Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe z filmu Obecná škola. Nyní jsme však v Protektorátu, kdy je rodina osmiletého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Městečko, kde chlapec dosud trávil jen prázdniny, se nyní stává jeho domovem. Mladá městská rodina se musí přizpůsobit novému prostředí a také soužití pod jednou střechou s tetou a jejími příbuznými, což zahrnuje i velmi přísného dědečka. Eda má před sebou nelehký úkol: najít a obhájit své místo v místní klukovské partě, jejíž svět je naprosto odlišný od jeho městského. Čeká ho cesta k hledání odvahy, ale také k nečekaným rodinným tajemstvím, která vyplouvají na povrch. Svět dětí a dospělých se sbíhá v hledání odvahy a hrdinství. I v nelehkých dnech války může být totiž nejtěžší prokázat odvahu vůči vlastní rodině. (Bioscop)

(více)

Diskuze

Rosselanor

Rosselanor (hodnocení, recenze)

Nemohly by české válečné filmy používat psy i k nějakému jinému účelu?

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Jsou tam silné momenty a jsou tam vyloženě mizerné momenty. Celý film je takový nijaký, rozháraný, neuvěřitelný... zazděný. Možná měl scénář napsat Svěrák st., možná by to mělo úplně jinej ksicht, ale takhle je to prostě slabší.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Přes všechny své nedokonalosti je to stále na současné české filmové poměry lepší standard. První věcí je špatný dabing dětských herců a velmi nepřirozený hlasový projev Terezy Voříškové. Další věcí je na Svěráky nedotažený , jakoby nedovyprávěný příběh, děj jen tak napůl. S postavami se těžko ztotožnit , protože nemají jasný charakter. Vše jakoby napůl, jakoby natočené narychlo. Škoda.

leon06

leon06 (hodnocení, recenze)

Ak ma mat Obecna skola hodnotenie 90%, tak tento film musi mat bezpodmienecne 10%. Velka katastrofa!!!

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

po 15minutách mě to prostě nebavilo... tak jsem to vypnul. 

Taky aby ne... když to točil svěrák.... Po třech bratrech mu to nejspíš nestačilo.  O_o

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Je jedno z jake doby to je.. Hodnotím pozitivně i filmy z podobné doby jako v tomto filmu.. Vim ze je to z pohledu dítěte, ale celkově je to film nudný a o ničem co by me zaujalo.. Kdyz uz chtel Sverak točit film z poválečné doby, mohl pridat na dramatu.. Podobný film me zaujal o hodně lépe a ten doporučuji, je to film Z Paříže do Paříže. 2017...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

rounen

A v čem je to jako podle vás kravina?

 

A ano, nebylo to "ničem", protože to bylo z pohledu dítěte a ne o faktech, ději, záplatce. Samotný pohled na věc byl zápletkou a tedy o "něčem". Jak jsem psal, kdo nepochopil, ať mlčí. ;)

Myslím si, že pokud by to sledovali lidé, kteří tu dobu zažili, asi by jim to dalo víc. Dnešní generace (vlastně téměř všechny, až na tu nejstarší) už musí zapojit fantazii a hodně empatie, aby film ocenili.

 

A černobílá verze byla stříhána zvlášť, takže není delší, je jiná. V obou filmech jsou scény, které nejsou ve druhém.

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

3*.. Mi to prislo jako úryvek z poválečné doby.. Nejspis Svěrák vyprávěl jak žil svuj život.. Ale bylo to v podstatě o ničem.. Nic zajimaveho se tam neudalo.. Jen tak film o nejaky rodině a to je vše.. Zadny žánr bych k tomu nedal.. A komedie to urcite nebyla.. Ani nic dramatickyho se tam nedělo.. Davam 3* za Vetchyho a Kaisera..

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Příspěvek byl smazán administrátorem.

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

Dadel

To jako tím, že někomu pošle prachy a on pak natočí nějakou kravinu? Když Svěrák sehnal investora na 40 mega tak zbylých 7 je takový problém?

PaulCZE

PaulCZE (hodnocení, recenze)

GarfieldM

Docela by mě zajímalo proč takový filmy musí dotovat stát, 7 000 000 Kč v háji. Ať si to zaplatí investor.

na příspěvěk reagoval Dadel

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

proč je černobílá verze delší?proč pan Svěrák starší nedodržel knižní předlohu?Žeby zlatá malina?

na příspěvěk reagoval PaulCZE

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Taky jste si všimli těch tmavých rohů v některých scénách? Je to zvláštní, je to tam docela často. Nejde mi do hlavy, že by si toho Honza Svěrák nevšiml, když měl film ve střižně.

neta

neta (hodnocení, recenze)

Podle mě výborně natočený film. Těžké období války prožívané malým chlapcem na venkově. Tísnivá atmosféra zobrazena bez válečných hrůz. Přesto i zde vidíme, že svoboda není bez obětí na životech. Film se povedl.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Willy Kufalt

Willy Kufalt (hodnocení, recenze)

Cože ? ono existuje i alternativní černobílá verze ? :o)) Jestli jsou tu znalci, tak bych poprosil popsat, co je v ČB jiného, když je o 2-4 minuty delší :)

na příspěvěk reagoval hrona

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Já teda nevím, ale na Blu-Ray je uváděna barevná verze 109 min a ČB 111 min. Což dělá rozdíl dvě minuty a tím pádem tady v profilu je vedená ta rozšířená.

Ale je možné, že se sekli přímo výrobci. 

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Někdo by měl do profilu filmu přidat "Director's cut" verzi, která je černobílá a o 4 minuty delší.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Je to fakt nic moc. Doufám, že Jan Svěrák má dostatečnou sebereflexi, aby příště přišel s lepším scénářem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ChuckyMucky

ChuckyMucky (hodnocení, recenze)

Děkuji tvůrcům za skvělý film, jenž bude patrně doceněn až časem.

Žádám hamburgerovo-hranolkovou generaci digitálních dementů, aby tento film nehodnotili, neboť.

Zajděte si raději na "pobřežní hlídku či rychle a zběsile.. atd " , tam se posypte popcornem, zalijte si hrdla hněddou, sladkou sračkou a doufejte, že jednou procitnete !

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama