Reklama

Reklama

Tatínek drží svou malou holčičku Annu celý její život zavřenou v domě. Vysvětluje jí, že takto jedná, protože se ji snaží ochránit před divokými lidmi, kteří jedí malé děti. Jakmile začne dívka dospívat, dojde k nešťastné události a Anna se ocitne v dočasné péči u místní šerifky. Najednou zjišťuje, že některé věci nejsou vůbec takové, jak jí tatínek vysvětloval, a že i ona není tím, za koho se celou dobu považovala. V tuto chvíli je odkázána sama na sebe proti celému městu. (Miseet)

(více)

Recenze (47)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ty jo, to byl ale kýč. Jako kouká se na to celkem pěkně, protože řemeslně je film na výši a kameraman umí tvořit hezké záběry, ale jinak je Wildling sterilitka, u níž se pozitivním zahraničním ohlasům dost divím. Plochá tam, kde se tváří hluboce, studená jak psí čumák tam, kde by chtěla vyvolávat emoce. Napětí a strašidelnost se ve snímku nevyskytují pro jistotu vůbec, neboť se je nikdo ani vytvářet nepokoušel. Takže pokud máte chuť na hororovo/thrillerovou žánrovku, jděte o dům dál. Wildling by chtěl být něčím trochu víc, ale přitom nic "víc" nenabízí. V poslední třetině občas za hranicí směšnosti. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu jen drama, ale dobře natočené. Proboha, kde berou ty šeredy? Nejdříve zrůda ve filmu Tvář vody, pak v seriálu Siréna a teď ve Wildling. To už nemáme hezké holky? 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Také modernejšie spracovanie staršieho a veľmi podareného teenagerského hororu Dravá Ginger. Samozrejme s malými rozdielmi, ale tématikou asi najviac príbuzný film. Takže sa síce nedajú očakávať extrémne brutálne scény či nejaké veľké napätie, no to nič nemení na veci, že sa mi na túto mierne romantickú vlkolačinu veľmi dobre pozeralo. Až na jednu naivnú scénu z jaskyne v závere, kedy sa na pár sekúnd zastavila logika, som výrazné chyby nenašiel. Záverečný lov potešil a pokojne by som uvítal pokračovanie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Wildling je najlepšie nič nevedieť. Ja som nevedel ani len to, že v ňom hrá (a produkuje ho) Liv Tyler, takže som celý čas rozmýšľal, odkiaľ tú herečku poznám (fakt), takže prvú hodinu som sa nechal unášať dejom, ktorý nie je geniálny, ale ak neviete, koľká bije, tak ste príjemne napnutí a netušíte, o čo ide. Plus si k tomu treba pripočítať fajn kasting (Brad Dourif alebo veľmi zvláštna – myslené pozitívne – Bel Powley) a prostredie zaspatého mestečka, kde každý pozná každého, uprostred hlbokých amerických lesov, ktoré je stovky kilometrov vzdialené od najbližšieho rušného veľkomesta, kde nikto nepozná nikoho. Po 60. minútach sa začne hrať s otvorenými kartami a hoci som si myslel, že to následne bude nuda, práve čas pred finále (a samotné finále) ma presvedčili o tom, aby som, síce s prižmúrenými očami, ale predsa, prihodil štvrtú hviezdu. Hrozne sa mi totiž páčila atmosféra smútku a dezilúzie, ale aj to, že možno ešte i dnes sú na tejto planéte miesta, na ktorých sú lesy a hory také rozľahlé, že je stále možné, aby v nich do dnešných dní prežívalo... niečo. SPOILER Akurát som nerozumel Dourifovým myšlienkovým pochodom: najskôr ju miluje a vychováva ju od bábätka po puberťáčku, potom ju chce zabiť, ale nedokáže to a tak radšej zabije sám seba (ehm), ale prežije to (...) a následne ju zase ide zabiť, ale predtým jej chce z brucha vyrezať dieťa (!) a pre zmenu sa starať o to. SPOILER ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Annou, hodná, poslušná, misku vylíže do sucha a její chlupatý záda jsou sexy skoro tolik jako moje chlupatý nohy. O světě má díky tatíkovi celkem zkreslený představy ale nakonec se šíleně zamiluje do šikanovanýho bráchy Liv Tajlerový kterej žere ostružiny, který fakt nejsou morčata, který byly na lepším místě a teď se ve formě bobulovitýho plodu vracej na zem. Jop až takhle zkreslený představy Anna má. Navíc používá špatnou pastu na zuby protože jí vcelku brzo postihne paradentóza a jako bonus bude brzo mít krom zad chlupatou i prdel. Ale kdo nešoustal vlkodlačici jako by nežil a tak se již zmíněnej hošan nenechá odradit a Annu láskyplně ošuká, vycáká jí hrobku a udělá jí buben. Krom výše zmíněnýho se Anna bude potýkat se svým "tatíkem" kterej si to na začátku filmu nechal sice projít hlavou, ale blbě a tak hezky zjizvenej hodlá dělat bububu a s partou kámošů vyrazí na lov naší Anny. Neni to úplná sračka, ale s hororem to má společnýho asi tolik jako já s prsatou blondýnou - Obě máme díru a tím podobnost končí. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Tematika biologického vývoje není v královském filmovém žánru až tak rozšířená, a proto poněkud zamrzí, že režisér Friedrich Böhm nekráčí cestou invence a na místo toho ve Wildling jasně zrcadlí odrazy hororů Raw, Ginger Snaps či Låt den rätte komma in. Na snímku mě zaujal znepokojivý prolog s nádechem fantasy, jehož síla spočívá zejména v neznalosti souvislostí. Jakožto zdejší hororový expert jsem naopak zklamán absencí atmosféry. Wildling se pokouší býti temný, ale ve výsledku je především chladný a k horovému divákovi zcela odměřený. Snímku přesto uděluji slabší tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Celý svoj život bola Anna (Bel Powley) zatvorená uprostred chatrče a jej otec (Brad Dourif) ju učil, že je posledným dieťaťom v okolí, ktoré sa nestalo obeťou netvora, ktorý loví deti. Keď sa po rokoch dostane do normálnej spoločnosti, začína zisťovať, že svet je v skutočnosti úplne odlišný od toho, ako si ho predstavovala. Kvôli nulovým informáciam o rodine sa dostane do opatery Ellen (Liv Tyler), ale ešte nevie, že má v sebe ukryté temné tajomstvo, ktoré sa čoskoro dostane na povrch. - Vynikajúci horor z môjho oblúbeného subžánru, ktorý má len málo chýb. Tá najvýraznejšia musí udrieť do očí aj slepému, a síce to, že je to v podstate v rámci emócií a vývoja postáv úplne totožné s Let the Right One In, akurát zaradené do iného subžánru. Aj napriek tomu sa mi to páčilo, pretože sledovať ako sa ústredný charakter vyrovnáva s tým, že je monštrum, ma vždy baví. Technicky je to výborne zvládnuté a velmi dobre sa pozerá na exteriéry lesov a krásneho malomesta. Masky sú väčšinou podarené, len občas sa tvorcovia trochu sekli s CGI. Mám z toho dobrý pocit, a aj keď to bolo skôr na tri, kvôli tomu, že takýchto hororov vela nevzniká, tomu rád trochu pridám. + herečka z The Strangers + herec z Halloween, Halloween II a Cult of Chucky + herec z The Bay ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klidně si nechám prohryznout krkavici Beniciem Del Torem, pochcat kalhoty Jackem Nicholsonem či zblokovat střelu Michaelem J.Foxem, ale todle ne.. Bel Powley sice v závěru působila animálně a po depilaci křovinořezem se mohla s mladým přítelem pokusit i o druhé dítě, nicméně ani docela obstojný vizuál nedokázal překrýt sterilitu a nedotaženost. Ať už jde o motivy tělesné transformace či vyloučení ze společnosti, čistě subžánr vlkodlačího hororu nebo romanci pro teenagery, není tam nic, z čeho by byli fanoušci Twilightu zmatení.. Pozitivum možná najdou tolkienští nerdové, protože teď už ví, že samici vrrka neochočí ani Arwen ani Gríma Červivec.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Na jednej strane vizuálne dokonale prevedené, pričom ani samotný nápad rozhodne nie je na zahodenie, na strane druhej, z hororového hľadiska toho samotný “Wildling” príliš neponúka. Každopádne, nijak mimoriadne som sa nenudil, i keď tých “živších” scén, teda mohlo byť rapídne viac. Vďaka záverečnej “dvacke”, aspoň priemer .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohledné Bel Powleyové to tady opravdu moc nesluší, což je ovšem záměr vzhledem k roli, kterou zde hraje. Za hezkou je tedy Liv Tylerová. Vlkodlačí drama má pěkný vizuál, atmosferickou hudbu a místy pomalejší tempo. Ozdobou snímku jsou záběry divoké přírody - lesy, hory, řeka i vodopád dýchají krásou a tajemností. Otec vychovává dcerku v ústraní od lidí a bojí se toho, až začne dospívat. Jenže osud je nemilosrdný a proces stárnutí nelze zastavit, jak by si přál. A to ještě Anna netuší, jaké tajemství tatínek skrývá. Tajemství, jež ho nakonec dostihne. Za mě spokojenost a odpustím i lovecké finále připomínající Ramba. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tínedžerský námet zabíja akúkoľvek snahu filmárov o natočenie čohosi seriózneho. Na Wildling sa nepozeralo zle, ale zápletka Twilightovského typu sa možno ani nedá natočiť nejak schopne. Žánrovo zbytočne prekombinované a vo výslednej hodnote chabé. Najprv dráma, následne fantasy i romantika, a záverom jemný thriller. Nič z toho však nebolo sto percentné. Po pravde ma viac-menej zaujala len úvodná (žánrovo dráma) časť z domu. Zvyšok, no.. na jedenkrát pozerateľný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja tomu tú štvorku dám. Dejová linka síce mohla obsahovať viac zaujímavých scénok, viac gore, prípadne mohla v závere priniesť nejaké výraznejšie posolstvo, napríklad ešte väčším príklonom k eco hororovému subžánru, ale to hlavné o čo tu išlo tak toho sa tu divák dočká vrchovate. Naozaj vydarená atmosféra a najmä ultra krásne vizuálne snímanie, ktoré naplnilo všetky moje zmysly. To bola veľká nádhera, skrátka ide najmä o precízne odvedenú technickú stránku snímku. Hororovému fanúšikovi by niečo takéto nemalo uniknúť, ale myslím že na svoje si prídu aj ostatní. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Největší záhadou tohoto psychoanálního patvaru, který jednu chvíli klepe na dveře Twilightu, aby pak o pár chvilek později aplikoval řídkou lesní anabázi z jedničky Ramba, přičemž do toho míchá asi desítku těch nejbéčkovějších hororů za uplynulou generaci, je produkční i herecká účast Liv Tyler. Ostatní záhady kolem původu náhle osiřelé zaostalé dívky, která od narození byla izolována od okolního světa v místních hvozdech agilním Bradem Dourifem a pod patronát si ji bere právě Liv coby ukrutně hodná a chápavá šerifka, jsou zcela jasné. A to nemusíte disponovat dedukcemi génia. Naprosto průzračný dějový ráz diváka ničím nezaskočí, ničím nevyvede z míry a i gore se smrskne jen na pár hůře identifikovatelných kousanců, neb většinou v lesích vládne tma. Ke všemu je představitelka hlavní role Bel Powley nevzhledná a nesympatická. Je ročník 1992, hraje šestnáctiletou. Nádherná Charlotte Ubben hraje party girl, jen pouhý štěk, ta měla jít do hlavní role. Strašný byl i nápad obsadit James Le Grose, jeho lesní píčus ve zvířecích kožešinách byl iritující. Hodnocení zvedá daný koncept, který dohromady prověřil v rámci možností nadlimitní režijní schopnosti Friedricha Bohma, který podnikl uspokojivou proměnu škaredé hlavní hrdinky ještě ve škaredější hlavní hrdinku. Chudák Liv, asi si myslela, že na film, který zaštítí svým jménem, budou proudit davy, které si vyžádají pokračování. Film je i tak koncipován, ale samozřejmě žádné pokračování nebude. Určitě lepší byla první (naivní) polovina filmu, hrdinka přicházející o chrup v nemotorném náručí sličného outsidera, bratra šerifky, ta druhá se prostě zvolna propadala do rádoby brutálně temných hvozdů, kde už se nevyskytlo nic nápaditého, strhujícího a zajímavého. Vizuál ok, tmy mohlo být méně, technická stránka byla proměnlivá, gore neoslnivé, maska "vlkodlačí" strašilky ucházející. Pocit průměrně odvedené práce prostě nevymizel. 5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priamočiary a béčkový námet môže jednoducho zakryť poznanie, že Wildling v sebe ukrýva viacero významov. Môže ísť o metafory strachu z akejkoľvek inakosti, problémov premeny tela dieťaťa na mladú ženu alebo polemiku nad odtrhnutím človeka od prírody. Keď príde k prvému zločinu, nie je dôležité, čo mu predchádzalo, ale že Američania môžu opäť chytiť do rúk zbrane a tým aj vlastnú predstavu spravodlivosti. Ide skôr o psychologickú drámu, než horor či fantasy, čo môže byť pre mnohých ďalším problémom akceptácie prístupu k látke. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Gríma a Arwen se znovu setkávají ve filmu o ne až tak obyčejné dívce s nepěkným rodinným dědictvím. Wildling zaujme na první pohled díky nádherným exteriérům a pěkným záběrům kamery, avšak příběhově jde o plochý a místy hodně zmatený žánrový mišmaš, který velkou část stopáže vlastně neví, čím by chtěl být. Annina postupná metamorfóza není až zase tolik špatně provedená, ale například na rozdíl od tematicky podobného filmu jako Moje sestra vlkodlak tomu chybělo napětí či děs. Dramatická linie filmu byla rovněž plytká, takže jak už bylo řečeno - Wildling osloví diváka zejména vizuálem a účastí lotrovských herců, tečka. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Chlupatý, chlupatý, chlupatý, vona má chlupatý záda..." zpívá možná v nějakém paralelním vesmíru tamní Jasná páka. A on se asi vlastně v paralelním vesmíru odehrává celý tenhle příběh. Ve vesmíru, ve kterém chlupy na dívčích zádech povzbuzují u mladých nadrženců libido a ne naopak. Nebo ve kterém si vlkodlak při otevření tlamy roztrhne tuto nelogicky od ucha k uchu. Nebo ve kterém se raněný vlkodlak nechá kuchat bovijákem, ačkoliv má sil na rozdávání, aby pak jen šťouchnul trýznitele pochodní než aby mu ji radši narval do oka, nebo mu ještě líp drápama vytrhnul ohryzek... Co začíná jako mysteriózní temná fantasy, přemění se bohužel postupně v týnejdžerský pseudotemný pseudoromanťák se zápletkou céčkového softhorrorového videofilmu. A navíc se vám možná ještě bude v poslední třetině zdát, že střihač při stříhání některé záběry omylem vyhodil. A hlavně - od mala já instinktivně radši upíry, než nějaká chlupatá smradlavá lykanská zvířata. Ale i tak mě to víc bavilo než nebavilo. A rád jsem viděl nezmalovanou Liv Tyler v policejní uniformě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo potenciál být poměrně solidní řežbou na vlkodlačí způsob, ale Böhm to chtěl točit hloubavějším způsobem a zakomponoval do toho motiv dítěte odstřiženého od okolního světa. Nic proti tomu, ale muselo by se to udělat pořádně. To sžívání se hlavní hrdinky s každodenní realitou na mě působilo nedotaženě a podivná romantická linka mi přišla navíc. Natočený je film hezky, Bel Powley je také fajn a závěr potěšil, ale nebylo to ono. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý americký horor „Wildling“ je vlastně o přerodu postavy, o pochopení toho, kým ve skutečnosti je, jak moc je specifická, jak moc je odlišná. Jednoduše se jedná o klasický námět americké hororové scény, kdy se dítě mění v dospělého, v tomhle případě žena v dívku, ale jsou zde ještě další prvky, které musí přijmout. A ta celková přeměna je natočena prostě dobře. ()

Reklama

Reklama