Reklama

Reklama

Skupina bohatých hochů z Los Angeles vymyslí v 80. letech plán, jak rychle zbohatnout. Jejich podvod se však zvrtne a smrt na sebe nenechá dlouho čekat. (Filmbox)

Recenze (37)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty titulky šly šíleně rychle, takže jsem úplně nepobral jak k těm prachům přišli, ale tomu většinou nerozumím. Druhá krimi část nebyla špatná, herecký výkony dobrý, v případě Kevina Spaceyho to snad nebude poslední film, i když vím prd jaká je pravda v jeho kauze. Za to Emma, to je moc hezká kauza. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavé téma, jenže pak takový obří průser v pokladnách. Zřejmě hlavně kvůli nastupujícímu bojkotu Kevina Spaceyho (tou kauzou stále opovrhuji), ale vycházející hvězda Egerton měl jistě větší ambice. S Baby driverem Elgortem tvoří celkem zajímavou dvojku, ale pravdou je, že film samotný je čistý průměr, který se ke konci zvrhne v nepředvídanou mafiánskou vendettu a hlavním kladem je, že film režisér nijak zvlášť nenatahoval, protože další půl hodina navíc by to zabila úplně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hollywoodem odepsaný Kevin Spacey a několik mladých hereckých nadějí v typickém (ač skutečném) příběhu o jednom blyštivém vzestupu a strmém pádu. Nic nového nebo sofistikovaného se k nám nedostane, dramatického jakbysmet a bohužel i s tempem je to velmi podobné. Dlouho se mi nedařilo dostat na „stejnou vlnu“ jako parta mladíků, kteří zbohatli na jednom investičním schématu. Samozřejmě nejvíc se ovšem mluví a bude mluvit v souvislosti se Spaceym, na jehož osobě se ukazuje zaoceánské pokrytectví v té nejryzejší podobě. Snímek se v Americe hrál jen v lokálních kinech a po hercově sexuální kauze tak jde o další ránu poté, co ho vyštípali ze seriálu Dům z karet (právě Spacey seriál „udělal“) a co jeho postavu ve filmu Všechny prachy světa přetočili. Svět se zbláznil. A lepší už to zřejmě nebude. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE PERCEPTION OF REALITY IS MORE REAL THAN REALITY ITSELF." ----------- Týmto filmom sa s Kevinom lúčim a pomaly pripravujem na jeho dočasnú, niekoľkoročnú absenciu na filmovom plátne prvej ligy. V BBC podal kvalitný, nadpriemerný výkon, no neviem sa akosi oprostiť od myšlienky, že ak by vedel, že sa jedná o jeho "poslednú" rolu, vydal by zo seba ešte o čosi viac a pravdepodobne by z toho bol absolútny výkonový strop. Bolo predsa aj na čom stavať. Snímok pojednáva o investičnej skupine Billionaire Boys Club, ktorá zbohatla prostredníctvom Ponziho schémy. Film do prvej hodiny hodnotím veľmi kladne, no s prichádzajúcim záverom (posledných 30 minút) sa situácie viac a viac vyhrocovali, až vysoká kadencia dramatických udalostí spôsobila, že film už nepôsobil autenticky. Aj keď paradoxne sa to všetko skutočne stalo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Billionaire Boys Club" hodnotím nakoniec veľmi pozitívne. Máme tu plno schopných herecých výkonov, story, ktorú sa oplatí poznať a okrem toho vynikajúci výkon Kevina Spaceyho, ktorý absolútne exceluje v tejto role. Ako je na konci povedané, "Amerika je miesto, kde prachy znamenajú rešpekt. A nezáleží na tom ako ich človek získa, podstatné je len to, že tie peniaze má." A sledujúc dnešné smerovanie "najúžasnejšej krajiny sveta" si to myslím úprimne, že to platí stále. Film je podľa mňa dobre zrežírováný, má dobré tempo, zaujímavé postavy, bol som zvedavý kam sa to celé posunie a okrem toho musím pochváliť mladého Ansela Elgorta, ktorý sa konečne opäť objavil v dobrej role, kde pôsobil prirodzene a skvele. Vizuálne film vyzerá dobre, Elgort a Emma Roberts pôsobia dostatočne uveriteľne a rovnako aj priateľstvo medzi Joe-om a Deanom je spracované veľmi dobre a človek by veril, že sa to tak skutočne udialo. Ako som si povedal, nie vždy platí, že príde šťastný nový rok a najmä to platilo pre našich hrdinov v roku 1984. Kým jeden rok boli majstri sveta a patrilo im všetko (aj keď len na papieri), tak netrvalo to dlho, aby ich úžasný domček z karát nasledujúci rok padol. A stačilo k tomu pritom skutočne málo. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

James Cox se pokusil o nápodobu Martina Scorseseho. Má to všechny ingredience, ale je to napůl dopečené. Zajímá se o plytké věci místo o důležitější morální dopady. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dôstojná rozlúčka Spaceyho s filmovým plátnom, hoci tu bol "len" za výraznejšiu vedľajšiu postavu a celé to šialenstvo so sťahovaním filmu z kín je totálne smiešne. Film je ďalším z radu filmoch o gambleroch, ktorí sa snažia zarobiť na burze, ničím výnimočným nevybočuje z radu, snáď len príbehom samotným, ktorý núti sa zamyslieť nad tým, prečo sa ľudia tak bezcieľne ženú za peniazmi, ako by ferrari alebo kokaín mal urobiť ich život šťastnejší. Ale tento presah nebol tak zábavný ako filmy z podobného súdka, napríklad Vlk z Wallstreet. Mladý Elgort je nádejným hercom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta výrostků dobývá finanční svět, přičemž zpočátku se všechno nese v odlehčeném tempu, které je dneska děsně cool. To by mi ani tak nevadilo, ačkoliv je fakt, že jsem se do toho pořád nemohl dostat, což bylo dáno i ne příliš zajímavými postavami. Spíš jsem čekal na druhou polovinu filmu, kdy se to podle očekávání zvrtlo. Ale ani tady mě film nijak zvlášť nepotěšil. Přestala to být sice taková pohodička, ale vzdor dění jsem neměl pocit, že by nějak zvlášť přituhovalo. Zajímavé to bylo především herecky. Vedle výborného Spaceyho, který si střhl na delší dobu svou poslední roli, mě bavil především Elgort, ale ani on svojí postavu nedokázal vytáhnout nad průměr. Nemůžu říct, že by to bylo špatné, ale na druhou stranu tu není nic, co bylo hodné zapamatování. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina kdy parta mladých kluků dobývá svět, za pomocí Ponziho schématu ojebává kde koho a užívá si života je taková tradičně zábavná. Jakmile se jim to začne takříkajíc srát, byť je to zábavné pořád stejně, už je to poněkud zkratkovité a přitažené za vlasy, ač se tedy údajně jedná o inspiraci skutečným příběhem. Jako celek spíš takový solidní průměr. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, který by moc chtěl navázat na úspěchy "Vlka z Wall Street" a "Sázky na nejistotu". K tomu by ale potřeboval minimálně lepší scénář, protože druhá polovina už se prostě sype a nepůsobí vůbec autenticky. Kluci v hlavních rolích se ale moc snaží a upřímně doufám, že tohle není úplně poslední Spaceyho role. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to až tak špatné,ale že by to bylo terno se taky říct nedá.V první polovině jdou tvůrci na diváka odlehčenou cestou ve stylu Vlka z Wall Street a celkem se jim to daří.Ve druhé polovině kdy se věci dle očekávání zvrtnou už to až taková sláva není.Herecké obsazení není špatné,ale všechny válcuje Kevin Spacey,který dokazuje že na plátně bude hodně chybět...40% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na toto sa zberačom muselo veľmi zle pozerať, že ani jeden od nich do toho klubu nepatril, nevymyslel to a tak celkovo. Hreje ma to pri srdci. Film je super. Mám rád takéto príbehy, lietadlá, schémy a osudy tých ľudí. Chalani si za krátky čas riadne uleceli a pritom od začiatku vedeli, čo robia. Keď ale zápalkára porobí lepší zápalkár, čo už. Trochu ten záver mohli lepšie vypilovať. Celý čas sa niečo budovalo, atmoška, vzťahy a záver bol dosť odfláknutý. Herecky fajn, Emma na konci trochu mimo (tá facka bola strašná) a Kevin, no, keď sa proti vám postavia určité osobnosti, môžte byť ja najlepší herec na planéte, nezachránite sa. Svine. 4 z 5 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní herecké obsazení doplácí na nekvalitní režii, nedotažený scénář a samozřejmě na Spaceyho pověst. Ať je Kevin mimo plátno jaký je, na plátně je stále king, i když zde už zřejmě uplně naposled. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Klub miliardářů je strašně mizerný film, a to hlavně kvůli práci pana režiséra, který podle mě poměrně jednoduchý námět zpracoval tak neuvěřitelně chaoticky, nepřehledně a zmateně, že kdo si o daných reálných událostech nepřečte něco na netu dopředu, tak z tohoto snímku se nedozví nic, a v podstatě pak sleduje jen stominutové blábolení namachrovaných postav, které působí tak hrozně strojeně a hlavně nepřesvědčivě, že jsem si až chvílemi myslel, že sleduji nějakou teatrální telenovelu, než regulérní drama. Velkou měrou se jinak na nepřehlednosti tohoto filmu podílí i jeho vážně zběsilé tempo, kdy se tvůrci jakkoliv neobtěžovali cokoliv nějak podrobněji vysvětlovat, či alespoň nastínit, celé se to prostě jen řítí bezhlavě kupředu, kluci nějakým spekulativním způsobem (asi!!!) zbohatnou, aby následně po dalších divných a nepochopitelných machinacích (asi!!!) zchudli, nebo prostě o něčem takovým to je, zkrátka hrozná tvůrčí prasárna, kde se spíš než na logiku a smysluplnost hraje na co největší coolovost, což ovšem nakonec nevyšlo také vůbec, jelikož to budí spíš dojem trapnosti a dále i přehnané afektivnosti, co se rádoby dramatických pasáží týče. Hledat zde pak emoce, napětí, či atmosféru nemá smysl, vše se jen utápí ve zmaru a naprostém nezájmu, a tak jedině jen kluků v ústředních rolích je mi líto, jelikož Elgort i Egerton patří mezi nadějné talentované herce, ovšem s výběrem v takovýchto filmech rozhodně díru do světa tedy neudělají. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně, takovej ten styl ála Vlk z Wallstreet. Navíc vidět v něčem K. Spaceyho teď bude spíš vzácnost, takže to určitě body přidává. Horší je to ale s postupujícím příběhem, protože film padá a padá, stejně jako finanční křivka hlavních hrdinů. A navíc oba mladí hlavní hrdinové jsou si dost podobní, což je vždycky mínus. Ti se sice herecky snaží, nicméně stát vedle Spaceyho není žádná sranda, protože ten si celej film krade pro sebe. Stopáž je dostačující, být film delší, dopadl by ještě hůř. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Banda adolescentů dobývá svět. Nebýt Kevina v podstatě nekoukatelný patos. Takto jakž, takž. Jako největší slabinu vidím casting, dramaturgii a hudbu. Za mne 50% max. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě námětem velice zajímavý film, navíc s naprosto skvělou ústřední trojicí Elgort/Egerton/Spacey, která si to tu užívá ve velkém, což se odvijí také na samotném filmu a do toho neopomenutelná sexy Emma Roberts. Tohle dostat nějaký elitní režisér, tak je z toho hit jako prase. Škoda, že to díky podprůměrnému režisérovi a špatnému scénáři vyšumí z hlav každého rychlostí světla. Čisté 3* ()

Související novinky

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Reklama

Reklama