Reklama

Reklama

Malí muži

(festivalový název)
  • USA Little Men (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti dědečka se třináctiletý Jake stěhuje s rodiči do zděděného brooklynského domu. Ještě než si stihne vyndat věci z auta, seznamuje se s temperamentním Tonym, stejně starým synem provozovatelky oděvního obchodu, jenž se nachází v přízemí budovy. Tak rychle, jak se utužuje přátelství mezi spřízněnými chlapci, vyostřuje se vztah mezi jejich rodinami. Zatímco potomci zesnulého majitele požadují zvýšení ceny pronájmu, nájemnice chilského původu si nemůže vzhledem k nezávislé povaze svého podnikání větší finanční výdaje dovolit. Dokáže dětský náhled změnit stanoviska dospělých? Subtilní snímek, který byl uveden na Berlinale či Sundance, vychází z jednoduchého narativního základu, ten však obohacuje o detaily, které mu dodávají na hloubce a upřímnosti. Respektovaný režisér tak opět stvrzuje svou pověst tvůrce schopného dílu vtisknout laskavou lidskou tvář a dokazuje, že jsou to malé věci, které mají na úrovni jedince velký význam. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (9)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ filmu, který znenadání přijde, potěší a zase zmizí v zapomnění. Příběh o přátelství dvou chlapců a jejich rodin, které mezi sebou řeší nějaké ty spory. Není to nijak přehnaně dramatické, je to vlastně hodně realistické a to včetně vyústění. Je to příběh, který se může stát kdekoli a je jedno, jestli se jedná o Spojené státy či naši malou zemičku. Příběh ze života podaný jednoduchou, skromnou a především uvěřitelnou formou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn atmosféra, aj zaujímavé postavy - ale to boli asi jediné dve pozitíva tohto celého filmu. Scenár bol nezáživný, zápletka nevýrazná a vývoj deju mdlý. V podstate všetko, čo mi na filmoch dramatického žánru (teda aspoň sa to tak tvárilo) zvykne vadiť. Takže slabota. Viac k tomu nemám čo povedať... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hele tudy to nevede, bohužel. Ne, že by rozpad přátelství a výchova byla malá témata, ale zřejmě s tím na papíře a za kamerou pak míchat někdo s trochu větší dávkou emocí. Projelo, proplulo, neublížilo a zmizelo. Nemám co vytknout, ale jen proto, že v nevyplněným testu taky není moc k opravování. #kviff2016 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Předchozí Sachsův snímek mě hodně mile překvapil, proto jsem k "Malým mužům" vzhlížela s velkým očekáváním. Nakonec se z nich vyklubal lehce nadprůměrný film sympatický svou nenápadností a poklidným tempem. Skvěle zvolení dětští herci. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická jednohubka o dospívání, přátelství a o tom, že svět často není tak jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Příjemné, jednoduché a milé dílko na dlouhé odpoledne. Celkově 72 %. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama