Reklama

Reklama

Krev z hrobky mumie

  • Velká Británie Blood from the Mummy's Tomb (více)

Tým archeologů objeví hrobku královny Tery. Jeden z nich ale ukradne z královniny ruky prste a přivolá tím kletbu na svoji dceru. (Netflix)

Recenze (24)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tera – kráľovná temnoty, kňažka starovekého Egypta, sa dokáže aj po nedávnej smrti svojho smrteľného tela pomstiť silou svojej čiernej duše tým, ktorí ju proti jej vôli zbavili krásnej telesnej schránky. Odťatá ruka sprznenej, ale stále krásnej Tery ponechanej vo vyzdobenom sarkofágu neznámej hrobky, by svojim vrahom mohla kľudne ukázať vztýčený prostredný prst, vyjadrujúci podobne ako v neskoršom Raimiho horore EVIL DEAD II – “So mnou len tak ľahko nevyjebete šmejdi!“ Nehynúca krása mladej Tery, po stáročia odpočívajúcej bohyni s bujným poprsím, má zásluhou novej expedície pod vedením profesora Fuchsa, uzrieť opäť svetlo sveta. “Not dead, not alive. Waiting. Non-live.“ Vzácny rubínový prsteň siedmych hviezd odkrýva svoje tajomstvo – “We do have a name!“ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická hammerovka postrádá švih filmů s Draculou a Frankensteinem a navíc je zbytečně dlouhá. Přesto má několik působivých scén, mezi něž se řadí především úvodní obřad v hrobce. Ano, dnes bychom volali po větším naturalismu, doslovnosti, ukázání useknutí ruky v detailu a možná i úplné nahotě kněžky Tery, ale nahlíženo dobou vzniku jde o pěknou scénu včetně zakončení před hrobkou, kdy kněží padají v bouři k zemi s rozervanými hrdly. A jistě by nejeden současník uvítal mohutné rudé gejzíry z rozdrásaných hrdel...byť ke konci i na ten rudý výstřik dojde. Fanoušek Hammeru ale samozřejmě hledá něco jiného. Napětí, strašidelnou atmosféru, stylové kulisy, ulice zahalené v mlze, bouři a smrt číhající na každém rohu. Navíc Valerie Leon je krásná, byť chvílemi má člověk pocit, že sleduje erotický film a ona to rozbalí naplno (což je nakonec škoda, že nikoliv... a zůstalo jen u poodhaleného poprsí a dokonalé obnažené figury zezadu). Ač místy film poněkud drhnul v nevyváženém tempu, celkově jsem spokojen. A samotný závěr si zaslouží pochvalu. 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V prvom rade V TOMTO FILME NIE JE ŽIADNA MÚMIA! Jediné, čo stojí za to vidieť, je femme fatale Valerie Leon, ktorá je jednoducho neodolateľná! Zvyšok je nuda na kvadrát s asi jedinou ako tak výnimočnou vecou a to, že to nie je ikstý výluh klasického príbehu o oživenej múmii ale ide o adaptáciu Stokerovho románu. Čo ale zase nezaručuje samo o sebe kvalitu, veď čítali sme Draculu... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krev z hrobky mumie je krásně barevný, oldschoolový, ale taky dost nepřekvapivý a nezajímavý zářez studia Hammer Films. A zdejší hlavní herečka má sice všechny potřebné dispozice, díky nimž prostřednictvím promo fotek mohla nalákat diváky do kina, ale v herectví by ji snad porazila i mandarinka napíchnutá na špejli. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Mno. Hodně nepovedený Hammer. A určitě nejslabší pokračování tetralogie o mumii od této anglické společnosti. Počet mumií - nula. To je na film o mumii dost velké minus. Děj velmi chatrný, nelogický a opravdu špatně napsaný. A vzhledem k méně známým jménům lze tušit, že i dost špatně zahraný (třeba mladej frajírek, partner hlavní hrdinky - s velmi zajímavým filmovým jménem Tod Browning - je opravdu hodně špatnej herec. Ale ani ostatní nejsou žádná sláva). Napětí nikde, atmosféra nikde, zkrátka filmu patří dvě hvězdičky a už o něm nechci slyšet. Snímek má ovšem tři klady, které přece jenom mě donutí hodnocení zvýšit: poměrně slušné a hojné krvavé záběry (především na proříznuté hrdlo), velmi zábavný a uspokojivý konec (už tu někdo spoileroval, nebudu to opakovat) a především jedna z nejkrásnějších hereček, co se kdy objevila v britském filmu: Valerie Leonová. Jasně, moc hrát neuměla, ale to nebylo podstatné. A hned dvakrát. A jednou úplně nahá. Na ni se stačilo jen dívat... a užívat si to. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"Ještě spí a spí a spí dívka zakletá, z pahýlu jí kaluž krve vytéká." ___ Poslední díl série Mummy filmů studia Hammer. S výjimkou jedničky je tento film rozhodně nejlepší a nejoriginálnější. Nejedná se totiž o ten klasický příběh, kde svalovec ve špinavých obvazech po tisíciletích ožije a začne terorizovat své objevitele. Tentokrát tu máme jakousi jednorukou polonahou egyptskou Šípkovou Růženku, která si poklidně spí ve své hrobce a z useklé ruky jí stále kape krev, zatímco ruka samotná si běhá po všech čertech. Úplnou náhodou jí hlavní hrdinka z oka zcela vypadla, no a nechybí ani hlavní záporák, který chce Sleeping Beauty Teru oživit a tak začne vražďovat bývalé členy expedice, neboť chrání artefakty, co jsou k tomu potřeba. Film je až netradičně krvavý, body count je opravdu velký (!!!!!!SPOILER!!!! Vlastně zemřou úplně všichni, co se na plátně objeví. !!!KONEC SPOILERU!!!), atmosféra je taková docela pochmurná a objevuje se zde pár dobrých a originálních nápadů. Hodně se mi také líbil nejednoznačný konec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, radšej by som privítal ako zafačovaná zhnitá zombie kántri svoje obete, než sa pozeral na schizofrenickú ultrasexy brunetku, ktorá by sa hodila rovno do nejakého vtedajšieho dobového porna. Napätie síce neabsentuje, ale jeho málo a po väčšinu času ide o možno viac než dosť nudnú konverzačku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala Hammerov, ktorý ma moc nezaujal. Príbeh o múmii, ktorá ani múmiou nieje a nemá čo ponuknut. Skoro nič tu nevidíme, keby aspoň roztrhané telá, ale len vánok, a potom už len mierne natrhnuté hrdlo, čo z tohoto filmu robí len slabo pozeratelnú jedno hubku. Okrem toho, že som si spomenul na múmiu z roku 1999, kde i náš Imhotep zhanal artefakty, ktoré mali archeológovia a keď ich dostal, len pár slov a bol oživený. Hádam sa tvorcovia inšpirovali týmto filmom, a keď áno, chvalabohu len čiastočne. Dobre sa pozeralo asi len na V.Leon a kedže je to Hammer troška nadhodnotím, pravdaže musím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to z nostalgie nad tím, že se „Krev z hrobky mumie“ stalo posledním filmem série, anebo proto, že je v hlavní roli krásná žena, ale jednoduše mě snímek „Krev z hrobky mumie“ ze všech čtyř mumiích filmů od Hammeru bavil nejvíce. Přišel mi nejvíce děsivý, nejvíce krvavý, což nutně nerovná se horor, ale v tomhle případě funguje, no a navíc to ještě bylo sexy. Za mě prostě poprvé u mumie od Hammeru nadprůměr. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V pohode Hammer, klasicky elegantne natočený, s peknou výpravou medzi anglické domy, egyptské artefakty a občas trochu do hrobky múmie. Nájde sa aj ľahšie gore, atmosféra, mohlo by to byť častokrát svižnejšie, ale zasa Valerie Leon je asi najsexi múmia v dejinách filmu, o úlohe profesorovej dcéry ani nehovoriac. Wau. Má to fajn príbeh, napriek občasnej zdĺhavosti to pred obrazovkou ubehne veľmi prijemne. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je nejzajímavější výstřih herečky Valerie Leon, a protože zde vystupuje ve dvojroli, užijeme si její krásy dvojnásob! Ale upřímně, příběh byl dost nudný a vyzývavý dekolt napětí po celou dobu filmu neudrží. Blood from the Mummy's Tomb je přesně takový film, jako zbylé tři filmy ze série o Mumii (1, 2, 3), které vytvořilo studio Hammer Films, a sice spíše podprůměrným horrorem. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tento horor dostane odo mna zasluzene 3 hviezdy(najradsej by som dal 3 a pol).Velmi sa mi pacil vykon Valerie Leon(a bola aj fakt "astonishing beauty" ako som sa docital v jednom prispevku na imdb:)),ktora tu hrala dvojulohu a taka fajnova "old school" hororova hudba. Napad sa mi velmi pacil ale nieco tomu chybalo... smrte mohli nejako lepsie vykreslit. Po zhliadnuti tohto filmu som dostal chut si precitat kniznu predlohu od Brama Stoker.(a citat ma teda fakt velmi nebavi)... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hammer se vydal na křížovou výpravu po stopách "Mumie" už po čtvrté. Bohužel nyní musím už uznat, že tohle se vážně nedalo. Hloupé od začátku do konce a to tam není ani ta Mumie! Škoda času... 30% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Absolutně ničím zajímavý old-school horůrek, který charakterizuje to, že „děsivé“ momenty doprovází halasný křik a zvučná hudba, což je sice typický způsob, jakým se v sedmdesátých letech horory točily, avšak z dnešního pohledu to je spíše k smíchu. Samotný egyptologický námět je velmi těžkopádný, přičemž tempo snímku upadá ruku v ruce s příšerným přehráváním celého ansámblu, což je nejmarkantnější právě při těch vypjatých scénách, které měly nahánět strach. Film je natočený podle novely „The Jewel of Seven Stars“ samotného Brama Stokera a pač jsem to nečetl, těžko mohu soudit, do jaké míry se předloha a film liší, nicméně z logického hlediska je scénář velmi děravý a místy jsem kroutil hlavou, jaké nelogické veletoče se snaží režisér naservírovat divákovi v domnění, že ten sežere úplně všechno. Jednu hvězdu přidávám za kratičkou scénu, ve které se představitelka hlavní (dvoj)role Valerie Leon objevila v rouše Evině, protože musím uznat, že to byla fakt kočka. :-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Valerie tady vypada fakt vyborne, a cele mi to prislo spis takove odpocinkove, polohororove - polokomedialni.. Urcite necekejte klasicky hruzostrasny horor. :) Me to bavilo. 3+ ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem odtrhnout zrak od poprsí Valerie Leon. Předpokládám, že v této době to nebyli implantáty. prsy, jako dva melouny a zadeček, jako dva kmínky. Co více si přát? Snad jen dvojitou porci a to v tomhle filmu je! Dvojitá Valerie.... P.S. nic zajímavějšího od filmu nečekejte. Nenabídne Vám to. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná ze který na diváka dýchá prakticky celou dobu atmosféra a starodávný Egypt. Úvodní scéna ze starodávného Egypta je prostě dokonalost, tak i snové sekvence a řádění kněžky též nemá chybu. Navíc prakticky v jednom kuse na vás kouká nějaký egyptský artefakt. Za mě osobně velká paráda i když zub času se na filmu pochopitelně podepsal. Prskání dětiček je naprosto mimo, jelikož tohle pochází z doby kdy se horor uměl točit a nebyly k tomu potřeba žádné směšné Digi nesmysly. Klobouk dolů. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé, nudné a zdlouhavé. A především tomu chyběla správná atmosféra, kterou obsahují mnohé z hororů s touto tématikou.. ()

Reklama

Reklama