Reklama

Reklama

Tomboy: Příběh pomsty

  • USA The Assignment (více)
Trailer

VOD (1)

Když se nájemný vrah pobere a zjistí, že prodělal operativní změnu pohlaví, začne hledat lékaře, který operaci provedl. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Smutné selhání původně asi ne tak blbého nápadu. Udělat komiksově brutální úlet o tom, jak ze zabijáka udělá šílená doktorka ženskou a ten se za ztrátu svých genitálií hodlá krutě pomstít, není tak špatný nápad pro béčko. Michelle Rodriguezová je vhodně obsazená a její drsňáctví funguje dobře jako zlozvyk badass transgendera, který si odmítá přisvojit ženské chování. Sigourney Weaver je zábavné sledovat asi v čemkoliv a ujetá záporácká doktorka by jí měla jít levou zadní. Ale... ten film se krutě nepovedl. Jako kdyby autoři vůbec nevěděli, na co se vlastně chtějí vrhnout. Tempo už od začátku brzdí vložené výslechy doktorky (a velice nudné) a skoro to působí, jako kdyby se po dokončení filmu režisér lekl, že je film blbý a rychle docpal víc scén odhalující postavu Weaverové - trochu zbytečně, protože žádný souboj ženy oblékající se jako chlap (Weaverová) versus transka Rodriguezová se nakonec nekoná a konfrontace je směšná. Pomstychtivé akční scény Rodriguezové vůbec nefungují a je strašlivě prostříhaná do stylu vyprávění, takže pokud nejde o akční masakr transky, o co teda jde? A do toho začnou v druhé půlce cpát videozáznamy hlavní hrdinky a celý film je to vůbec úplně zprzněn monologem, který vlastně ani neví, co je pointa. To je fakt strašně, strašně špatný a měli by to pouštět na filmových školách, aby studenti pochopili, jak se nemá stavět film. Nejhorší je, že tohle nedělal žádný absolvent, ale Walter Hill, což býval za své zlaté éry mistr kvalitních nejen béček a teď vyplodil něco, co by nechtěl nabízet ani Netflix z nouze. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tento smínek je naprosto ukázkovým případem promrhaného potenciálu. Skvělý a neotřelý nápad, slušné herecké obsazení a výsledk absolutně na houby. Nudné, bez jakékoliv gradace, atmosféra jak ve frontě na nový řidičák, dialogy zoufalé a akce pomálu. Přitom by se z toho dalo vytřískat mnohem více. V tomto případě jsem opravdu dosti zklamaná. za mne jedna a půl hvězdy, tedy 30% max. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Z dílčích prvků čiší potenciál, ale Walter Hill se bohužel ve svém vlastním námětu a scénáři ztratil v několika časových rovinách a vypravěčích. Celému počinu také nepomáhá snaha o komiksový rámec, která na rozdíl od režisérské verze kultovních "Warriors" tady vůbec nefunguje a jen vytváří další nechtěně zcizující element. Na akci se pořádně dostalo vlastně jen v jedné scéně, která dá připomenout, že Hill kdysi býval pokračovatelem Peckinpaha. Paradoxně by onen námět mohl fungovat prostoru minisérie, kde by postavy i ambiciózní teze v jádru snímku o genderu a pohlaví dostaly víc prostoru a mohlo by to být doprovázeno vícero akčními pasážemi. Napěchován do stopáže standardní videobrakovky představuje "The Assignment" bohužel blouznivý nesourodý mišmaš nedotažených elementů a nevyužitého skvostného hereckého ansámblu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ok, taká, ina komiksovka. Skôr svet Johna Wicka a Sin City. Verzia Rodrigez ako muža vyzerala však tak katastrofalne, že to sa už horšie nedalo spraviť. Potom keď tam chvíľu behala holá, to bolo fajn. Je to vypointované, neustále sa niečo deje, väčšinou teda zbesilé vrazdenie. Výhoda je hlavne minutáž a jednoduchosť akčných scén, kde sa nechcel zjavne nikto hrať na super OP nesmrtelného killera a nedávať jednotky na hlavu. Nemôžem povedať, že som sa bavil, ale nešklbal som si kotlety. Je to pozeratelné. 3 z 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michelle Rodriguez hraje chlapa, zabijáka, který se jednoho dne probudí jako žena. Chce vědět, co bylo příčinou operace, která ho změnila a jestli je možné změnu obrátit. Už tohle samo o sobě je tak krásně šílené, že jsem prostě musel snímek vidět. V konečném důsledku to není nic skvělého, ale ten nápad je dobrý. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama