Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto zcela novém pořadu nazvaném Záhadná Země se dozvíte, že satelity obíhající Zemi zachycují dech beroucí a bizarní záběry a odhalují tak neuvěřitelné záhady. Díky jejich jedinečnému vesmírnému nadhledu v nás tyto fotografie vzbuzují jednu otázku: Co to u všech všudy je? Pomocí nejmodernějších technologií odhalíte města a stavby ztracené po tisíce let. Jeden ze snímků by mohl odhalit polohu Rajské zahrady a jiný zase zachytit obří tsunami, která zmizela beze stopy. Nalezneme společně amazonské zlaté město El Dorado, děsivé krvavě rudé jezero v Bagdádu i oceánský vír velikosti Connecticutu. Díky expertům i očitým svědkům prozkoumá pořad Záhadná Země úžasné záběry a prověří skutečná místa na cestě za odhalením neuvěřitelných záhad vyfocených z vesmíru. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem konspirační teorie a falešné zprávy. Ale oba díly, které jsem viděl byly založeny na satelitních snímcích a vysvětlování působí věrohodně. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept. Fotografie z družíc a satelitov zachycujúce záhadné zjavy, svetlá alebo geometrické obrazce na Zemi, čo sa môže pri takomto záhadnom koncepte pokaziť? Zatiaľ som videl asi 8 častí a musím povedať, že kvalita je skutočne rôznorodá. Opäť sa tu vyskytuje rozšírený nešvár dokumentov na Discovery, sú zbytočne dlhé a rozťahané - na niektorých neznámych objektoch sa tvorcovia pristavia na večnosť a samozvaní odborníci na všetko sú schopní 10 minút rozprávať o tom, čo to nie je a nakoniec z toho výjde, že nikto nevie čo to je, alebo naopak niektoré skutočne zaujímavé záhady odpinknú za tri minútky bez širšej diskusie. Tu predstavované mystéria by som zaradil do troch kategórií: 1. záhady, ktoré spočiatku vyzerajú veľmi tajomne, ale nakoniec sa príde na ich celkom racionálny pôvod (väčšinou sú to rôzne geometricky zaujímavé stavby) - tieto sa mi páčia najviac, ale percentuálne sú v dokumente zastúpené najmenej. 2. jednoducho neznáme a nevysvetliteľné záhady, kde ostáva iba polemizovať o možnom pôvode a seriál vám nedá na nich odpoveď, maximálne tak veľmi pochybnú, tých je percentuálne asi najviac - bavia ma od prípadu k prípadu. 3. úplne hlúposti, naposledy ma zaskočila "obria tajná nacistická základňa z druhej svetovej vojny na Antarktíde" - ako toto zistili z jednej neostrej machule, na ktorej nebolo skutočne nič vidieť...a ako sa tvárili maximálne presvedčivo, poriadny trapas. Tieto senzáciechtivé absurdnosti posúvaju tento potencionálne dobrý dokument na úroveň sci-fi peciek ako sú Ancient Aliens. Nápad dobrý, ale obsah čoraz viac na výsmech. ()

RealNasgharet 

všechny recenze uživatele

Je to celkem pěkně natočené, nicméně brzy zjistíte, že ve spoustě případů (s přibývajícími díly čím dál častěji) dělají vědu z naprosto jasných/dokázaných skutečností. Má to zkrátka působit tajemně, ale pro většinu diváku s mozkem větším než angrešt se to asi mine poněkud účinkem. Za zpracování dávám 70 procent.... ()

Reklama

Reklama