Reklama

Reklama

Tatínek drží svou malou holčičku Annu celý její život zavřenou v domě. Vysvětluje jí, že takto jedná, protože se ji snaží ochránit před divokými lidmi, kteří jedí malé děti. Jakmile začne dívka dospívat, dojde k nešťastné události a Anna se ocitne v dočasné péči u místní šerifky. Najednou zjišťuje, že některé věci nejsou vůbec takové, jak jí tatínek vysvětloval, a že i ona není tím, za koho se celou dobu považovala. V tuto chvíli je odkázána sama na sebe proti celému městu. (Miseet)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednej strane vizuálne dokonale prevedené, pričom ani samotný nápad rozhodne nie je na zahodenie, na strane druhej, z hororového hľadiska toho samotný “Wildling” príliš neponúka. Každopádne, nijak mimoriadne som sa nenudil, i keď tých “živších” scén, teda mohlo byť rapídne viac. Vďaka záverečnej “dvacke”, aspoň priemer .. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největší záhadou tohoto psychoanálního patvaru, který jednu chvíli klepe na dveře Twilightu, aby pak o pár chvilek později aplikoval řídkou lesní anabázi z jedničky Ramba, přičemž do toho míchá asi desítku těch nejbéčkovějších hororů za uplynulou generaci, je produkční i herecká účast Liv Tyler. Ostatní záhady kolem původu náhle osiřelé zaostalé dívky, která od narození byla izolována od okolního světa v místních hvozdech agilním Bradem Dourifem a pod patronát si ji bere právě Liv coby ukrutně hodná a chápavá šerifka, jsou zcela jasné. A to nemusíte disponovat dedukcemi génia. Naprosto průzračný dějový ráz diváka ničím nezaskočí, ničím nevyvede z míry a i gore se smrskne jen na pár hůře identifikovatelných kousanců, neb většinou v lesích vládne tma. Ke všemu je představitelka hlavní role Bel Powley nevzhledná a nesympatická. Je ročník 1992, hraje šestnáctiletou. Nádherná Charlotte Ubben hraje party girl, jen pouhý štěk, ta měla jít do hlavní role. Strašný byl i nápad obsadit James Le Grose, jeho lesní píčus ve zvířecích kožešinách byl iritující. Hodnocení zvedá daný koncept, který dohromady prověřil v rámci možností nadlimitní režijní schopnosti Friedricha Bohma, který podnikl uspokojivou proměnu škaredé hlavní hrdinky ještě ve škaredější hlavní hrdinku. Chudák Liv, asi si myslela, že na film, který zaštítí svým jménem, budou proudit davy, které si vyžádají pokračování. Film je i tak koncipován, ale samozřejmě žádné pokračování nebude. Určitě lepší byla první (naivní) polovina filmu, hrdinka přicházející o chrup v nemotorném náručí sličného outsidera, bratra šerifky, ta druhá se prostě zvolna propadala do rádoby brutálně temných hvozdů, kde už se nevyskytlo nic nápaditého, strhujícího a zajímavého. Vizuál ok, tmy mohlo být méně, technická stránka byla proměnlivá, gore neoslnivé, maska "vlkodlačí" strašilky ucházející. Pocit průměrně odvedené práce prostě nevymizel. 5/10 ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Tematika biologického vývoje není v královském filmovém žánru až tak rozšířená, a proto poněkud zamrzí, že režisér Friedrich Böhm nekráčí cestou invence a na místo toho ve Wildling jasně zrcadlí odrazy hororů Raw, Ginger Snaps či Låt den rätte komma in. Na snímku mě zaujal znepokojivý prolog s nádechem fantasy, jehož síla spočívá zejména v neznalosti souvislostí. Jakožto zdejší hororový expert jsem naopak zklamán absencí atmosféry. Wildling se pokouší býti temný, ale ve výsledku je především chladný a k horovému divákovi zcela odměřený. Snímku přesto uděluji slabší tři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klidně si nechám prohryznout krkavici Beniciem Del Torem, pochcat kalhoty Jackem Nicholsonem či zblokovat střelu Michaelem J.Foxem, ale todle ne.. Bel Powley sice v závěru působila animálně a po depilaci křovinořezem se mohla s mladým přítelem pokusit i o druhé dítě, nicméně ani docela obstojný vizuál nedokázal překrýt sterilitu a nedotaženost. Ať už jde o motivy tělesné transformace či vyloučení ze společnosti, čistě subžánr vlkodlačího hororu nebo romanci pro teenagery, není tam nic, z čeho by byli fanoušci Twilightu zmatení.. Pozitivum možná najdou tolkienští nerdové, protože teď už ví, že samici vrrka neochočí ani Arwen ani Gríma Červivec.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohledné Bel Powleyové to tady opravdu moc nesluší, což je ovšem záměr vzhledem k roli, kterou zde hraje. Za hezkou je tedy Liv Tylerová. Vlkodlačí drama má pěkný vizuál, atmosferickou hudbu a místy pomalejší tempo. Ozdobou snímku jsou záběry divoké přírody - lesy, hory, řeka i vodopád dýchají krásou a tajemností. Otec vychovává dcerku v ústraní od lidí a bojí se toho, až začne dospívat. Jenže osud je nemilosrdný a proces stárnutí nelze zastavit, jak by si přál. A to ještě Anna netuší, jaké tajemství tatínek skrývá. Tajemství, jež ho nakonec dostihne. Za mě spokojenost a odpustím i lovecké finále připomínající Ramba. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Postava Anne (Bel Powley) má vo filme 16 rokov. Herečka však počas natáčania v skutočnosti mala 23 rokov. (Marceloo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v americkém státě New York. (BMW12)

Reklama

Reklama