Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh italského skladatele Antonia Vivaldiho ve velkolepé multimediální show Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného z vyprodané pražské O2 Arény z 10. června 2015. Po úspěchu obou předchozích projektů připravili v roce 2015 oba hlavní protagonisté Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený vydání nové desky, v pořadí již třetí, a nový koncertní program, který je kombinací živého koncertu, filmových projekcí a divadelních prvků. Na koncertech je zásadně pracováno s filmovými projekcemi, které pro nové skladby připravili. Celé koncertní provedení je postaveno v komponovaném formátu živého orchestru VIVALDIANNO, zmíněných projekcí, divadelních prvků a „příběhu A. Vivaldiho", který propojí celý koncert jako hlavní lightmotiv večera. Pro režii a celkové ztvárnění koncertu oslovili režiséra a choreografa Michala Cabana a výtvarnici Kosuke Sugimoto. Autorem libreta je Tomáš Belko. Výprava koncertu a kvalita přípravného týmu aspirují na mimořádný zážitek i podívanou. Pro VIVALDIANNO 2015 – Město zrcadel se podařilo oslovit a zajistit mezinárodní hosty v čele s vynikající americkou violoncellistkou Tinou Guo.
Pražský koncert se konal ve zcela vyprodané O2 Aréně 10. 6. 2015 a sklidil mimořádný úspěch. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vivaldi a jeho krátky životopis nielen ako hudobný ale aj ako vizuálny zážitok. Projekcie medzi divákmi a pódiom mi pripadali najskôr ako televízne triky, ale potom som pochopil, že to vidia aj diváci v hľadisku a vo veľkom. ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

Že by ty skladby byly zahrané špatně, to jistě ne. Ale nějak nechápu smysl toho celého spektáklu. Někdy může být modernizace skladeb vážné hudby zajímavá a přínosná (třeba Bachovo Umění fugy v podání Laibachu), ale v tomto případě si to nemyslím. Skladby jsou co do instrumentace či dynamiky upravené zjevně tak, aby se co nejvíc líbily, aby byly co nejvíc cool, zkrátka jsou dost levné - jako by snad původní Vivaldi byl nějak nepřístupný. Tím spíš to platí pro okázalé vizuální efekty a patetické recitace mezi kusy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Excelentná multimediálna show s hudbou Antónia Vivaldiho. Som otvorený novým možnostiam, takže ma príjemne prekvapil moderný šat klasických diel v podaní svetových virtuózov. Celý koncert je medzi jednotlivými skladbami oživený rozprávaním o životných epizódkach slávneho umelca s nosnou myšlienkou starého zrkadla, keď hlavne záver umne uzavrel životný kruh. Celý projekt má slušný vizuál a prínosom sú aj decentné tanečné kreácie. Takže mi už len chýba vidieť túto show naživo... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Perfektní koncertní show, výborné hudební aranžmá. Julie Svěcená umí... K dokonalosti mi chyběl kousek ... být tam naživo a cítit tu energii hudebních nástrojů. 90% (viděl jsem: 1x home theatre) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama