Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto zcela novém pořadu nazvaném Záhadná Země se dozvíte, že satelity obíhající Zemi zachycují dech beroucí a bizarní záběry a odhalují tak neuvěřitelné záhady. Díky jejich jedinečnému vesmírnému nadhledu v nás tyto fotografie vzbuzují jednu otázku: Co to u všech všudy je? Pomocí nejmodernějších technologií odhalíte města a stavby ztracené po tisíce let. Jeden ze snímků by mohl odhalit polohu Rajské zahrady a jiný zase zachytit obří tsunami, která zmizela beze stopy. Nalezneme společně amazonské zlaté město El Dorado, děsivé krvavě rudé jezero v Bagdádu i oceánský vír velikosti Connecticutu. Díky expertům i očitým svědkům prozkoumá pořad Záhadná Země úžasné záběry a prověří skutečná místa na cestě za odhalením neuvěřitelných záhad vyfocených z vesmíru. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (6)

RealNasgharet 

všechny recenze uživatele

Je to celkem pěkně natočené, nicméně brzy zjistíte, že ve spoustě případů (s přibývajícími díly čím dál častěji) dělají vědu z naprosto jasných/dokázaných skutečností. Má to zkrátka působit tajemně, ale pro většinu diváku s mozkem větším než angrešt se to asi mine poněkud účinkem. Za zpracování dávám 70 procent.... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem konspirační teorie a falešné zprávy. Ale oba díly, které jsem viděl byly založeny na satelitních snímcích a vysvětlování působí věrohodně. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept. Fotografie z družíc a satelitov zachycujúce záhadné zjavy, svetlá alebo geometrické obrazce na Zemi, čo sa môže pri takomto záhadnom koncepte pokaziť? Zatiaľ som videl asi 8 častí a musím povedať, že kvalita je skutočne rôznorodá. Opäť sa tu vyskytuje rozšírený nešvár dokumentov na Discovery, sú zbytočne dlhé a rozťahané - na niektorých neznámych objektoch sa tvorcovia pristavia na večnosť a samozvaní odborníci na všetko sú schopní 10 minút rozprávať o tom, čo to nie je a nakoniec z toho výjde, že nikto nevie čo to je, alebo naopak niektoré skutočne zaujímavé záhady odpinknú za tri minútky bez širšej diskusie. Tu predstavované mystéria by som zaradil do troch kategórií: 1. záhady, ktoré spočiatku vyzerajú veľmi tajomne, ale nakoniec sa príde na ich celkom racionálny pôvod (väčšinou sú to rôzne geometricky zaujímavé stavby) - tieto sa mi páčia najviac, ale percentuálne sú v dokumente zastúpené najmenej. 2. jednoducho neznáme a nevysvetliteľné záhady, kde ostáva iba polemizovať o možnom pôvode a seriál vám nedá na nich odpoveď, maximálne tak veľmi pochybnú, tých je percentuálne asi najviac - bavia ma od prípadu k prípadu. 3. úplne hlúposti, naposledy ma zaskočila "obria tajná nacistická základňa z druhej svetovej vojny na Antarktíde" - ako toto zistili z jednej neostrej machule, na ktorej nebolo skutočne nič vidieť...a ako sa tvárili maximálne presvedčivo, poriadny trapas. Tieto senzáciechtivé absurdnosti posúvaju tento potencionálne dobrý dokument na úroveň sci-fi peciek ako sú Ancient Aliens. Nápad dobrý, ale obsah čoraz viac na výsmech. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama