Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jae-hyeon (Yeon-seok Yoo) je nenapravitelný sukničkář, který nenechá na pokoji žádnou sukni, Soo-jeong (Chae-won Moon) naopak trochu upjatá holka, která je se svým přítelem již 10 let. A tihle dva se setkají ve vlaku do Busanu, kde bezprostřední Jae-hyeon pár minut po seznámení Soo-jeong oznámí, že by se s ní chtěl vyspat. Ta ho považuje za blázna, ale jelikož se oba snaží najít zmizelého basketbalistu Jin-cheola, spojí síly a vydávají se na společnou cestu Busanem, při které se navzájem poznávají. (LangiJ)

(více)

Recenze (15)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase k něčemu píšu komentář, protože tenhle krásný film si zaslouží aspoň pár slov chvály. Je to romantika jako blázen, ale pokud patříte k těm, které nikdy neomrzí dívat se na to, jak láska zvítězí, pravděpodobně se budete u sledování rozpouštět stejně jako já. Mezi dvojicí Mun a Yu to zatraceně jiskřilo a jejich oťukávání je sranda od samého začátku. K tomu si připočtěte pěknou hudbu, sem tam nějaký vtípek a hlavně hromadu sladkých gest a všeho, co ke správný slaďárně patří. 4,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tohto žánru sa rozhodne nemienim vzdať, keďže juhokórejská produkcia ma stále dokáže prekvapiť a za rok príde aspoň s jedným jeho predstaviteľom, ktorý skutočne stojí za to a cítim sa pri ňom podobne, ako pri tých perfektných filmoch, ktoré vznikali na začiatku tisícročia, ale väčšinou to už predsa len nie je to pravé, čo platí aj o Mood of the day. Zlé to určite nebolo, len jednoducho film už vo svojom samotnom základe neponúka potenciál byť niečím viac, než len žánrovým priemerom. Obaja hlavní hrdinovia sami o sebe rozhodne nie sú zlí, s ich predstaviteľmi som sa už párkrát stretol a to aj v tomto žánri, postavy sú celkom sympatické a aj ideálne zahrané, ale dej absolútne ničím neprekvapí, dokonca aj motív s hľadaním športovca zmizne úplne do úzadia, tu sa nenájde ani jediná scéna, na ktorú by sa dalo spomínať a navyše ťažko môžem fandiť takémuto potenciálnemu vzťahu, kde muž je sukničkár a žena aj napriek tomu, že má dlhodobý vzťah a vie, že jemu ide len o jedno dokonca nad ním premýšľa. Ale aj tak sa na to pozerá celkom dobre a bolo mi jasné, že to časom predsa len získa aj niečo viac a to sa aj stane a tak po tej hodine už postupne začne fungovať aj romantická línia a už začal byť celkom zvedavý, ako sa to vyvinie. Ale ani tu to nijak zvlášť neprekvapí a nenadchne a navyše to nepodporia ani vedľajšie postavy, ktorých je málo a sú úplne nevýrazné. A režijne je to opäť ten žánrový štandard. Takže skutočne len jeden z mnoha, nevidím dôvod, prečo by som si mal Mood of the day ešte niekedy pozrieť, ale viac som ani nečakal a pri správnej nálade ma to celkom bavilo a hlavne v poslednej tretine. 63% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Taký milý film. Nie až tak veľmi vtipný (až na pasáže s dementom :D) snímok, no musím naozaj uznať, že nesmierne pekný. Nenudí, nijak mimoriadne neohúri, pričom pokiaľ Vám nevadia šikmookí, mohol by potešiť Vás aj Vaše polovičky. Milý film pre nenáročných romantikov .. ako som ja ❤️❤️❤️ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vlakom do Busanu som už raz išla. So zombíkmi. Toto bolo trošku iné. Bola to príjemná, priemerná kórejská záležitosť, ktorá mala echt romantický záver (ktorí sme všetci očakávali) a dvoch sympatických hrdinov. 3,5* ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Yoo Yun-suka poprvé (Gu Family Book), zaujal mě, ale že by mě nějak rajcoval, to zase ne. Pak přišlo Warm And Cozy a já zjistila, že v tom chlapíkovi s malými rty ve tvaru srdce něco je. Ale v roli sukničkáře jsem si ho stejně neuměla představit. Teď už jo. On i Moo Chae-won, kterou mám ráda, byli skvělí. Stejně jako film, který spolu natočili. Něco podobného jsem dneska potřebovala jako sůl. Miluju podzim, takže scenérie kolem chrámu, kde hlavní hrdinové byli, přesně sedla mému nostalgickému já. O to, abych nebyla až moc patetická (což umím opravdu dobře) se postaral Jo Jae-youn, který se pro role roztomilých pitomců snad narodil a při jehož scénách jsem se musela smát nahlas. Podtrženo, sečteno, naprostá spokojenost s výběrem pro dnešní večer a další film v šuplíku těch, které si moc ráda někdy pustím znovu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Nevadilo by vám se se mnou dnes vyspat?" 4*, protože: 1) Nevadí mi (mám rád) pomalé tempo vyprávění. 2) Chtěl jsem vidět kvůli Moon Chae-won a ta nesklamala, naopak předvedla několik nových sympatických výrazů a dokazuje nadále svoji schopnost hrát a přirozenost. 2) Yoo Yeon-seok je taky dost dobrý herec, jen mě nezajímal tolik :). 3) Potěšilo mě pár známých tváří ve vedlejších a epizodních rolích. 4) Má to pěknou hudbu. 5) Návrh sexu zadané ženě není zcela standardní téma. ■ MV s nepůvodní hudbou: https://www.youtube.com/watch?v=QDs8ZfMdAos ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo odvážnejšie od tej premisy a otvorených rozhovoroch o sexe. Ale nakoniec to je len klasická cudná Kórejská romantika v ktorej dôjde na sex až po vyše hodine. A aj to len v decentnom prevedené. Padne bozk, nastane zatmievačka a divák nech si to divoké ródeo predstaví vo svojej fantázii. Nasleduje záber v ktorom je ona už dokonale vystajlovaná a on sa sprchuje pretože si asi no, zahral basket, keďže strávili noc v telocvični. Ale ako štandardná romantika to je pohode. Chémia medzi ústredným párom funguje dobre a prvú hodinu sa pekne vtipne pošťuchujú. Snáď by som len prijal výraznejšie herecké obsadenie. Ona ma dvakrát neočarila a on je taký nevýrazný typ. Z vedľajších postáv ma väčší priestor jedine kamarát hlavného hrdinu, ktorý je komickou figúrkou, ktorej sa neustále niečo nedarí a jeho trampoty sú natoľko prehnané, že ma niekoľkokrát nahlas rozosmiali. Bohužiaľ po tej noci plnej basketu alebo čo tam ten pár po zatmievačke stváral, nastane otravná posledná tretina v ktorej si obidvaja vyjasňujú city a pritom sa odmietajú, aby sa vo finále veľkolepo dali dokopy. To bolo fakt otrepané a nudné. Táto časť sa proste vôbec nevydarila. Ale napriek tomu to je celkom pohodová romantika na jedno pozretie. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková hezká romantická komedie, která nabízí to, co očekáváte. Romantiku, hezké lidi, milostný příběh, který je až pohádkový, a sem tam nějakou gradaci napětí a emocí. Končí to očekávaně, nepřekvapí to, prostě to, co chcete. Ale nějak si nemůžu pomoct, to korejské balení se mi líbí víc než americké. Většinou. Navíc je to místy opravdu vtipné. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne, když se pár minut po seznámení zeptá bezprostřední svůdník lehce upjaté holky, zda s ním stráví noc... Zas jeden z filmů, kde si Korejci nehrajou na nepolíbené svatoušky a nebojí se o sexu i mluvit :) Nejsou tu sice žádné odvážné postelové scény, ale ani to není film, kde se dvojice sotva chytne za ruce. Pohodová, místy vtipná romantika se sympatickou hlavní dvojicí. Bonusem pak ještě byly pěkné podzimní exteriéry a tour Busanem. Přeloženo. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keď si budú chcieť dakedy v budúcnosti americkí neschopní režiséri zobrať príklad, ako sa má spraviť romantická komédia tak nech si ho napríklad vezmú z tohoto filmu. ()

Martyska 

všechny recenze uživatele

Priemerná romantická komédia na tému, ktorá dnes nie je tabu. Vtipne podané, hlavným aktérom to ide a film zaujme obyčajného diváka zábavou a miernym klišé. Nič hlboké však nehľadajte, i keď zopár momentov malo svoje kúzlo. Dôkaz toho, že Kórejčania vedia spôsobne natočiť aj film takéhoto žánru. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, pri ktorých nič neriešite a spravia vám mood of the day. A počas ktorých vám je proste príjemne a dobre. Film to päťhviezdičkový nie je. Ale pocity, ktoré zanechal, áno. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tento film mi doporučila osoba, jejíhož úsudku si velmi vážím. O to více nechápu její zaujetí tímto filmem. Ani jednomu jsem nevěřila - on pro mě zůstal floutkem, jí jsem zas nežrala předstíranou cudnost. Nacházeli se spolu v tak trapně nepravděpodobných situacích, že místo romantiky navozovali u mě podezřívavost. Vedlejší postavy byly dobré jen pro vývoj zápletky mezi hlavními postavami - její kamarádky byly posluchačky, to abychom věděli, co si myslí, příp. si takhle jednoduše příběh ještě na půl hoďky zamotali, jeho kamarád neustále padal do děr a ztrácel věci, snad aby nás pobavil, získal trvalou roli beztvarého smolaře. Kdyby jednou, dvakrát, třikrát, ale on nic jiného projevit nemohl, zajatec filmařů. Závěrem bych ráda uvedla, že jinak se mi korejské filmy líbí. Líbí se mi proto, že jsou současné, tedy že přirozeně zapojují techniku a moderní styl a reagují na zběsilý vývoj dnešního světa velmi nenuceně, že jsou z kulrutního prostoru, jehož vyjádření vyznívá velmi poeticky a u některých vyniká též jemným, neotřelým a skromným humorem. Tento film se místo toho stal americkým průměrem s předvídatelnými scénami, drobnostmi, kterým se autoři snažili dát zásadní význam, protože na nic lepšího nepřišli, a podbízivou hudbou. Jakoby ze všeho včetně herců v tomto filmu křičelo :"Jak se ti líbím? Dívej se, dívej diváku, jak snadno ti hraji na city se svými klišoidními triky a nápady." ()

wege 

všechny recenze uživatele

Konečně korejský film, kde hodnocení zde odpovídá tak nějak tomu, co si o něm myslím i já. Oproti ostatním podobným filmům od nich, je tento více realistický. Ty hlavní postavy se chovají realisticky, žádné sotva jen držení za ručičku a dlouhé pohledy do očí. Dokonce se něco mezi nimi děje, co se klidně může stát i mě, teda mohlo dříve o) Jinak je to prostě romantika, kterou natočit za oceánem, tak to pak každý rok chodí v televizi kolem Vánoc, možná i na jiném programu než jen Prima Love. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Osviežujúca K-romcom, ktorá v princípe neprináša nič svetoborného (a i humorných scén je menej), no náramne dobre sa na ňu díva, a zároveň exteriéry (najmä Busanu) sú dokonalé a krásne :). Chémia medzi ústrednou dvojicou zaujímavá, prinaša aj poučné momenty, no od začiatku tak nejak predpokladáte, že to skončí tak, ako skončí :o). A v princípe to ani nie je problém. Poteší Moon Chae-Won so svojím nevinným pohľadom, veľmi príjemná hudba (dokonalý cover songu Photograph od Eda Sheerana, ktorý ani za svet nemôžem nájsť) a v princípe aj koniec, ako na takýto film má byť. Prižmurujem oko, a zaokrúhľujem nahor na 4* ;). ()

Reklama

Reklama