Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč tahle kopie na Hilla se Spencerem vznikla, ale musím říct, že jsem se i tak skvěle bavil. Možná jsou tři hvězdičky na to co řikám málo, ale věřím, že kdybych je viděl jako malej, nostalgie by mi nedala a bez problémů bych jim vrazil pět. Takhle je to prostě jen za tři, protože mi stále neleze na mysl, proč něco takového vůbec vzniklo, ale i tak to bylo příjemné, co po hudební tak po bitkařské stránce se týče. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: Jo asi tak .-) ... Roztomilá je část v Africe. ----- Prachsprostá vykrádačka Hilla a Spencera toho nejhrubšího zrna. Navíc Šimon a Matouš vykrádají i staré francouzské špionážní komedie. Dokonce roli francouzského inspektora hrál dvojník Luise De Funese, kterého v češtině namluvil samotný František Filipovský. Opravdu si jen tak z hlavy nevzpomenu na větší plagiát originálu. Jenomže to tak nějak celé drží celkem slušně pohromadě a docela obstojně i baví. Pravda ta věčná hra na honěnou a baci baci časem omrzí, ale stále je Šimon a Matouš zábavnější než mnoho jiných podobně laděných filmů. A zas tak moc po těch třiceti letech tato komedie nezastárla. + Za nostalgicky špatný český dabing 70%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem, dva opravdoví smolaři, nyní věří, že se na ně konečně usmálo štěstí. Náhodou jsou zaměněni za dva kněze, a jako tací vysláni do Holandska se sochou Madonny. Toho ale využívá šéf místní mafie, a na soše zamění barevná sklíčka za diamanty, a využije Šimona a Matouše jako pašeráky. Jenže když má dojít na předání, vše se komplikuje - a navíc se do všeho zamotává policie pod vedením inspektora Nelsona a Morganova zločinecká banda, a o diamanty mají zájem všichni ... Je jasné, že tvůrci filmu využili podobnosti hlavních hrdinů s - v té době hodně oblíbenými - Terrencem Hillem a Budem Spencerem, na druhé straně jejich filmy Šimon a Matouš v lecčem překonává. Rozhodně je to jeden z filmů, který v době rozmachu prvních videí, nesčítelněkrát brázdil naše televize, a nikdy nezapomenu jak jsme si s kámošema některé scény přehrávali zpomaleně, aby nám ani záběr neutekl. Chválím také povedený český dabing, a to asi nejvíc Františka Filipovského jako inspektora Nelsona (aka holandský četník Cruchot)... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, který každý filmový fanda viděl. Tentokrát tito dva nerozluční přátelé ne málo podobní Hillovi a Spencerovi mají zálusk na diamanty, které nechtěně pašují přes hranice. Skvělí jsou záporáci, kteří jsou skutečná nemehla, bravurní je plán útěku z vězení. Nejlepší a nejpamátnější je však scéna z obchodu se smíšeným zbožím a s trestanci na úterku. To byla asi nejlepší fackovací scéna ze všech společných filmů obou hlavních herců. Přes to všechno je to totální blbost, naštěstí stále zábavná. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)

Reklama

Reklama