Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

farfalla 

všechny recenze uživatele

´The Clash of the Titans´ (1981) mám predsa len o niečo radšej, ale aj Jason a jeho Argonauti sa snažia a vychádza im to. Dobré triky Raya Harryhausena, vypäté emócie, mužní muži, rozhodné ženy a dobrodružstvá. Nie je mnoho filmov, ktoré mytológiou nenudia alebo nie sú smiešne svojou urputnosťou. Samozrejme tvorcovia tohto filmu si mytológiu upravili podľa svojich potrieb, aby nemali priveľa postáv a bohov a aby sa dej nekomplikoval. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh, kde nic nevystupuje nad rámec jednoduché báchorky. Film nad běžné dobrodružné béčko povyšují triky Raye Harryhausena, které jsou i v dnešní době velice působivé. Na jeho rozpohybované kostlivce se dívá daleko lépe, než na digitální kostlivce od ILM z Pirátů z Karibiku. Má to svůj půvab, své kouzlo, místy i dnes některé okamžiky dokáží vypadat strašidelně. A navíc - i v mém hodnocení se odráží jistá dávka nostalgie. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherná dobrodružná podívaná. Skvělá atmosféra, nádherné prostředí, povedený příběh. Narozdíl od trapné dvoudílné nové verze je tohle opravdu parádní fantasy, které, byť mladší než Souboj titánů, působí mnohem moderněji (ale nemá na něj, a možná proto jsem dal jenom čtyři). Triky jsou skvělé, nepůssobí nijak uměle a výborně zapadnou, navíc Ray Harryhausen se zase vyřádil a zase nezklamal. Z herců stojí za zmínku snad jen Patrick Troughton (druhý Doctor) a z dabérů skvělá Milena Dvorská. Příběh je sice lehce předvídatelný, ale ani chvíli nenudí, pořád se tam něco děje a hlavně scéna v soutěsce je nezapomenutelná. A navíc to nádherné prostředí, co víc si přát? Tenhle film je moje nová klasika, opravdu není skoro nic co mu vytknout. Dobrodružné fantasy a staré Řecko, to já můžu, to mi vyhovuje, rozhodně doporučuji. Krása. 85%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

,,Nejlépe slouží bohům ti, kteří je nejméně potřebují´´. Zeus. A pak (i když tím poněkud znehodnocuji vážnost citátu, ale nemůžu si pomoct) se mi ihned vybaví výkřik strýčka Skrblíka... ,,To je moje Rouno! Poctivě jsem si ho ukrad!´´ ;-))) Můj top jest samoz. Talos (není totožný s onou planetou z STTOS:) Poseidon, vynořující se z vody, na to nemají Titáni ani omylem a lodní socha Atheny (mrkací, což bylo poněkud horrorové) umístěná proti zvyklosti na zádi. Ta se výtvarníkům povedla. Na co jsem si ale zatím nezvykl (dosud jsem to znal jen v cz) jak angláni vyslovují Jásona/Iásóna jako Džejsna, což mi celý děj ewokovalo postavu zcela jiného žánru a jiných atributů.;-) P.s. ovšem ta absence pořádného zakončení je k vzteku. A pt. II by stejně nebyla, když se film ani nezaplatil. :( ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příběhy čerpající z řeckých bájí a pověstí jsou u mne vždy vítaným filmovým zážitkem. Naprosto úžasná podívaná a film, z kterého na vás dýchne nezaměnitelné kouzlo starých filmových časů. Na dnešní dobu již „nepovedené“ triky dodávají filmu umělecký neodfláknutý punc. I v dnešní době je pro mne Jáson koukatelný a neztratil nic ze svého kouzla. Podobné triky jsou vidět ve srovnatelném Souboji titánů z r. 1981, který je natočen až o 18 let později. Snad se dočkám tohoto filmu na Blu-ray, na DVD jsem ho nikdy nesehnal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • V rané fázi vývoje filmu se počítalo s účastí dvojčat kentaurů, Scyllase a Charybdise, a také tříhlavého psa Cerebuse. (HellFire)
  • Nakrúcanie sa začalo 2. septembra 1961 v Taliansku. (curunir)
  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama