Reklama

Reklama

Potěšení na mé straně

(festivalový název)
  • Mexiko El placer es mio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rita a Mateo se usazují ve venkovském domě po Mateově otci. Doufají, že budou žít zdravě a ušetří. Zpočátku je vše v pořádku, až na to, že se Rity dotkne, když při bouřlivém sexu Mateo odmítne riskovat. Milenci se zabydlují podle svých zájmů a profese: Mateo spravuje staré auto, Rita pracuje na dálku jako designérka. Nečekaným překvapením je pro ni návštěva Mateovy sestřenice s dcerkou a s přítelem, která v hovoru okázale dává najevo své někdejší vazby k bratranci a klade Ritě všetečné otázky. Soulad dvojice se začíná bortit: Rita není s to potlačit návaly žárlivosti, každý z partnerů se cítí nepochopen a návratu soudržnosti neprospěje ani návštěva Ritiny matky a babičky. Navíc se do jejich vztahu začíná plížit nuda. Elisa Miller promítla do svého druhého hraného filmu pocity svojí generace, jejích představ o nových vztazích provázených neschopností odpoutat se od starých vzorů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Ženská ruka při psaní scénáře a režijním vedení se pozná a Elisa Miller moc dobře ví, co chce říct. Mexické drama o rozpadu jednoho vztahu je natočeno velmi empaticky, s důrazem na klíčové momenty a vyvoj psychologie hlavním postav, zejména Rity v podání Flor Eduardy Gurroly. Pěkné tři hvězdičky. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Nálada filmu je mírně surrealistická a otiskla se mi do paměti jako obraz. Láska a ochladnutí, způsobené neschopností vzájemné komunikace a vcítění - o děj ve filmu konec konců nejde. Čas plyne pomalu, zimní šedivé deště a samota mi zalezla pod kůži. Velmi přirozené herectví a minimum balastu. S odstupem ve mne dojem spíše uzrál. Velmi dobré tři. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Když někde ukážete pár sexuálních scén, do scénáře nedáte skoro žádné dialogy a všechno to natočíte jako přes instagramové filtry, nedělá to z vás režiséra artových filmů. Neobjevné, těžkopádné, bezpříběhové. Vlezlá snaha o rádoby umělecké drama, která akorát nudila. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama