Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební skladatel Láďa Kristen a textař Jiří Kavalír si nemají téměř nač stěžovat. Napsali spolu už spoustu písniček, a ty jim přinesly slávu i zisk. Chybí jim pouze jediné: milující ženušky a teplo rodinného krbu. Ani jeden z nich však zatím nepotkal tu pravou. Staromládenectví si už užili dosyta, a tak se jednoho dne odhodlají k závažnému kroku: uveřejní seznamovací inzerát. Z došlých odpovědí se jim nejvíc zamlouvají studentky Slávinka a Máša. Netrvá dlouho a vzniknou dva milenecké páry, které se rozhodnou žít po svatbě společně. Láskou zaslepení kandidáti ženitby si to ovšem měli pořádně rozmyslet! Brzy se ukazuje, že spolu novomanželky nedokážou vyjít, a jejich malicherné spory vnesou rozkol i mezi dosud tak dobře sehrané autory. Zdá se, že po úspěšné spolupráci je veta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nudné a ještě jednou nudné, když už se zdá, že nudnější to být nemůže, nastoupí na scénu barová tanečnice a jsme nuceni vidět celé její číslo, pak kašírovaný vorař a znovu hopsasá v baru. Pešek mě nikdy nebavil, Dohnal také nepatří k mým favoritům, ale zde mě příliš neokouzluje ani Nataša. Zdá se, jako by ji film nebavil, její jiskra je ta tam. A co hůř, její charisma, které běžně dosahovalo vrcholu Mount Everestu se zde potácí někde na úrovni Sněžky. Pištěk nemá daleko k trapnosti, což lze přičíst na vrub nezkušeného režiséra. Jediná Nedošinská si zachovává svůj běžný vysoký standard. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hrabě Felix Achilles de la Cámara, potomek španělského šlechtického rodu, patří vskutku mezi kontroverzní osobnosti (nejen) české kultury. Přestože se během neslavných protektorátních let postavil na opačnou stranu barikády, zůstává jeho stopa na poli české kinematografie nesmazatelná. Postarala se o to především Vávrova více než úspěšná Dívka v modrém. V případě této situační komedie nastavená laťka povážlivě poklesla, byť rozehraná partie mezi dvěma rozvaděnými manželskými páry slibovala leccos vtipného. Alternující premisou za poněkud slabší scénář je bezesporu moderní swingová hudba pod taktovkou Kamila Běhounka a orchestru Karla Vlacha a také za výrazného přispění populárních tváří soudobé ženské popmusic Zdeny Vincíkové i Inky Zemánkové. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

To nedělá dobrotu, když jsou dva manželské páry v jednom bytě, i kdyby byl ten byt kdo ví jak obrovský. Pak stačí maličkost a všichni se můžou rozhádat do krve a potom může být konec s dlouholetým přátelstvím, ale jak už to v komediích bývá, tak se všechno v dobré obrátí. Herci v hlavních rolích byli opravdu dobří. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom ,když se dva kamrádi skladatelé rozhodnou pomocí inzerátu seznámit a následně oženit. Ano na tom by nic nebylo ,jenže když se rozhodnou spolu žít oba páry v jednom bytě což už tak obvyklé není a že to nebude fungovat je víc než jisté. A začíná kolotoč schválností a malicherností. J.Dohnal a L.Pešek v titulních rolích jsou velice dobrý. Ps. Měli si vyměnit občas i ženy možná by jim to klapalo líp ,ale to už by z toho nebyla komedie ,ale červená hnihovna. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takova divna komedie. Nevim, zda to bylo tim, ze se natacela za valky nebo co, ale prislo mi, jako by si to nikdo z hercu neuzival. Odvedli sice profi praci, ale tak nejak bez radosti, mi prislo... Takove prazdno. 2+ ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Naivní veselohra, ale s Peškem v hlavní úloze je samozdřejmě roztomilá. Ale tu hvězdičku navíc jsem dala protože zpěv Inky Zemánkové který doprovázel tento film je nebeským vánkem pro moje uši. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Komedie o moderním soužití dvou párů, které by v této podobě neobstálo pravděpodobně ani dnes. Chce to totiž hodně tolerance. Pravda je, že i na svou stopáž je film poněkud slabší, hlavně scénář samotný působí trochu bezradně, ovšem zachraňují jej Ladislav Pešek a Jiří Dohnal. Důležitou složkou je i hudba, které patří také k tomu lepšímu na filmu. ()

Reklama

Reklama