Reklama

Reklama

Tomboy: Příběh pomsty

  • USA The Assignment (více)
Trailer

VOD (1)

Když se nájemný vrah pobere a zjistí, že prodělal operativní změnu pohlaví, začne hledat lékaře, který operaci provedl. (Filmbox)

Recenze (44)

JFL 

všechny recenze uživatele

Z dílčích prvků čiší potenciál, ale Walter Hill se bohužel ve svém vlastním námětu a scénáři ztratil v několika časových rovinách a vypravěčích. Celému počinu také nepomáhá snaha o komiksový rámec, která na rozdíl od režisérské verze kultovních "Warriors" tady vůbec nefunguje a jen vytváří další nechtěně zcizující element. Na akci se pořádně dostalo vlastně jen v jedné scéně, která dá připomenout, že Hill kdysi býval pokračovatelem Peckinpaha. Paradoxně by onen námět mohl fungovat prostoru minisérie, kde by postavy i ambiciózní teze v jádru snímku o genderu a pohlaví dostaly víc prostoru a mohlo by to být doprovázeno vícero akčními pasážemi. Napěchován do stopáže standardní videobrakovky představuje "The Assignment" bohužel blouznivý nesourodý mišmaš nedotažených elementů a nevyužitého skvostného hereckého ansámblu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Michelle Rodriguez s nalepeným plnovousem někdo uřízne penis a přišije prsa a ona touží zjistit kdo. Byl to pan Monk, protože nádobíčko nebylo dole symetrické? Nebo doktor Riviera ze Simpsonů, co píchá před zákrokem anestetikum sobě namísto pacientovi? A nebo snad Ripleyová, co vizáží začíná připomínat palubního androida? Powers Boothe kdysi řekl, že každý film který kdy Walter Hill natočil, je western, akorát to lidé neví. I přes ten motiv pomsty tohle nebyl western, ale sračka. Sympaticky bizarní, ale pořád sračka. Citoval se tam Poe a já viděl na římse havrana s přešitou kloakou, jak řve: „Nevermore! Nevermore!“ I Sigourney chtěla v závěru ukázat všem, co vydrželi až do konce, že jsou jedničky, ale prostě to nešlo.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hill býval solidní režisér, ale to je zjevně pryč. Stupidní hovadina s absurdní zápletkou jo a akce stojí za prd.10% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Generický thriller s neotrelou zápletkou, ktorej potenciál zostal nevyužitý. Akcia skratkovitá a nezaujímavá. Michelle Rodriguez typovo skvele obsadená, ale to je asi tak všetko. Inak je to čistá straight-to-video šmíra, vhodná ako záplata do nočného vysielania káblovky. Dve veci upomínajú na filmársky jazyk Waltera Hilla: titulok "A Lone Wolf film" a komiksovo štylizované prestrihy á la obnovená verzia Warriors. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Michelle Rodriguez je známa tým, že má rada aj mušličky a nielen tie v polievke, len neviem prečo na propagáciu svojej otvorenosti si musí nalepiť chlpy na hruď a umelého vtáka a tváriť sa, že vlastne je pôvodne chlap. Celé na grc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Natočit tenhle akční „skvost“ ještě o pár let později – byla by to pro určité sorty lidí pecka a adept na Oscara. Jasně plní dnešní filmové kvóty a všechny transky, milovníci 1000 pohlaví a Transgenders komunita museli slintat blahem. Klasický divák však bude zhnusen již na samotném počátku filmu, kde nám herečka Michelle Rodriguez ukáže zarostlou hruď a umělého ptáka, aby se následně „omluvila“ kozičkami a bobrem. Ne nejsme na exkurzi v ZOO. Tvůrčí myšlenka možná nebyla špatná, nicméně promrhaný potenciál a celkové špatné ztvárnění tomu moc nepomohlo. Jasně, bylo tu pár krvavých mordů, byl tu Monk, babička Sigourney Weaver a celkem pěkná šlapka (pardon zdravotní sestra), ale viditelně je hrát v takové pitchovině bez pořádné atmosféry ani nebavilo. Jako mám rád pořádné slušné bizarní, úchylné, ujeté filmy, ale tohle si mé sympatie moc nezískalo. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty vole. Michelle Rodriguez jako akční hrdina. Ano, ne hrdinka, ale akční hrdina! Zpočátku i s pinďourem. Tohle je přesně ta blbost, u níž vám vlastně ani nevadí, že je to blbost na entou a v klidu to dáte. Už pro ženské postavy a tu bizarnost námětu (a jeho zpracování). Naprostá blbost, kterou už si s největší pravděpodobností nikdy nepustím, ale jsem rád a nijak mi nevadí, že jsem to viděl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl tak trochu podezření, že Michelle Rodriguez je přeoperovaný chlap, a to se mi teď potvrdilo. No a k filmu: noirová comicsová gangsterka je to jedna báseň, má zajímavě ujetý příběh, dostatek akce, Michelle je fajn, Sigourney taky... Ale ty nepatrné zbytky moralizujícího měšťáka, které ve mně ještě zbývají, teď mají trochu problém s tím, že tak nesympatická a charakterově vadná hnida, jakou ve filmu Michelle hraje, lhostejno či je to chlap a nebo ženská, je ústřední filmovou postavou a její pomsta je líčena málem jako spravedlivá. Nebavila mě a nefandil jsem jí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když mi na začátku ukázali fousatou Michelle Rodriguez s ochlupenou plochou hrudí a přilepenym pérem, vyprsknul jsem smíchy a přestal brát film vážně. Prostě to nešlo. Pochechtával jsem se pak prakticky po celou stopáž. Ostatně ono mi ani nic jinýho nezbejvalo, protože akce stojí za prd a všechno ostatní taky. Že se Michelle párkát ukázala nahoře bez je asi to jediný, co stojí za zmínku. 10% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ustredny netradicny koncept o nasilnej zmene pohlavia mi pripomenul tieto 2 filmy. The Skin I Live In, ktory temu pojal ako psychologicku dramu a Victim, ktory to pojal ako horor. Tentoraz to natocili ako revenge film a to rovno na druhu, kedze sa mstia hned obidve hlavne postavy. Cely film je podany ako paralelna spoved obidvoch postav v com vidim najväcsi problem. Pôsobi to strasne sterilne bez akejkolvek gradacie. A hlavne predvidatelne. Maximalne do pol hodiny si viete dopodrobna domysliet ako to bude pokracovat dalej a pritom vas caka este cela hodina filmu. Cely cas to na mna pôsobilo akokeby si tvorcovia mysleli, ze vymysleli neskutocne originalny a sokujuci namet a tak sa namiesto strhujuceho deju venuju v jednej linii premene hlavneho hrdinu a v druhej rozoberaju stav a motivaciu doktorky, ktora ho operovala. Pritom vsetky detaile divak pozna uz z traileru. A o nejakej prepracovanej psychologii sa tiez neda hovorit. Je to strasne povrchne az to pôsobi komicky. Namiesto poriadneho hereckeho vykonu Michelle Rodriguez, ktory tema ponukala sa reziser sustredil na trikove znazornenie jej premeny. Takze film sa naplno uziju iba ludia, ktory tuzili vidiet full frontal Michelle Rodriguez s chlpatou muzskou hrudou a hompalajucim sa penisom. Neviem kolko sa takych najde, ale ja medzi nich rozhodne nepatrim. P.S: akcie tu je uplne minimum. Parkrat tu Michelle po niekom vystreli a to je vsetko. 1/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michelle Rodriguez hraje chlapa, zabijáka, který se jednoho dne probudí jako žena. Chce vědět, co bylo příčinou operace, která ho změnila a jestli je možné změnu obrátit. Už tohle samo o sobě je tak krásně šílené, že jsem prostě musel snímek vidět. V konečném důsledku to není nic skvělého, ale ten nápad je dobrý. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Smutné selhání původně asi ne tak blbého nápadu. Udělat komiksově brutální úlet o tom, jak ze zabijáka udělá šílená doktorka ženskou a ten se za ztrátu svých genitálií hodlá krutě pomstít, není tak špatný nápad pro béčko. Michelle Rodriguezová je vhodně obsazená a její drsňáctví funguje dobře jako zlozvyk badass transgendera, který si odmítá přisvojit ženské chování. Sigourney Weaver je zábavné sledovat asi v čemkoliv a ujetá záporácká doktorka by jí měla jít levou zadní. Ale... ten film se krutě nepovedl. Jako kdyby autoři vůbec nevěděli, na co se vlastně chtějí vrhnout. Tempo už od začátku brzdí vložené výslechy doktorky (a velice nudné) a skoro to působí, jako kdyby se po dokončení filmu režisér lekl, že je film blbý a rychle docpal víc scén odhalující postavu Weaverové - trochu zbytečně, protože žádný souboj ženy oblékající se jako chlap (Weaverová) versus transka Rodriguezová se nakonec nekoná a konfrontace je směšná. Pomstychtivé akční scény Rodriguezové vůbec nefungují a je strašlivě prostříhaná do stylu vyprávění, takže pokud nejde o akční masakr transky, o co teda jde? A do toho začnou v druhé půlce cpát videozáznamy hlavní hrdinky a celý film je to vůbec úplně zprzněn monologem, který vlastně ani neví, co je pointa. To je fakt strašně, strašně špatný a měli by to pouštět na filmových školách, aby studenti pochopili, jak se nemá stavět film. Nejhorší je, že tohle nedělal žádný absolvent, ale Walter Hill, což býval za své zlaté éry mistr kvalitních nejen béček a teď vyplodil něco, co by nechtěl nabízet ani Netflix z nouze. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film bez smyslu,trapně natočenej,ale s prvotřídním obsazením,což nechápu,že to dopadlo takhle mizerně????????10%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ok, taká, ina komiksovka. Skôr svet Johna Wicka a Sin City. Verzia Rodrigez ako muža vyzerala však tak katastrofalne, že to sa už horšie nedalo spraviť. Potom keď tam chvíľu behala holá, to bolo fajn. Je to vypointované, neustále sa niečo deje, väčšinou teda zbesilé vrazdenie. Výhoda je hlavne minutáž a jednoduchosť akčných scén, kde sa nechcel zjavne nikto hrať na super OP nesmrtelného killera a nedávať jednotky na hlavu. Nemôžem povedať, že som sa bavil, ale nešklbal som si kotlety. Je to pozeratelné. 3 z 5 ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to ještě horší, než jsem očekávala.. Po prvních 20 minutách jsem věděla, že horší už to být nemůže - fajn, alespoň jsme si to nejhorší odbyli hned na začátku :-D Film měl zajímavou myšlenku, ale naprosto příšerné zpracování!! Michelle miluju, ale tohle bylo bolestné utrpení. Maskování naprosto příšerný, dialogy o ničem, příběh neskutečně plytký! Do čeho se to prboha Michelle a Sigourney namočily??? Doufám, že na vousatou Michelle brzy zapomenu.... Tenhle člověk že točil Vetřelce? Nemám slov... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil Walter Hill? Tak to snáď nie. Nie, že by nebol svoju kariéru totálne zabil už 19 rokov dozadu pri Supernove, ale tu dosiahol asi svoju skutočne tvorivé dno. Na papieri možno hlavná myšlienka znela fajn, ale v skutočnosti to bola katastrofa. Ani zúčastnení tomu moc nepomohli. Strach a hrôza. Najlepšia vec na celom filme je asi len jeho plagát. Nedávam odpad čisto len z úcty k všetkým zúčastneným, ktoré stále aspoň trošku ešte niečo znamenajú, alebo v minulosti znamenali. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

slibný začátek ale to je všechno.Neustálé monotóní monology Weaver.(asi aby se kladl důraz na její pomatenost).Přepálené filtry na kameře.Někdo zmiňuje i prvky komiksu...to vše va finále dopadlo jako dort kočičky a pejska ()

Reklama

Reklama