Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 3

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (155)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zápis v knize rekordů aka romantické drama s největším počtem digitálních efektů? OK, na Scotta Pilgrima to v tomhle prvenství asi přeci jenom stačit nebude, tak si alespoň troufnu říci, že divnější film už rok 2016 zpětně asi nenabídne. I když... nikdy neříkej obří králíkožralok vs. zmutovaná krokodýlovčela!! ()

burton odpad!

všechny recenze uživatele

Něco podobného už vymyslelo moje dítě, když bylo v prváku na vejšce. Byla jsem pochopitelně nadšená. Profesor už tak moc nadšený nebyl a tak by mě zajímalo, co by řekl na tohle. Scénu, kdy hrdinka drží telefon, zděšeně asi tak dvě minuty stopáže kulí oči a pak se zděšeně a s teatrálním výrazem zeptá: "Cože" ???!!! by určitě .ocenil :D Minimálně na pět. Myslím tím jakože pětku. Jakože známku, ne pět hvězd. Nebo za nula a tím myslím nula bodov, vážený priatelia. Vždy, když narazím na takový nějaký film (Enemy), říkám si: hele, slavní herci mají draze placenou dovču. Soráč Anne, ale nemile jsi mě zaskočila. Noa vy ostatní se na toto klidně podívejte, na mě nedejte. Páč taková Kleopatra, která je na body normálně podle mě docela skoupá, dává tady 4 hvězdy. ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Taková kombinace nepovedené pohádky, velmi špatné komedie, obludně pitomého scifi, unylého dramatu o vypatlané alkoholičce, bezduchého katastrofického filmu a odfláknutého asijského fantasy. Celý balíček tvoří obtížně dívatelnou, velmi nudnou, nezajímavou až trapnou, ukecanou a hloupou hovadinu. (5%) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jako režesér obstál Vigalondo velmi dobře, ale jako scénárista... . Nápad dobrý, ale velmi ploše a neobratně zpracovaný. Ale i kdybych pominul, jak co celé vystavěl, tak největší slabinou je chování postav. To, že je film fantasy a poskakují v něm příšery neznamená, že nemá být vše ostatní co nejblíže realitě. Právě ten kontrast je působivý. Vigalondo nedokáže posouvat vztahy mezi postavami ani realisticky, ani originálně. Takže se pak v důsledku chovají tak, aby se děj odehrával dle plánu, ale působí to podivně. Ta nevyváženost kazí dojem i z těch pár dobrých momentů. Škoda, že to nebyla víc komedie, nebo naopak víc drama, kde by byl ten fantasy prvek nahrazen abstraktním zrcadlem alkoholičky a jejího uzurpátora. Prostor byl na obojí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kolos je jeden z nejzvláštnějších a především nejoriginálnějších filmových počinů co pamatuji. Jde o opravdu ojedinělý žánrový mix, který ovšem kupodivu velmi slušně funguje a baví. Každopádně celé této podívané dominuje skutečně nápaditá zápletka, odehrávající se jednak v docela svižném tempu, ale hlavně nabízející vážně nepředvídatelný dějový vývoj, plný funkčního napětí, velkého množství nečekaných zvratů, výrazných postav a gradující finále, které mě navíc sakra oslovilo, a to i přes jisté otazníčky, ale proč se v tom zas zbytečně vrtat, že? Překvapilo mě zde i množství akce a efektů, které tedy očividně příliš asi nestály, i přesto ale vypadají dobře, bavila mě ale jinak i atmosféra toho filmu, která je vlastně úplně stejně zvláštní, jako celá ta podívaná, důležitá je nicméně její podmanivost a ta tam je ve velkém a docela tu na mě zapůsobily i emoce, které byly přesvědčivé a silné. Zásadním prvkem pro Kolos krom zmiňované zápletky tu pro mě ale ještě představovali jednotlivé postavy, které mě vesměs nadchly, a právě vývoj vztahů mezi nimi je tu tou nejsilnější hybnou silou, přinášející právě veškeré ty výborné překvapující momenty a emoce, k čemuž pak přispěly i výkony jednotlivých herců, samozřejmě na čele s okatou Anne Hathaway a fakt nečekaně maniakálním Jasonem Sudeikisem. Pro mě zkrátka Kolos představuje velmi nečekané a milé filmové překvapení, ovšem na druhou stranu je nutné i podotknout, že se nejedná o snímek, který osloví většinu, to spíš naopak, jelikož je zvláštní opravdu natolik, že sedne asi skutečně jen málokomu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama