Reklama

Reklama

Až po uši v mechu

  • angličtina Deep in Moss (festivalový název)
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

V hlubokém lese, ve vykotlaném pařezu, bydlí Bertík a Josefka. Protože to jsou lesní trnci, starají se ve svém mechovišti o lesní podrost, Josefka šije klobouky parádivým muchomůrkám a Bertík zhasíná a rozsvěcí noční houby – lampy. Žilo by se jim krásně, kdyby se jednoho dne Bertíkovy svítivé houby nezačaly ztrácet... Příběh lesních trnků se tak prolíná s osudem mladé a hezké Rusalky, kterou pomohou z nesnází. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvorenie poetickej rozprávkovosti. Nežnosť lesnej tíšiny, kde ešte aj biele bodky na červených muchotrávkach majú svoju špeciálnu opatrovateľku z tohto priam kvapká. Zjemnelá lesná duchovnosť sa výtvarne podarila, doslova cítiť ohromné množstvo energie vloženej do filmu. No čo robiť, keď vo výslednom pocite sa to pravé rozprávkovo (pocit z čarovného príbehu s poučením, že každý na svete má svoje miesto) napriek spomenutým kladom osobne nedostavilo. Možno to bolo zvoleným obsadením hlasov, mne tam jednoducho nesedeli (na rozdiel od ostatných spolukomentujúcich). K minutáži: na vcelku jednoduchučký dej trochu pridlhé. Výsledný dojem: 60%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená loutková pohádka, která má krásnou atmosféru a skvěle doplňující hudbu do milého příběhu lesních tvorů. Jen tak dál ve vytváření podobných dílek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vydařená loutková pohádka z lesního podrostu má v první řadě báječnou atmosféru. Anna Polívková jako vypravěčka vypráví o tom, jak se stala vypravěčkou. V jednoduchosti je krása. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ošklivá animace (jako postavičky), ale muselo to dát šílenou práci a je to moc precizně připravené a nasnímané. Trošku zamrzí slabší scénář (postavit i kraťas na okusování hub jako medicíně na zlaté hrdlo je dost málo). ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný večerníčkový počin s humorem na úrovni, i když místy nejen pro děti. Výtvarně pastva na oko, přestože to není nic velkolepého a docela mě bavila Polívková jako vypravěčka, jen škoda, že neumí oddělit příliš postavy různými hlasy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Poetickým loutkovým filmům držím palce a Až po uši v mechu je jedním z takových filmů. Příjemný hlas vypravěčky (Anna Polívková) vás provede jedním dnem a nocí na malé pasece. Žádné násilí, žádný křik, žádná vražda nebo podlost. Tohle mi po všech těch hororech, dramatech a detektivkách chybělo. Takže ve výsledku je Až po uši v mechu velmi příjemným večerníčkem pro malé i velké děti. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce tam potenciál je, ale zbytek filmu žvatlavě šumí do ztracena.. Pořád si tam někdo něco nesrozumitelně šišlá pod fousem. Věčně vytřeštěné a vykulené postavy moc sympatií nezískají. Zpívánky jsou protivné... a samotný děj je poměrně neinvenčně odvyprávěná banalita... Dlouho jsem se těšil ale výsledek je obrovské zklamání.. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná pohádka, ale vypravěčce i dalším postavám opravdu chvílemi rozumět není, což je ve spojení s hlasitým "zpěvem" víl opravdu otravné. Jinak po vizuální stránce krása, skoro jako od studia Amanita. tvůrců her Botanicula a samorost, ze kterého si podle mého tvůrci hoooodně inspirují. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3+Pohádkové příběhy z lesního prostředí vždy táhli a tento by nemusel být vyjímkou. Zajímavé a netradiční loutky, milé písničky, jednodušší příběh i dostatečná stopáž by mohla udržet pozornost menších dětí, aby jste od nich měli na půlhodinky pokoj ;) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Povedená loutková pohádka, škoda, že podobných nevzniká více. Příběh je jednoduchý, má krásnou atmosféru, svět a propracovanost loutek celkově (zajímavý pohled na rusalky a život v lese). Jako vypravěč je výborná Anna Polívková, její hlas se do filmu hodí a dá se říci, že tak nějak "nutí" se ztišit a celý příběh si v klidu vychutnat. Mohu děkovat tvůrcům za krásné lesní dobrodružství... určitě jsem jej neviděl naposledy. 75% ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

České loutkové pohádky se mi velmi líbí a ani tato není výjimkou. Tempo přiměřené, loutky a kulisy nádherné, nadabováno moc pěkně, písničky, které tomu dodávaly tu správnou pohádkovou atmosféru. Na závěr z toho vyplývá ponaučení, že každý něco umí a někam patří, i přesto, že se mu to dlouho nedaří najít. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Báře moc fandím - má vlastní, rozeznatelný styl; její loutky jsou milé a originální, bez karikování. Pohádka je to jednoduchoučká, má báječnou atmosféru, fantazii se meze nekladou - však také rusalky zdaleka nevypadají tak, jak jsme zvyklí. Poetičnost a laskavost snímku mi připomíná lyričnost Čtvrtkových pohádek a Večerníčků (Rumcajs, Křemílek a Vochomůrka). Skvělým nápadem je i hlas Anny Polívkové, jejíž projev naprosto koresponduje s duchem pohádky. Už jen to, že se musíte ztišit, abyste slyšeli, a soustředit se, je geniální. Pohádku sledovala na Štědrý den celá naše rozvětvená rodina a takové až posvátné ticho u nás už dlouho nebylo. Všeho je tu načasováno tak akorát, co bychom za to dali u ostatních vánočních pohádek! ()

Wolfvater 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to mockrát (díky dětem) a tedy zdá se mi to stále lepší a lepší. A dokonce velmi vtipné, ale ten vtip tam není nijak podbízivý, ten si musí divák najít sám. Proto je možné, že se každý zasměje někde jinde. A otrava se nezasměje. ()

Major776 

všechny recenze uživatele

Tady je skoro všechno špatně.Příběhu lze odpustit jeho jednoduchost, ale namluvení, dá-li se to tak nazvat, Annou Polívkovou je přímo tragické, bezduché, prázdné a nebarvité. Příliš velký kontrast ku barevnému a loutkovému příběhu.A TO! bohužel posílá tuto pohádku do kytek - ne-li rovnou do mechu - nebojím se říct, ještě hlouběji než po uši. ()

Reklama

Reklama