Reklama

Reklama

Recenze (16)

kingik 

všechny recenze uživatele

Domhnall Gleeson je slušný exot, který utáhne film i na vlnách slabého scénáře a režie, které chybí nějaký zásadní vrchol. Hraje v podstatě outsidera, zoufalce a beznadějného romantika, který evrydej dokáže sjíždět na videu seriál Dawsonův svět. Nyní ale jeho srdce přetéká žalem poté, co jej odvrhla starší milenka (Christina Applegate), do které se po jediné strávené noci zamiloval. Ta se hájí tím, že šlo jen o jednorázovku, aby se pomstila svému (domněle) záletnému manželovi (Thomas Haden Church), který ji po patnáctiletém manželství nevěnuje dostatečnou pozornost. Stensland po tomto zjištění propadne naprosté hysterii. A do toho přijde o práci, spolubydlícího a tím také o veškeré zdroje příjmu. K velkému překvapení bude pro něj spásou manžel paničky, bohatý právník, který se s ním spřátelí, nastěhuje se k němu, bude mu platit účty a dostane ho do víru nočního života. A to ho chtěl původně zabít. Pomstít se své ženě bude chtít také on, ale jiným způsobem, než je její fyzická likvidace. Nenechte se šálit, nejedná se vůbec o černou komedii, i když se to tak může jevit. Je to pořádně ukecaná "jenom" komedie, která je prostá třeskutých gagů, které jí tvůrci zapomněli napsat. A to je obrovská škoda. Zrzek Domhnall Gleeson má značné komické střevo, čímž chybějící gagy dovedně tahá až z paty. I zbylá trojice tvořená z Thomase Hadena Churcha, Christiny Applegate a Niny Dobrev by ráda přidala pár polínek do komediálního ohně, jenže scenárista jim je nenasekal, takže není kde brát. Pořád čekáte, kdy se to komediálně i vztahově už konečně rozběhne, a ono pořád nic. Gleeson s Churchem jdou večer co večer do barů i na kampus balit ženské a chlastat ve velkém, čekáte zábavné i sexy trapasy, kupodivu prázdno, pusto. Film postupně zabředne do kolovrátkového rázu, který nemá jedinou vrcholnou scénu. Nina Dobrev, kvůli níž jsem si film dal, je v něm dohromady tak deset minut. Jaký mám z filmu výsledný dojem? Vesměs se jedná o sympatický počin, kvalitně herecky obložený, režijně Kevin Tent nepropadl, i když je v branži známějším ze své profese kvalitního střihače, málo se snažil scénář, respektive málo zkušený scenárista Jeremy Catalino, ten maximálně umožnil postavám, aby vztahy mezi nimi byly celkem neotřelé, jenže se nějakého dějového vývoje či propletence nedočkáme. Závěr je fádní, absolutně bez nápadu. Výtečným hercům se podařilo korigovat slabiny scénáře, na extra bodové hodnocení tenhle film prostě nemá. Ale moc jsem si přál, aby na ně dosáhl, už jen za ty herce, kteří odvedli na snímku maximum. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem či je to jemne originálnym nápadom a relatívne schopnou komédiou, alebo faktom, že som už dlho nevidel americkú komédiu, ktorá by zo mňa dostala aj nejaký ten smiech, no čokoľvek to bolo, "Crash Pad" bol relatívne schopným filmom. Nemyslím si, že ide o super vtipnú komédiu ani nič podobné. A rozhodne to miestami vypáli trošku trápne. Ale ako celok si myslím, že to má svoje dobré momenty a najviac za to môžu dobrí a vtipní herci, situácie, do ktorých sa dostanú a relatívne schopne spracované dialógy, ktoré by som aj uveril. Zo začiatku som mal dokonca pocit, že tento film je divoko originálny a ešte som nevidel koncept spracovaný týmto štýlom. Skutočnosť, že by sa manžel s milencom rozhodli spojiť proti manželke, ktorá ich oboch odvrhla. A keď sa film sústredil na túto skutočnosť, tak je to skvelé. Lebo som absolútne nemal tušenia, kam to celé bude spieť. Ku koncu samozrejme dospejeme k nejakým tým klišé, ale čo človek narobí. Trošku tým film stráca náboj a hlavne mám pocit, že začne byť veľmi seriózny, a pritom vôbec nemusel byť. Ale rozhodne mám pocit, že všetci odviedli dobrú prácu. Thomas Haden Church bol vtipný, Christina Applegate bola super, Nina Dobrev bola okey a fungovala a Domhnall Gleeson mal svoje trápne momentky, no ku koncu aj svoje schopné momentky a bol schopný hlavný hrdina. Ak sa chcete trošku zasmiať a dávate tomu konceptu šance, myslím si, že v tom nájdete pár schopných scénok. Ako celok je to okey a celkom vtipné. Rozhodnite sa sami a uvidíte. Hodnotenie: C+ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kondor Stensland mě dostal už v první scéně, takového tragéda aby člověk pohledal. I když nešlo o bůhvíjak úžasný filmařský počin, až nečekaně jsem si ho užil a smál jsem se od začátku až do konce (samozřejmě s přestávkami). Velký podíl na mém dobrém hodnocení má obsazení jednotlivých rolí, s kterým jsem byl převelice spokojený, ale i slušně napsané dialogy. Jen mě mrzí, že jsem nerozuměl tomu, co říkala Stenslandova domácí. Bavil jsem se výborně, takže musím poděkovat bubun a KM Phoenixovi, protože bez nich bych o tomto snímku vůbec nevěděl. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Asi to bude chtít trochu té weed, kterou se zrzek tak ohání, abych pochopil smysl tohohle filmu. Ale Ninu bych si dal, ne že ne. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"You're not the smartest, you're not the coolest, you're not the best-looking, but god damn it, you are something. You've got something that attracts people. You've got something that attracts the ladies. They don't know what it is, you don't know what it is, but it's there, cocooned, growing and learning. And one day, you'll bloom into a big, beautiful condor that people will respect and fear. 'I can't believe that used to be Stensland,' they'll say. 'I can't believe that used to be Stensland.'" Domhall je fakt magor. :D A je to právě on, na kterém celý film stojí a padá. Protože ostatní se možná snaží, ale nic moc zázračného nevyčarují, neboť děj samotný opravdu nenadchne a jednotlivé vtipy a situace ne vždy fungují. Naštěstí tak aspoň Stensland i to málo dokáže ždímat na maximum a několikrát mě dokázal rozesmát i nahlas. A vůbec mi to uteklo celkem rychle, takže proč ne. Jako odpočinková jednohubka to stačí a imho existují daleko horší "komedie". ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe celkom vydarená komédia, na ktorej som sa a z chuti zasmial. Aj keď niektoré dialógy už boli trochu za hranicou akéhokoľvek sarkazmu či irónie, ale v globále to hodnotím skôr pozitívne. Spočiatku to vyzeralo ako typická vzťahová dramédia, napokon sa to zmenilo na skvelý "súboj" medzi Stenslandom a Gradym, ktorých skvelo zahrali Gleeson a Haden-Church. Hlavne postava Stenslanda bola výborná a vtipná. Možno to nie je priamo na 4*, ale v porovnaní s inými súčasnými komédiami to bolo predsa len o kus lepšie. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

O co horší (trapnější) byl úplný začátek, o to lepší (spokojenější) mi přišel prostředek i závěr, kdy se ukázkový zoufalec a citový romantik konečně rozepjal jako „velký a krásný kondor, kterého si lidé budou vážit a bát se ho.“ :) Tohle je příklad zdařile dotaženého fórku (a přerodu postavy), kterých se tu povedlo docela hodně (avšak například ten s hispánskou domácí zůstal kompletně bez pointy). Až nečekaně jsem se bavil (hlavně díky hercům), i když se vulgaritou nešetřilo. 70 % ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Vysoké očakávania a bolo to o ničom. Naozaj, takto premrhať dobrý nápad a relatívne dobré herecké obsadenie. Škoda. Nebyť toho ryšavého ksichtu, ktorý mám tak rada, tak to asi ani nedopopozerám. 2* ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, tohle je jakože hodně dobrá komedie. Už nepamatuji, kdy jsem se tak řechtala . Vtipný scénář, fajní herci, plno hlášek .... a umím si představit , že si to pustím někdy znovu ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Manželská nevera a jej následky, tak trochu inak. Škoda, že filmový výsledok je spíš podpriemerný. Fakt škoda, pretože na hereckú časť sa nedá negatívne reagovať. Vedľa D. Gleesona tu film nesie na pleciach skvelý T. H. Church. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Do doby, kdy začalo být jasné, že Grady jen blufuje a že se chce vrátit ke své manželce to byla dobrá a vtipná komedie, s pěknými hláškami a dějem, který byl nasměrován tam, kam to nikdo nečekal. Pak už to byla rutina, která dopadla přesně podle předpokladů. Štve mě to vyústění, které zapadá do dnešní zvrácené doby. Manželka podvede svého muže s nějakým náhodným hejskem, ale na vině je muž, který se jí příliš nevěnoval kvůli kariéře a omlouvá se za to, co nezpůsobil! Neměla se náhodou omluvit ona? Silné 3*. ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie u které jsem se bavil od začátku až do konce. To už jsem dlouho u současných komediích nezažil. ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Začínalo to ako dobrá prča ale potom sa to posunulo do jednej trápnej konverzačnej nudy.Nápad dobrý ale nedobre dotiahnutý do konca.Nie je to moja šálka kávy preto si to už asi nikdy nepozriem druhý krát. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

3,5* pobavilo, ale nenadchlo. Příběh celkově nic moc, i když zápletka byla hodně nadějná. Herecké výkony super, ale málo Niny Dobrev. ()

Reklama

Reklama