Reklama

Reklama

The Curse of the Mummy's Tomb

  • USA The Curse of the Mummy's Tomb (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina egyptologů učiní významný objev, když v poušti v hlubokých nánosech písku odkryje hrobku prince Ra. Přestože původním záměrem bylo přenechat nalezené artefakty muzeu v Káhiře, na příkaz amerického investora a sponzora celé expedice Alexandra Kinga je mumie i se všemi cennostmi převezena do Londýna, kde má být součástí velké výstavy. King totiž nevěří na legendu, podle které stihne každého, kdo vyruší egyptské faraóny z jejich posledního odpočinku, strašlivá kletba. Několik dní před začátkem výstavy je uspořádána slavnostní tisková konference, na které má veřejnost poprvé spatřit princovu mumii – schránka je však prázdná! (dopitak)

(více)

Recenze (17)

Lima 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Fisherova filmu je tohle volné pokračování takové mrtvolně statické. Drtivé většina stopáže se line v nijak zajímavé konverzační rovině, egyptská linie (podivné nakašírované, křiklavě  barevné kulisy) je tady dost odfláknuta a spíchnuta dvěma lokacemi. Akt msty podivně zafačované mumie, která se zde zjeví až 20 minut před koncem, je dost rutinní, ačkoliv se to Carreras snaží přikrášlit ve dvou scénách zlověstně se vznášejícím mlžným oparem. To i o 30 roků starší mumie měla zlověstnější grády, tady se kaskadér pod obvazy tak divně pohybuje, že mu to prostě nevěřím. Zlatý Christopher Lee. Co si ale bohužel zapamatujete nejvíc, je příšerné herectví dvou postav – Jeanne Roland je úplně bezkrevná, bez uvěřitelných emocí, zmůže se jenom na diblíkovské culení a Fred Clark v roli ziskuchtivého podnikatele příšerně přehrává, že ruinuje každou scénu, ve které se objeví. Slovy Miloše Kopeckého – já být režisérem, tak bych ho s chutí „udělal nezaměstnaným“ :o) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Brakový horor, který jakoby vypadl ze šestákových strašidelných comicsů 50. let, nijak nevybočuje z hammerovské série (kromě první Mumie, kde hraje Ch.Lee). Jak už název napovídá, mumie se krutě pomstí všem, kdo otevřeli její hrobku. Starý Egypt, současný Egypt (tedy rok 1900) a Londýn v téže době. Za oživením mumie však nestojí jen kletba, ale ještě někdo další. Postavy si příliš sympatií u diváka nezískají. Snad... půvabná Annette? Ale ne! Obyčejná děvka. Jakmile se setká s tajemným Adamem, dává Johnovi košem. Když je v ohrožení života, najednou se jí John hodí. Mumie v oblacích mlhy moc strachu nenažene, což nakonec nevadí. Pro milovníky starých dobrodružných hororů fajn, ostatní si snad raději pustí tu nejnovější. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplný film. Prvé 3/4 hodiny sú na hranici s odpadom. Obyčajná vata plná nudných dialógov a kompletne BEZ múmie! No záverečná polhodinka to naplno zachraňuje, lebo presne takto si predstavujem horor s múmiou - a teda, že múmia pomaly nezlezie z plátna, kradmo sa plíži a ukazuje sa zásadne s umelou hmlou a atmosferickými kulisami v pozadí. Len prečo preboha takýto nemohol byť celý film? ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Oproti první Mumii silný kvalitativní sešup dolů... Příběh je prakticky stejný, ale ubylo klasické hammerovské atmosféry, napětí a hlavně charismatu Petera Cusinga, který byl hlavním důvodem, proč se na první díl podívat... Za mě osobně docela zklamání... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel tohle se nepovedlo. Je tu sice pár dobrých scén které jsou slušně natočeny, ale jinak se jedná asi o nejhorší film s mumií od společnosti Hammer, dokonce i atmosféra se vytratila nikam do neznáma, a mě tak zbyla jen nuda, kde se mumie vyskytuje sporadicky ale keců je tu požehnaně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jenom, až mumie promluví oxfordskou angličtinou a požádá o hrnek čaje nebo sklenku bourbonu. Opravdu by mě zajímalo, jestli tyhle nízkorozpočtové dobrodružné filmy ve své době měly alespoň nějaké publikum a jakýkoliv úspěch. Požadavek diváckého napětí se řeší tím, že (příšerná) hudba ve filmu zesílí. U filmů s podobným námětem zabírá jedině, když vyprávění má atmosféru. To se tady nestalo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Proti prvnímu dílu této tetralogie je to posun dolů, ale ne až tolik, jak by mohlo naznačovat zdejší hodnocení. Jasně, chyby se najdou a není jich právě málo: slaboučký příběh o pomstě z faraonského záhrobí (který ale těžko vyčítat filmu, jenž má mumii v názvu, to se tak nějak dá očekávat), nevýrazné a velmi necharismatické herce (jak ti kladní, tak záporní jsou zaměnitelní - vzhledem, mluvou, div ne charakterem) a skutečně legrační "finální obrat", jímž se jakože všechno vysvětlilo. To jsem se zlomyslně pochechtával ještě dlouho, jak to tvůrci (ne)vymysleli. Jenže do té doby jde o klasicky hammerovsky atmosférický dobrodružný příběh s prvky krimi a lehce i hororu, nijak dlouho to netrvá, má to rychlý spád a skutečnost, že mumie není vidět, není filmu naškodu, ale naopak to dost prospívá, je to jen taková "entita v pozadí", kolem které se rozehrávají příběhy aktérů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prežiť tých 80 minút, ktoré prakticky trvali 160, bolo naozaj utrpením. Prečo vo filme o múmii máme zafačovaného mäsiara sotva na pár scén? ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

2,5 Klasický béčkový film o vraždící mumii. Bohužel mumie tam bylo velmi málo. Docela mě překvapil závěr, ten byl aspoň trochu originální, i když nijak převratný, o proti jiným filmům s touto tématikou. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VEREJNOSŤ MILUJE ŽIŤ V NEBEZPEČENSTVE. TAK DLHO, POKIAĽ TO NIE JE SKUTOČNE NEBEZPEČNÉ." __ Taký duplex prvej hammerovskej Múmie, kde nechýba ani intermezzo z minulosti, i keď zafašovaný panák je tu podľa mňa o niečo pôsobivejší, napr. prispením jeho hlasného dýchania. Film je tak štandardným Hammerom so všetkými neduhmi (pomalší rozjazd, Múmia prichádza až v poslednej tretine) i prednosťami (atmosféra!). Určite poteší 77 minútová dĺžka, náznaky suchého anglického humoru vykrývajúce topornú akciu, aj solídne úmrtia (rozšliapnutie hlavy...). A paprče tu padajú ako v nejakej ságe rodu Skywalkerovcov. (6. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jestli jsem prvnímu filmu dal 40 %, tak v tomhle případě prostě výš jít nemůžu. Je to podobně nekvalitní, i když ten příběh by se mi možná líbil přece jen víc. Al herecké výkony tu jsou takové někdy až směšné, hlavně s tím cizím přízvukem to je tragédie. Ale snímek má pořád nějakou úroveň a dá se na to koukat. Mumie ale nebude v těchto filmech moje oblíbené monstrum. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy o Mumii od Hammeru jsou jak podle kopíráku. Archeolog spolu se svým týmem objeví starodávný sarkofág, po přesunutí a otevření jej rozpoutají pomstu Mumie, které slouží i několik jejích uctívačů. Příběh je tedy jasný a jde prakticky jen o zpracování, tady bylo pár sympaticky morbidních okamžiků (nic přehnaného). Délka filmu není nijak závratná, průměr. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jedna z "nedoceněných klasik" studia Hammer! Nevyplácí se neposlechnout varování "Kletby Mumie" a stejně si poklady z hrobky odvézt na turné po světě. Ona si pro Vás pomsta stejně dojde kam bude chtít a Vy za to zaplatíte cenou nejvyšší! I zde to byla parádní oddychová podívaná! 80% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Solídny hamerovský horor, v ktorom sa nudíte iba na začiatku. Naštastie ku koncu dej graduje a celkové spracovanie je nadpriemerné. Nejde síce o žiadny originálny námet, ale atmosféra filmu to vynahradí. Hodnotenie: 60% (8. hodnotiaci) ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Druhá Mumie od Hammeru se od té první příliš neliší, lehce pozměněný příběh je natočený podle stejné šablony, za málo peněz, s mizerným kostýmem Mumie, bez atmosféry a ke všemu navíc bez Petera Cushinga. Jediné, čím tento film vybočuje z řady, je pár poctivě natočených useknutých rukou, nicméně to je spíše zajímavost a ne důvod, proč podívat na celý film. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Ústřední motiv dvou bratrů trvajících přes horizont tří tisíc let by byl relativně nosný, kdyby v případě papundeklového zpracování mumie šlo mluvit o pocitu strachu a ústřední žena žvatlající jakýmsi kontinentálním přízvukem by dokázala srozumitelně vyjádřit alespoň jednoduchou emoci či se zatvářit svůdně. Přes to, že pomíjím absolutní nedostatek atmosféry a logiky, stejně většina postaviček náleží spíše velmi nudné parodii než vážně myšlenému filmu. Oproti ostatní produkci Hammer Studia, kterou jsem měl možnost shlédnout, velké zklamání. ()

Reklama

Reklama