Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Rčení: "Když dva dělají totéž, není to totéž." v tomto případě vůbec neplatí. Napodobitelé dvojice Budyhill Šimon a Matouš se svého úkolu výborně zhostili a v mnoha se komediím se Spencerem a Hillem vyrovnali. Zkrátka je Šimon a Matouš skvělá a vtipná komedie s vynikající a chytlavou průvodní písní, která i po tolika desetiletí stále baví. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dodnes som si myslel, že Spencer & Hill sú Šimon a Matúš. Môj detský mýtus je týmto zborený a budem si musieť hľadať ich nové spoločné pomenovanie. Film je to celkom priemerný, ktorým sme mohli byť nadšení v čase videokaziet, ale dnes už ani nie. (20.10.2014) –––– Každý film má svoj správny čas a náladu na sledovanie. A tak správne novoročne naladený môžem zvýšiť z troch na štyri hviezdy. (1.1.2018) –––– Buď to bude světec nebo pitomec. Svatej Šimon... - Evagelium podle Matouše... Sakra, evagelium podle Šimona není. ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

7/10. Skvělá taškařice nesoucí se v duchu bláznivých „fackovacích“ komedií dua Bud Spencer-Terence Hill. Vše překvapivě funguje, jak má, a přese všechny nedostatky jde o neuvěřitelně oddechovou zábavu, která si na nic nehraje. No, na nic nehraje... Snad jen ústřední dvojice Cantafora-Smith si zcela nepokrytě hraje na BS & TH, ale budiž jí to odpuštěno. ()

dukeman 

všechny recenze uživatele

Morgan s dabingem Jana Přeučila, který téměř za každou druhou větou uštědří svým nechápajícím podřízeným epesní mlaskající facku, je jednoduše nepřekonatelný. "Lehce jako lví pšouk a jako myšák mazaně" Celý film je k zhlédnutí na youtube ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobenie originálu padol v tomto prípade na skutočne úrodnú pôdu a v mnohom svoje vzory aj prekonáva. Bláznivá komédia o dvoch podvodníkoch vydávajúcich sa za kňazov možno trochu zostarla, no stále dokáže spoľahlivo rozvibrovať bránicu. Jediná škoda je, že sa neuchoval pôvodný český dabing, na ktorom mnoho z nás vyrastalo a obsahoval ešte väčšiu nálož humoru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)

Reklama

Reklama