Reklama

Reklama

Příběh boha

(seriál)
  • Česko Příběh boha s Morganem Freemanem (více)
Ukázka z filmu

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Vydejte se s Morganem Freemanem prozkoumat duchovní sféru v našich životech a najít odpovědi na otázky s ní spojenými. Při svém putování po celém světě náš průvodce navštíví největší náboženské obřady, jako jsou pouť do Mekky nebo hinduistickou pouť Kumbhaméla v Indii, ale i přední vědecké laboratoře, aby zjistil, jak se neurověda a kosmologie protíná s tradiční náboženskou doménou. (National Geographic)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale když úroveň vědomí tvůrců nepřesáhne alespoň 550 je bezcenný...😶 Mimochodem jako všechno co za něco stojí nenajdeme venku .... ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman cestuje po svete súkromným Jetom, aby sa pýtal ludí roznych kultúr na Boha. Zamýšla sa nad smrťou, zlom, peklom, hriechamy, nebom a pod. Problémom však je, že tomu chýba kritické myslenie, dostatočné dokazy a pod. Je to plné obecných vecí, občas polopravd a domnienok, ktoré sú však v kontexte prezentované ako fakty. Divák sa skutočne nič nového nedozvie. Sú to nekvalitné dokumenty. Velmi slabé. ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele

Popularizacia VEDY je vzdy chodza po tenkom lade. Pod autorom scenara sa prelomil a co i len trochu vedecky zalozeny clovek sa musi vykupat v ladovej vode. Z Morgana vyzaruje fluidum osobnosti, ale to na kvalitny dokument nestaci. Ani private Jet a slusna kamera. Serial zostava na polceste. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál se zabývá nejen tématem Boha, a jak ho vnímají různá náboženství, ale také tématem smrti, jakési komunikace s mrtvými, možnostmi přežití duše a zda duše vůbec existuje, dojde i NDE zážitky, objeví se úvahy o zlu, kde se bere a zda ho máme v sobě. Přitom Morgan Freeman cestuje po Asii, Americe, Africe (zde většinou jen po Egyptě), Evropě a ptá se různých představitelů církví, věřících, vědců, historiků a dalších. Po pravdě jsem čekal víc. Každý díl je uměle natahovaný na skoro hodinu i s reklamou, spousta informací je známá a nijak objevná, a jen sem tam něco zaujme (třeba ochranný duch jezera - mimochodem, jezera špinavého, že nevěřím jeho uzdravovacím schopnostem). Zdálo se mi, že tvůrci nebo sám Freeman poněkud tíhnou k buddhismu a částečně hinduismu, dostával častější prostor i rozhovory byly vedeny tak nějak umírněněji, a to dokonce i u jednoho buddhistického kněze, který ani netušil, jak se do úřadu dostal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Pri natáčaní náboženských miest v Izraeli, ako je napríklad Chrám Božieho hrobu v Jeruzaleme, sa vyskytli mnohé problémy, z ktorých bol v jednom momente štáb požiadaný, aby odišiel. Na niektoré miesta sa neskôr mohli vrátiť. (Pat.Ko)
  • Sam Parnia, se kterým Freeman mluvil o „skutečném“ posmrtném životě, je autorem studie Awareness during resuscitation (AWARE), jejíž cílem bylo mimo jiné zjistit, zda při zástavě srdce (klinické smrti) může dojít k doloženým mimotělním zážitkům (pomocí schovaných objektů viditelných pouze z vyvýšené pozice). Bohužel v celé studii se nalezl jediný pacient, který takový zážitek měl a byl schopen jej popsat (především kvůli tomu, že většina pacientů zástavu srdce nepřežila nebo nebyla ve stavu, kdy by mohli na cokoliv odpovídat). Byl schopen popsat s vysokou přesností vše, co se dělo, ale jeho zástava proběhla v místnosti bez testovacích objektů. Studie tedy skončila neprůkazně, ale Parnia na ní navázal studií AWARE 2. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama