Reklama

Reklama

Obludárium

Trailer

Obsahy(1)

Billy Bloom (Alex Lawther) je naprostý unikát: báječný, třpytkami posetý a genderově nevyhraněný teenager, jehož ostrému smyslu pro humor můžou konkurovat jen přehnaně extravagantní módní výstřelky. Když jej musí jeho okouzlující matka (Bette Midler) poslat žít k prudérnímu otci (Larry Pine), Billy se na své nové ultrakonzervativní škole cítí jako diva na suchu. Neohrožený chlapec se však nenechá odradit šikanou ze strany spolužáků, kteří mu nerozumějí, a rozhodne se prosadit svým nezaměnitelným způsobem – vyzve protivnou královnu školy (Abigail Breslinová), aby se s ním utkala o svůj titul. Tato neotřelá komedie je působivou ódou na outsidery a nekonformisty všeho druhu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

juta 

všechny recenze uživatele

Alex Lawther - to je člověk, který do své role dokonale patří. Zahrál to opravdu skvěle, chvílema mi připomínal v obličeji Vilhelmovou (Dykovou). :D Klobouk dolů. Název filmu je opravdu jak z hororu, ale tohle je taková milá komedie spojená s dramatem. I když podobné filmy zaměřené na LGBT komunitu nemusím, tak tohle se mi docela líbilo. Předně jsem do určitého času ani nevěděl zda je Billy gay nebo ne, neřeklo se to tam, ale předpoklad byl jasnej. :D Možný spoiler: Jen mě mrzel závěr s vyhlášením královny plesu. Čekal jsem výhru "druhé", ale v Americe mají stále asi velké předsudky bo co. Billyho proslov byl hodně povedený. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Gayovská dramedy nové generace. 1) Už se neřeší sebepřijetí, coming out či rovná práva s heterosexuály. To už tu všechno víceméně je. Billy se dožaduje práva na extravagantní jinakost, ať už má jakoukoli podobu a tvar. Jeho chování může působit na spoustu lidí dost odpudivě, je rozmazlený, sebestředný s nejasnou motivací (volně podle Jhershawa****). Ale Billy je autentický. K tomu koment od Silentname*****._____ 2) Film je velice cudný - nevidět nejen žádný sex, ale ani žádné náznaky dotyků. A přesto je hodně odvážný. Nebýt jako ostatní bez ohledu na následky je jenom pro silné osobnosti._____ 3) Film nakonec nepřekročí svůj stín a skončí čistě po americku. Ale i tak je to sympatický počin, jakási nová vlna v (americkém) gayovském světě._____ 4) Zaujme 22letý přesvědčivý Alex Lawther (vykroucenka Billy) a 22letý přitažlivý Ian Nelson (Skokan Mark). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* nedivím se zdejšímu nižšímu hodnocení a názory na něj rozdělují mé oblíbené uživatele na dva tábory. Na filmu bych zejména vyzdvihl kameru, herecké výkony - skvělý Alex Lawther a po dlouhé době jsem viděl Bette Midler a oběma role perfektně sedla. Nepřišel mi, že by se snažil z diváků ždímat emoce a postavy mají své klady a chyby, tak se nedají jednoznačně oblíbit, či zapudit. Je to zvláštní, extravagantní a provokativní film, který není určen pro každého, ale já si ho užil minimálně na 4 hvězdičky, které si zaslouží za odvahu a náboj, který film dává. Za mě můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že Freak show na mě bude moc.. freak a queer. A zpočátku jsem s hlavní postavou dost bojoval, přišel mi moc rozmazlený a sebestředný, s nepochopitelnými motivacemi (tak chce od prvního dne zapadnout mezi spolužáky a zapůsobit na ně pozitivně, nebo se chce vymezit a stírat je??) Nicméně někdy od třetiny film přepne do spíše-komedie, a navíc je v něm fakt energie, živelnost (hlavně obrazové montáže na písničky), a to už jsem si užíval. Konec je možná trochu moc smířlivý a sentimentální, ale to k takovým příběhům trochu patří. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, do čoho idem a hoci som mal v pláne film i po pár minútach zabaliť, nakoniec si dokázal udržať moju pozornosť. Avšak s hlavným hrdinom som sa nejako nedokázal vibračne zladiť. Navyše ostatní mladí herci sa mi zdali, že boli neherci a Alex Lawther to sám jednoducho neutiahol. Hlavne jeho tandem Flip bol totálne herecké poleno. Film dostal podľa mňa poriadne gule až scénkou na streche, čo už bolo vlastne finále a z pola troch hviezdičiek ho nevytrhne ani nenormálne namakaná Pulp Fiction scéna, z ktorej mi padla sánka! Silné tri za mňa! 65% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama