Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel parníku Corita kapitán Lansen má moc dobrý důvod, proč navzdory snahám přístavní policie co nejrychleji opustit africký Freetown. Podpalubí jeho nájemní lodi je totiž plné nebezpečné trhaviny, kterou slíbil dopravit do jihoamerického Caracasu. Ostatně, jeho zaječí úmysly sdílí i několik pasažérů, nesourodá skupina lidí s nejrůznějšími problémy, jimž už ve Freetownu začalo být trochu horko. Když při bouři dojde k poškození lodi, většina posádky se proti neortodoxnímu kapitánovi a jeho metodám vzbouří a na záchranném člunu parník opustí. Ztroskotaná loď se zbytkem cestujících uvízne v zákeřných chaluhách Sargasového moře, nedaleko v mlhách skryté pevniny obývané potomky španělských inkvizitorů a pirátů. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolega gumli není daleko pravdy v tom, že film by se možná líbil dětem. Tedy přinejmenším těm, které ještě nemají rozum. Jinak je ale pestrá směsice nápadů a fantazií scénáristy Michaela Carrerase a zřejmě i autora knižní předlohy Dennise Wheatleyho (opravdu je jeho novela Uncharted Seas taková ptákovina?) ohavným koktejlem, který by sice námětem vydal na nejmíň tři béčkové filmy (pašování dynamitu, vzpoura na lodi, obyvatelé ostrova a jejich zvrácené náboženství), pohromadě je ale patlaninou nehodnou britské kinematografie. Šedesátkovým "Britům" obvykle odpady nerozdávám, tady by však snad slušela i výjimka. Podle některých pramenů film žánrově přesahuje i do sci-fi, to je však nutné rezolutně odmítnout. Jules Verne se musí v hrobě obracet. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Slabučké fantasy Béčko s chabým príbehom, nevýraznými predstaviteľmi a smiešnymi efektmi. Ešte prvá polka sa celkom dá, ale keď sa objaví tráva s chápadlami, nedokázal som sa nesmiať. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Nákladná loď sa odchýli od svojho kurzu a dostane do neprebádaných vôd oceána.Obklopujú ich nejaké divné riasy ktoré napádajú loď aj cestujúcich.A sú tam aj iné morské potvory.Obrí krab,slizké chobotnice.A napádajú ich aj Španieli,ktorý tam sú už uviaznutý 500 rokov.Nejako prežili a vytvorili si komunitu,ale žili ako v stredoveku.Vládla tam inkvizícia ,kráľom bol chlapec.Aj keď je film dosť detinský,je zábavný a dobré sa naň pozerá.Ak sa v ňom nehľadá logika a nejaká vedecká prijateľnosť.Monštra sú tam síce smiešne,ale sú okúzľujúce.Ale je to skôr dobrodružné sci-fi ako horror. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama