Reklama

Reklama

The Curse of the Mummy's Tomb

  • USA The Curse of the Mummy's Tomb (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina egyptologů učiní významný objev, když v poušti v hlubokých nánosech písku odkryje hrobku prince Ra. Přestože původním záměrem bylo přenechat nalezené artefakty muzeu v Káhiře, na příkaz amerického investora a sponzora celé expedice Alexandra Kinga je mumie i se všemi cennostmi převezena do Londýna, kde má být součástí velké výstavy. King totiž nevěří na legendu, podle které stihne každého, kdo vyruší egyptské faraóny z jejich posledního odpočinku, strašlivá kletba. Několik dní před začátkem výstavy je uspořádána slavnostní tisková konference, na které má veřejnost poprvé spatřit princovu mumii – schránka je však prázdná! (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplný film. Prvé 3/4 hodiny sú na hranici s odpadom. Obyčajná vata plná nudných dialógov a kompletne BEZ múmie! No záverečná polhodinka to naplno zachraňuje, lebo presne takto si predstavujem horor s múmiou - a teda, že múmia pomaly nezlezie z plátna, kradmo sa plíži a ukazuje sa zásadne s umelou hmlou a atmosferickými kulisami v pozadí. Len prečo preboha takýto nemohol byť celý film? ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ústřední motiv dvou bratrů trvajících přes horizont tří tisíc let by byl relativně nosný, kdyby v případě papundeklového zpracování mumie šlo mluvit o pocitu strachu a ústřední žena žvatlající jakýmsi kontinentálním přízvukem by dokázala srozumitelně vyjádřit alespoň jednoduchou emoci či se zatvářit svůdně. Přes to, že pomíjím absolutní nedostatek atmosféry a logiky, stejně většina postaviček náleží spíše velmi nudné parodii než vážně myšlenému filmu. Oproti ostatní produkci Hammer Studia, kterou jsem měl možnost shlédnout, velké zklamání. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jenom, až mumie promluví oxfordskou angličtinou a požádá o hrnek čaje nebo sklenku bourbonu. Opravdu by mě zajímalo, jestli tyhle nízkorozpočtové dobrodružné filmy ve své době měly alespoň nějaké publikum a jakýkoliv úspěch. Požadavek diváckého napětí se řeší tím, že (příšerná) hudba ve filmu zesílí. U filmů s podobným námětem zabírá jedině, když vyprávění má atmosféru. To se tady nestalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Brakový horor, který jakoby vypadl ze šestákových strašidelných comicsů 50. let, nijak nevybočuje z hammerovské série (kromě první Mumie, kde hraje Ch.Lee). Jak už název napovídá, mumie se krutě pomstí všem, kdo otevřeli její hrobku. Starý Egypt, současný Egypt (tedy rok 1900) a Londýn v téže době. Za oživením mumie však nestojí jen kletba, ale ještě někdo další. Postavy si příliš sympatií u diváka nezískají. Snad... půvabná Annette? Ale ne! Obyčejná děvka. Jakmile se setká s tajemným Adamem, dává Johnovi košem. Když je v ohrožení života, najednou se jí John hodí. Mumie v oblacích mlhy moc strachu nenažene, což nakonec nevadí. Pro milovníky starých dobrodružných hororů fajn, ostatní si snad raději pustí tu nejnovější. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy o Mumii od Hammeru jsou jak podle kopíráku. Archeolog spolu se svým týmem objeví starodávný sarkofág, po přesunutí a otevření jej rozpoutají pomstu Mumie, které slouží i několik jejích uctívačů. Příběh je tedy jasný a jde prakticky jen o zpracování, tady bylo pár sympaticky morbidních okamžiků (nic přehnaného). Délka filmu není nijak závratná, průměr. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama