Reklama

Reklama

Podaří se novináři a mladé ženě zničit krysí stvůru? Dívka Terry (Janet Agren) a novinář Fred (David Warbeck) se na malém karibském ostrůvku vydají pátrat po vrahovi dívčiny sestry, aby při tom odhalili něco mnohem děsivějšího. Tajemství vědce, který hnán šílenou touhou po slávě, stvořil zrůdu – napůl člověka a napůl ohavnou krysu. Monstrum však uprchlo a šíří teď hrůzu mezi obyvateli ostrova. Podaří se Fredovi a Terry šílené řádění zastavit? (Řitka video)

(více)

Recenze (39)

POMO odpad!

všechny recenze uživatele

Počas sledovania tohoto raw niečoho vás napadne jediné - frajeri nakrútili hodinu materiálu, v ktorom niekde na ostrove skáče na hŕstku protagonistov malý netvor a škriabe ich jedovatými pazúrmi na smrť. Herci sú tu neznámi lacní céčkari. Hviedou je onen netvor, akýsi na čierno namejkapovaný lilipután s ostrými tesákmi, nakrútený opticky tak, aby vizeral ešte menší než je v skutočnosti. Tento raw, akože hororový materiál, potom frajeri ukázali investorom, aby im doplnili rozpočet na honoráre pre Davida Warbecka a Janet Agren, t.j. známu hereckú dvojku z populárnych talianskych hororov, ktorú je dobré mať v obsadení, keď chcete film dobre predať von. S nimi dotočili ich cestu na ostrov, pretože jedna z postáv ma ostrove má byť Janetina sestra, ktorá sa Janet podozrivo dlho neozvala. Tieto scény sa v priebehu filmu striedajú so scénami z "hororového ostrova” a David s Janet v nich neprichádzajú takmer s nikým do styku, iba sa rozprávajú cestou autom atd. SPOILER: Dvojica príde na ostrov neskoro a nepríde do kontaktu s jediným protagonistom "hororovej" línie filmu. No a aký ten film teda je? Slová nestačia. Musíte vidieť, aby ste uverili. ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Každé malé dítě ví, že vědci nemají na práci nic jiného než křížit kuře s tabákem nebo opici s krysou. Co také dělat jiného, když prase a slon zkřížit nejdou, že? Když však zjistí, že produkt jejich bádání nedává ani maso, ani mléko, ani vejce, nechají jej nezodpovědně uprchnout na pláž s modelkami v plavkách a chvílemi i bez plavek. Není divu, že takové pěkné masíčko dělá krysímu muži laskominy, i já jsem kolikrát dostal chuť se zahryznout. Snad to byla i metafora věčného vyznání citů: "Já bych tě láskou sněd," nevím. Ať to tak je či nikoliv, případným zájemcům bych řekl, že na nahé a polonahé ženy jsou tu pornografie a pokleslá periodika. Chtějí-li zažít děs a hrůzu (nemyslím tím teď pocit "kdy už ta hrůza skončí?"), kvalitnějších hororů jsou na světě tuny. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Robíme, čo sa dá.“ – „To aj vrah.“ Žiadny zázrak, ale prekvapivo ani nie taká katastrofa, ako som čakal. Hudba príjemne buráca, herecké renomé dostatočne zachraňuje na Jacka Nicholsona sa podobajúci charizmatický tvrdý Novozélanďan David Warbeck (DCÉRY ZLA, THE BEYOND alias E TU VIVRAI NEL TERRORE - L'ALDILÀ), je to príjemne krátke (ledva hodina 17) a samotný Krysí muž je originálna potvora. Samozrejmosťou sú (anti)logické konania postáv (ako mohla príšerka vedieť, do ktorej kabelky má vliezť? Babu v noci naháňa masový vrah, vyzuje sa jej topánka a 5 minút si ju obúva? Chlapík sa musí vrátiť do temnej opustenej budovy kvôli papierom, hoci vie, že je tam obluda?). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Krysí muž" je výsledok dlhoročného zvráteného experimentu šialeného vedca. Jeho tajné genetické pokusy dospeli až do štádia, že sa mu podarilo stvoriť bizarného tvora. Spojil DNA opice a potkana. Z toho vznikol nebezpečný, krvilačný hybrid. Je malý, mrštný, agresívny a v zuboch a pazúroch má prudký jed. Keď sa mu podarí újsť zo slabo zabezpečeného laboratória ihneď začne útočiť na bezbranných ľudí. Postavu krysieho muža stvárnil Nelson de la Rosa Martínez. Kvôli vrodenej genetickej chorobe mal výšku iba sedemdesiat jeden centimetrov. ** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// PLUS: nakonec to má docela solidní atmosféru, napětí a ani ty herečky nejsou úplně marné, některé scény jsou dost hororové MÍNUS: kdyby to bylo víc propracované a mělo to o dost víc logiky, nezlobil bych se./// Shrnutí: Otevřený konec, to si můžou dovolit jen Italové. V Americkém filmu by hlavní oběť její sestra a "nový" parťák na poslední chvíli zachránili a díky otevřenému konci by vzniklo tucet pokračování. Italové ale musí mít vždy něco extra :)/// Celkem 51%/// ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Krysí muž disponuje dobrou hudbou a slušnou maskou toho krysího muže. Scéna jak leze ze záchoda a roškrábe obličej tý sympatický holky je velmi dobrá,protože se odehrává za dne a to více je těžké hororové scény točit za dne. A navíc,když si vezmu,že tohle natočil někdo kdo natočil tak skvělé komedie jako Šimon a Matouš i jeho druhé pokračování,sice tak s 13.letým odstupem dříve udivuju se,že se mu tohle podařilo natočit. Krysí muž je hnusnej a pochybuju,že by si s nim nějaká holka začla,jeho hnusné ostré zuby,odporné škododlibé oči a odporné vlasy jsou fakt skvělý. Krysí muž u mě vede z toho důvodu,protože udělat celým film o,no lajcky řečeno nějakým vraždicím trpaslíkovi,jo je to Krysí muž,ale je malej a ošklivej,tak tahle to beru je přece jenom nějaké umění,kterého si vážim. Krysí muž mě vážně viděsil,já ho doporučuju,ovšem neberte mě příliš vážně,protože každý máme jiný vkus. Hodnocení a komentář byl napsán,dříve než ho Řitka video vydala na DVD a současné době tu ani nenní napsané,že to výjde. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film o malým zmutovaným chlápkovy. Na 80 léta je to klasická zápletka kde se takové nápady braly všude. Scény s Krysím mužem jsou sice dobré, třeba scéna kde vylézá po oknech je celkem i děsivá, ale bohužel scény bez něj nemají takovou šťávu. Film je tedy průměrný ve všech směrech, klasická zápletka, dobří herci, dobrá atmoška, nudné pasáže. Myslím že 3* stačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tentokrát děj probíhá na exotickém ostrově, ze kterého toho však moc neuvidíme. Většina scén se totiž odehrává v domech či tmavých koutech. Jediným větším zpestřením je fotografování na pláži nebo džungli. V hodně místech je děj nepřehledný a zbytečně dlouho prodlužovaný. Když už se dostaví akce, tak všechno uběhne strašně rychle a moc si to neužijeme.Atmosféra ve filmu se hodně často měnila z nudné až po opravdu dusivou. Hodně tomu dopomáhal hudební doprovod, který byl směsicí italských diskotékových hitů osmdesátých let a stupňovaných tónů, které vždy prozradily blížící se nebezpečí. Bohužel však i zde musím trochu zkritizovat producenty za to, že se hudba neustále opakovala a po třiceti minutách mě to už začalo štvát. Při záběrech, kdy oběti leží na zemi a tvor je hryže mi to připadalo, jako by herci drželi v ruce hadrovou panenku a jenom s ní zmítali ze strany na stranu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Polonahé modelky, karibská krajina a hladový kříženec krysy s opicí v italském osmdesátkovém krváku. Zajímavý nápad, vcelku ucházející zpracování. Kdybych ten film viděl v roce 1992, byl bych z něj patrně strašně unešenej a některé scény bych dával pořád dokola, jako v té době u mnoha podobných filmů. Dneska už na to koukám trochu objektivněji a střízlivěji, ale přesto je to zajímavá podívaná. Čekal jsem to mnohem, mnohem horší. Určitě nadprůměr, sice slabší, ale je to tam. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že od tohoto filmu se už od začátku nic velkého čekat nedá. Komentář píšu pět měsíců po zhlédnutí a přemýšlím za co jsem dal tu jednu hvězdu?:-) Vlastně ano už vím, byly tam pěkné modelky a vkusná hudba:-) Jinak postava krysího muže byla fakt ujetá a společně s mým bratrem jsme se smáli:-) Tento snímek doporučuji všem, kteří chtějí vidět hororovou komedii:-) ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka, kde zabíjí pidimužíček. Není to nic moc, až na pár světlých momentů nuda, krysi pidizmetek vypadá jak blbec, vůbec mi ten film nesedl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rukách režiséra Carnimea ostal zaujímavý námet v troskách. Je to presne to isté, čo vyviera zo suda italo-trash žánru, len s tým rozdielom, že sa jedná o jeho spodok. Ďakujem aspoň za primeranú minutáž. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Italských céčkových hororů jsem už viděl dost, ale tento je kromě kanibalských sraček asi nejhorší. Prachbídný děj, vesměs nesympatičtí herci (až na hlavní hrdinku, jestli se tak dá nazvat), hodně nelogických věcí (víc, než bývá zvykem) a taky málo, málo gore. Samotný krysí muž, neboli kříženec krysy a opice je zajimavý nápad, ale neutáhne celý film, možná tak 10 minut. Na to, že italskou hororovou produkci miluju, to bylo pro mě celkem zklamání. 30% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Typický italský béčko, atmosféru to má jako spousta podobných hororů z 80.let. kdy jde někdo hledat někoho blízkého do neznámé země. Na pomoc si vezme novináře, s kterým se na místě seznámí. To že se jedná o jakýsi vědecký pokus skřížit opici s krysou, jenže vznikne z toho vražedné zmutované monstrum jenž uteče a páchá zkázu. Jsou tam pěkný ženský a celkem solidní vraždy, přesto to chtělo nák líp vyšperkovat. Konec byl krásně ironický. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Originální nápad a hororový film osmdesátých let. Krysí muž je předzvěstí všeho špatného, co se může na světe stát. Teď už třeba máme vysvětlení, co se 11. září opravdu v letadlech stalo, nebo že by ne??? Každopádně musím pochválit vynikající hudbu, která doplňuje vražedný vřískot uječených žen při párání jejich pupků na cáry - 80%. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní italské béčko, ve kterém pomatený vědec pod vidinou Nobelovy ceny vytvoří křížence krysy a opice. Experiment se mu ovšem vymkne z rukou a stvoření (krysí muž) začne kousat a drápat všechny, kteří mu přijdou do rány. Samotná maska krysího muže je úchvatná, vraždy jsou precizně provedené a krve je víc než dost. Děj je celkem svižný a místy i dost napínavý. Herci hrají obstojně, takže vás počin nerušeně vtáhne do děje. Já se bavil na čtyři hvězdy. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Hahahahaha. Jako komedie úplně super. Jo, počkej, ono to jako bylo myšleno vážně? Tak potom to je ještě větší sranda. Ale vážně, i když Krysí muž stojí za starou belu, najdou se i horší. Třeba Divadlo hrůzy... ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Klasické hororové béčko, které trpí všemi neduhy, které se dají očekávat: logickými dírami jako prase, hystericky uječenými ženami, příšernou hudbou, šílenými hereckými výkony. Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, musím přiznat určitou dávku napětí a slušnou masku krysího muže. ()

Reklama

Reklama