Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 1

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Smíchat dohromady tolik žánrů dohromady si vybralo svojí daň, takže biják jako celek moc nefunguje. Hlavně podobenství neni moje oblíbená filmová disciplína a upřímně mě moc nebaví nad nim (aspoň v tomhle případě) přemýšlet. Naopak jsem se občas bohužel zamyslel nad chovánim hlavních postav, který mnohdy nedávalo smysl. Z Oscara se bez většího vystvětlení z ničeho nic stane hroznej kokot a hlavně se ho jeho kámoši při jeho řádění ani náznakem nesnažej zastavit (WTF?). Nejlepší byly asi herci a pak pár dramatickejch scén. Ale co kdyby Colossal přiměl aspoň jednoho alkoholika abstinovat, bylo by to vlastně fajn. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kolos je jeden z nejzvláštnějších a především nejoriginálnějších filmových počinů co pamatuji. Jde o opravdu ojedinělý žánrový mix, který ovšem kupodivu velmi slušně funguje a baví. Každopádně celé této podívané dominuje skutečně nápaditá zápletka, odehrávající se jednak v docela svižném tempu, ale hlavně nabízející vážně nepředvídatelný dějový vývoj, plný funkčního napětí, velkého množství nečekaných zvratů, výrazných postav a gradující finále, které mě navíc sakra oslovilo, a to i přes jisté otazníčky, ale proč se v tom zas zbytečně vrtat, že? Překvapilo mě zde i množství akce a efektů, které tedy očividně příliš asi nestály, i přesto ale vypadají dobře, bavila mě ale jinak i atmosféra toho filmu, která je vlastně úplně stejně zvláštní, jako celá ta podívaná, důležitá je nicméně její podmanivost a ta tam je ve velkém a docela tu na mě zapůsobily i emoce, které byly přesvědčivé a silné. Zásadním prvkem pro Kolos krom zmiňované zápletky tu pro mě ale ještě představovali jednotlivé postavy, které mě vesměs nadchly, a právě vývoj vztahů mezi nimi je tu tou nejsilnější hybnou silou, přinášející právě veškeré ty výborné překvapující momenty a emoce, k čemuž pak přispěly i výkony jednotlivých herců, samozřejmě na čele s okatou Anne Hathaway a fakt nečekaně maniakálním Jasonem Sudeikisem. Pro mě zkrátka Kolos představuje velmi nečekané a milé filmové překvapení, ovšem na druhou stranu je nutné i podotknout, že se nejedná o snímek, který osloví většinu, to spíš naopak, jelikož je zvláštní opravdu natolik, že sedne asi skutečně jen málokomu. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nacho Vigalondo je režisér který sice má perfektní nápady, ale absolutně je neumí podat běžnému divákovi a možná o to ani nestojí. O tomhle filmu sem si vůbec nic nezjišťoval a o to víc jsem si ho užil. Lidská mysl je úžasná věc a pokud to vše okořeníte o fantasy prvky, máte zaděláno na pořádný zážitek. Začíná to jako obyčejná komedie která do rutinního děje míchá Japonskou monster tématiku a díky tuně zvratů se to změní v dost vážné sociální drama opět a stále kořeněné Japonskou monster tématikou. Tempo je pomalejší a ne každý divák ho ustojí a ocení. Díky hereckým výkonům je to ovšem nevšední zážitek a taky díky těm brutálním zvratům si to tak nějak ty 4* prostě obhájí. Jednoznačně nejlepší režisérův film a vůbec se té plejádě skvělých a významných herců nedivím, že se chtěli podílet na něčem tak neotřelém. S větším rozpočtem a jiným režisérem by to nebylo prostě ono. Někomu to sedne, někomu ne, proto to hodnocení celkové je tak nějak na půl. Za hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších filmů, ale na další projekce to není ani náhodou. Jednou vidět, ocenit a nechat si prvotní dojem takový, jaký první projekce zanechala. 69%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Zanrove naprosto nezaraditelny komedio drama riznuty katastrofickym filmem s monster movie, kdy jsem fakt mistama premejslel, jestli to tvurci mysli vazne. Napad je sam o sobe perfektni, ale urcite by ho slo vic rozpracovat a dotahnout, skoro by mi tohle spis sedelo na pilot nejakyho lepsiho serialu. Zacatek je klasicka komedie o alkoholicce, co se vraci na malomesto, kde vyrustala, aby si dala zivot dohromady a samozrejme potka pritele z detstvi. Kdyby to slo dal v tomhle duchu, dostanem klasicky komedio drama s lehce predvidatelnym pribehem a fajn sympatickejma hercema. Jenze za kratkou chvili se film zacne ubirat naprosto jinym smerem, postava Sudeikise dostane taky hodne zajimavej vyvoj a clovek nestaci zirat. Ne ze by to byla nejaka desna pecka, film se misty lehce tahne a jak rikam, ten napad by spis obstal do nejakyho pilotu, ale rozhodne film dokaze celou dobu bavit a sceny s monstrama jsou super, na to, ze film vypada skoro az lehce amatersky, tak triky nejsou vubec spatny. Za me vlastne spokojenost a lepsi 3*. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Alkohol potkává Godzillu. Nacho Vigalondo přichází s dalším originálním filmem, tentokrát o alkoholičce Anne Hathaway, která se po rozchodu se svým přítelem vydává do rodného města na "odvykací kůru", následují však záhadné události, které mají jistou spojitost s jejím dětstvím. Děj Colossalu se odehrává ve dvou rovinách, které se zdají na první pohled nemožné spojit, opak je však pravdou a Vigalondo to dokázal, ba co víc dokázal ze svého originálního námětu vyždímat maximum. První rovina alá charakterové drama se tak setkává s rovinou kaiju monstra, který ničí jiho-korejský Soul. Chytrým spojením těchto dvou rovin vzniká metafora na lidskou bezohlednost, sobeckost a spoustu dalších neduhů dnešní doby v naší společnosti. Film tak funguje především díky své nepředvídatelnosti a Vigolandově sebevědomému přednesu i ve slabších pasážích snímku kdy to trochu skřípe, především co se týká logického chování postav. Je pravda, že film občas působí naprosto nelogicky v situacích kdy postavy činí naprosto nepochopitelná rozhodnutí, ale budiž Colossalu odpuštěno a v rámci toho, že se jedná o malé indie sci-fi/dramedii, které přece jen nesází na nějaké reálně skutečné vyprávění, se dá nějaká jemná vada na kráse s klidnou duší odpustit. Zbytek filmu totiž funguje v pořádku Anne Hathaway a Jason Sudeikis hrají skvěle, že i to nelogické chování se jim dá uvěřit a hlavní věcí je, že film má myšlenku, je pohodově natočený a chce divákovi něco předat a za to zaslouží velkou pochvalu. 78% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama