkon. Navíc závěrečná scéna v kině mi vůbec nesedla, působila příliš vykonstruovaně a uměle. I když chápu, že právě ta premiéra se tvůrcům hodila jako vhodný vrchol filmu, i přesto diváci mohli na film reagovat uvěřitelněji a méně afektovaně. Tyto reakce si film vysloužil až po letech budování kultovního statusu. Franco měl nejspíš ustoupit a režijní stoličku přenechat někomu zkušenějšímu. Pořád ale nemůžu jít pod 4*, na to až příliš miluji Tommyho a filmy o točení filmů. The Disaster Artist není špatný, jen raději píši o negativech, když u filmu vidím promarněný potenciál, který by jej poslal do úplně jiné dimenze. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Bratia Francovci v mojich očiach nie sú zrovna extratriednymi hercami, no hrať naschvál zle, to musela byť veľmi zaujímavá a náročná skúsenosť. Napriek tomu ma Disaster Artist neoslovil natoľko, aby som si povedal: Wau, tak toto teda bolo výborné! Prišiel som, videl som, idem ďalej. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Hype byl tentokrát až příliš velký. Trochu jsem se zhrozil, když jsem zjistil, že má film jen lehce přes hodinu a půl. To podle mě není dost času na to komplexně rozvinout a vykreslit přátelství mezi Wiseauem a Sesterem a zároveň zpracovat jejich cestu až k The Room, aniž by film nepůsobil poněkud uspěchaně. Myslím si, že především postupné budování jejichz vztahu by si zasloužilo minimálně polovinu stopáže oproti výsledné třetině, další půlhodinka na začátku by proto určitě neuškodila. Transformace Jamese Franca v Tommyho Wiseaua je naprosto dokonalá, o čemž musí i toho nejzarputilejšího pochybovače definitivně přesvědčit potitulková scéna. Bohužel jeho postava táhne film až takovým způsobem, že všechny ostatní vedle ní působí jen jako přeplacená camea, včetně Davea Franca. Výkon mladšího z bratrů se určitě řadí k těm lepším v jeho kariéře, nicméně v kontextu filmu mě nijak zvlášť neoslnil. Údajná chemie mezi bratry, jež byla jedním z hlavních důvodů jeho angažmá, tu sice byla, leč byla spíše nepatrná, až jsem si tedy několikrát říkal, jestli do této role opravdu neměli obsadit raději někoho jiného. Ano, tím myslím i někoho "proporčně" více odpovídajícího originálu. Drobným zklamáním na konci pro mě bylo i vynechání legendárního rozhovoru v kavárně z jinak výtečných rekonstrukcí památných scén z The Room. Anyway, how's your sex life? ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo je na The Disaster Artist skutočne vtipné, sú veci priamo vystrihnuté z The Room. Sám osebe ten film nedokáže prísť s ničím skutočne zaujímavým, počnúc vzťahom medzi hlavnými hrdinami a jeho vývojom, končiac dialógmi. Franco je neschopný vytasiť sa s niečím, čo by prekvapilo ľudí znalých celého príbehu. Jeho réžia je rutinná a nudná a voľba brata do role Grega Sestera pôsobí hlavne rušivo. Škoda. ()

rotel 

všechny recenze uživatele

Každá * je za niečo. Prvá - za účinkovanie Bryana Cranstona, druhá - za záverečné porovnanie s originálom. Dopozerané len kvôli odporúčaniu ďalšieho filmového fanúšika - pre mňa to bolo utrpenie, hlavne prvých 45 minút. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Já mám ty kluky Francovic rád a tak jsem spokojen asi víc, než bych měl být. Pokud odhlídnu od atraktivního předobrazu a předlohy, zůstává standardní "životapopisnej" film, kterej nepřináší nic moc navíc. I ten Francův obdiv k lidem Tommyho ražení (rozuměj snílkům milujícím film a život), aby člověk pohledal. Je to tam, ale mělo toho být víc, mělo to jít dál. Takhle zůstává fajn "komedie" o divných lidech a jejich snech. Pokud ale neznáte The Room, určitě si to dejte a pak až nebudete věřit, že někdo jako Tommy může existovat, si pusťte originál. Hi doggie. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Ed Wood 21. storočia. The Room bol príšerne príšerný film ktorý dopozerať dokonca bolo sado masochistické utrpenie. James Franco mu dal úplne iný rozmer vďaka ktorému som si užil ešte raz túto neskonalú sračku. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| A24 | Prekvapivo ultra zábavný meta pseduodokument. Francovci super, najviac ale kráľuje James a jeho prevtelenie som si vychutnával. Humorne ma to neminulo, preto silné 4*. | Hodnotenie: 8/10 | ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Jako, je to fajn ale Francovi toho Wiseaua nevěřím ani vteřinu. Na roli se podle mě nehodil. Jinak více méně standartní životopisný film. Nic víc, nic míň. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Člověk na konci obdivuje Tommyho vytrvalost a má chuť si pustit ten film, i když ví, že to bude kravina. Zadání splněno a ještě je to celkem zábavné. ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Filmu kraluje bezchybný James Franco, který Wiseaua trefil naprosto přesně. Zábavné dílko a svým způsobem i pocta jednomu z nejhorších filmů všech dob. Troufnu si říct, že kdybych The Room neviděl, tak bych se asi bavil o trochu méně. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Rok 2003 nebyl v kinematografii nijak převratný. Oscara vyhrálo Chicago, Zlatý Glób Hodiny a BAFTU Pianista. Ale co opravdu zarazilo a dodnes zaráží diváky do sedadel je neplánovaná komedie století, Dz Rum! Přes noc kultovní počin absolutního sociopata bez známek empatie T. Wiseaua si po 15 letech a jedné biografii zasloužila i celovečerní film o filmu. Ten je podle samotného T. Wiseaua přesný na 99.9% a nemalou roli na tom má i J. Franco, režisér ale hlavně představitel hlavního záporného hrdiny. Kdo viděl The Room a zajímá ho víc, jedině doporučuji, pro ostatní to asi bude ztráta času. Vítejte ve světě T. Wiseaua! ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama