Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Recenze (115)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na triky bohatí film avšak neviem.. nechcem mudrovať ale pri niektorých scénach som mal pocit že tam bolo "naplácané" príliš veľa a pri iných som mal zase pocit že to mohli bez problému rozvinúť. Súboj Titanov sa mi z tohoto hľadiska zdá byť lepší ale je zase o 20 rokov mladší čo takisto robí veľa. Dalo sa na to pozrieť v pohode a nenudil som sa pri takýchto filmov by som čakal oveľa dlhšiu stopáž 100 minút to je v pohode. Vrchol filmu je záverečný súboj kostlivcov to bolo teda poriadne premakané. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nie je to taka pecka ako som si pamatal z mladosti, ale stale to ma urcity sarm a to hlavne vdaka trikom od raya harryhousena. pribeh je trocha zmateny (hlavne koniec mi pride bez pointy) a vacsina zostavy postrada sarm... ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek kávy. I přes sv stáří se filmu povedlo mě vtáhnout do děje a když Talos nahání Argonauty po ostrově, zvláštní pocit sklíčenosti a lidské titěrnosti se dostavil prakticky hned. Vůbec je to jeden z nejlepších filmů, na kterých se podílel Harryhausen, jehož tvorbu mám tak rád. Jasných pět. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Film má svoje kouzlo a triky jsou roztomilé. Samozřejmě, že je to z roku 1963 a tak se nevyvarovali scén typu, "čumím a stojím, když mám utíkat", ale i tak paráda. Jáson, muž s jedním sandálem. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Klasický starý dobrodružný film s tématikou starých řeckých bájí. O něco horší než legendární Souboj titánů, ale pro mě nezapomenutelná podívaná. Prostě kouzlo postav loutek mělo něco do sebe. Akorát když se na to podívám v současné době tak bych uvítal kvalitní remake. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherná dobrodružná podívaná. Skvělá atmosféra, nádherné prostředí, povedený příběh. Narozdíl od trapné dvoudílné nové verze je tohle opravdu parádní fantasy, které, byť mladší než Souboj titánů, působí mnohem moderněji (ale nemá na něj, a možná proto jsem dal jenom čtyři). Triky jsou skvělé, nepůssobí nijak uměle a výborně zapadnou, navíc Ray Harryhausen se zase vyřádil a zase nezklamal. Z herců stojí za zmínku snad jen Patrick Troughton (druhý Doctor) a z dabérů skvělá Milena Dvorská. Příběh je sice lehce předvídatelný, ale ani chvíli nenudí, pořád se tam něco děje a hlavně scéna v soutěsce je nezapomenutelná. A navíc to nádherné prostředí, co víc si přát? Tenhle film je moje nová klasika, opravdu není skoro nic co mu vytknout. Dobrodružné fantasy a staré Řecko, to já můžu, to mi vyhovuje, rozhodně doporučuji. Krása. 85%. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Stejně tak zábavné jako Sindibádovy cesty. Teď přemýšlím v jakém filmu se ještě objevili tzv. HARPIE, tušim že ve švédské pohádce Ronja - dcera loupežníka, a pak snad v krotitelech duchů na nic jiného si ted nevzpomenu:-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Italskou kinematografii padesátých a šedesátých let ovládl žánr sword-and-sandal, který diváky ohromoval velkolepými davovými scénami a epickými událostmi ze života řeckých a římských hrdinů. Hollywood se brzy inspiroval a začal točit své vlastní, pochopitelně mnohem nákladnější a kvalitnější verze. Jáson a Argonauti jsou jedním z vedlejších produktů této populární vlny. S nadsázkou by se film dal charakterizovat jako monster movie ve starověkých kulisách. Příběh dodala řecká mytologie a o efekty se postaral geniální Ray Harryhausen. Jsou pochopitelně perfektní, jako téměř všechno čeho se kdy chopil. Za všechny zmíním výborně animované kostlivce z dračích zubů. Díky tomu se dá ignorovat ta spousta nedokonalostí a téměř mi nevadil ani necitlivě ustřižený konec báje. Souboj Titánů mám ale i tak radši. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem epickou odyseu po vzoru starého Souboje Titanů a na místo toho se mě dostavilo zaručeného receptu na spánek. Nůůůůda, to jsem si měl raději pustit seriál Herkula. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Vynikající výpravná báj ve stylu "Sindibád a ..." nebo "Souboj Titánů" (starý). Kdo má rád podobné snímky, určitě nesmí vynechat tento dobou sice poznamenaný, ale na kvalitě neztrácející film. 85% = 4/5 ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Harryhausenovy triky jsou skvělé i dnes a na rozdíl od současných digitálních z nich dýchá zvláštní atmosféra a "člověčina". ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opravdu spise pohadkovy dobrodruzny pribeh o Jasonovi a jeho parte, ktery se vzdy kdyz je v problemech obrati na bohyni Heru (kterou ztelesnuje bohyne Honor Blackman) a ona to za nej vyresi...Souboje a bitvy jsou pohadkove mile a "bezkrevne", a pokud bych srovnaval zdejsi triky napr. se Zemanem...nevim nevim kdo by zvitezil...Zaverecna bitva s kostlivcema je ovsem bozi!!! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jeden z filmů jež dal základ vizuálním efektům. Jinak samozřejmě nejde o nic výjimečného přesto pekelně zábavného. Nicméně i na poměry dnešních fantasy ság si stojí velice dobře. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když bych měl film co nejvýstižněji popsat, tak bych napsal, že je to takovej slabší odvárek ze Souboje TITÁNŮ, který je absolutní špičkou mezi podobnými filmy. Jáson skýtá míň akce a především míň zajimavý "potvory". Sice se mi líbil nábor všech Argonautů, ale nějak si nedokázali zjískat moji uplnou přízeň. No, prostě (a teď bacha na SPOILER, ale stejně si to přečteš, co?) když někdo z nich zařval, tak mi jich nebylo moc líto :o). Navíc takle podle mě nevypadá her-Cooles, zarostlej a ani moc svalnatej a navíc krade, takle můj oblíbenej nebojácnej hrdina (stejně jako já) podle mě nevypadá (ale naštěsté je to Herakles, takže uff). Ale pohádka je to hezká, akorát mi teda ještě přišla divná jedna věc (zase bacha na SPOILERA :o) Proč skoroneporazitelnej železnej obr má jediný slabý místo zrovna uplně dole na patě, kam každej dosáhne, proč ho nemá třeba na hlavě? Ale tenhle hezkej kousek si nezaslouží další rejpání. Rozhodně stojí za skouknutí, to jo, ale sou lepčí, hééépčííí :o) ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Potkám-li dívku s pevnýma nohama a plnými ňadry, ať se mě nikdo nepokouší zastavit." -Heracles- ()

ArdathBay

všechny recenze uživatele

Největší hvězdou je Pan Harryhausen. Děj snímku není sice nijak nadprůměrný, ale atmosféra je výborná a stopáž tak akorát. Naprosto mě dostaly scény s Talosem - úchvatné. Nechápu jak to ten Ray dokázal - i dnes je to nádherné. Scéna s dětmi dračích zubů byla naprosto neuvěřitelně náročná - za den byl schopen natočit Harryhausen 3 vteřiny !!!!!! boje. Scéna má 3 minuty !!!. R.I.P. mistře ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou krásné, z dnešního pohledu vážně kouzelné, ale ony - a bohužel celý film - příšerně zestárly. Příběh je zdlouhavý, všechny postavy vypadají prakticky stejně a mýtus o Jásonovi a Argonautech je kvůli stopáži seškrtán na pár zastávek: Talos, harpyje, skály, hydra, kostlivci. Bez jakýchkoliv bližších vysvětlení, hloubky nebo nedej bože (tady spíše bohové) nějakou psychologii/motivaci postav. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu jsem rodila. Záchranka mě odvezla do nemocnice těsně před koncem. Z toho plyne, nenechte si dětmi zkazit život!! ()

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama