Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Recenze (115)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Lepšie 3, ale koniec báje, na ktorý som sa tešil najviac tam vôbec nie je! Inak triky sú na úrovni ako o dvadsať rokov mladšieho Súboja Titanov. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl poukazovat na vypuštění 90% báje, na spoustu nesmyslů a odlišností (například brutálně zestárlý Herkules). Tohle je je prostě nesmrtelná a nestárnoucí heroic-fantasy, spolu se soubojem Titánů první z tohoto žánru, kterou jsem viděl. Když se na tenthle film koukám, zase je mi 12 a s vypoulenýma očima koukám na všechny ty kostlivce, harpyje, hydry a obří bronzové sochy, proti kterým hrdinové bojují. PS: Pro fandu Herkula a Xeny je dost zvláštní sledovat Héru jako hodnou bohyni :-) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý predchodca Súboja titánov. Film z doby sandálovej, ktorý prekvapí aj dnes. Bez problémov sa môže zaradiť bok po boku všetkým Sindibádovým dobrodružstvám. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Casem zestarly recky epos s nadhernymi kulisami, kteremu dominuji dobre triky (mistra Ray Harryhausen) a sednouci hudebni doprovod. Zbytek je bohuzel i v nekterych scenach smesny. 50% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velkofilm v pravém slova smysl, až na to, že příběh není nic moc, triky jsou také nevalné i když respektuji dobu, ve které se to natočilo a i herci nepředvádějí nějaké "divadelní orgie". ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

´The Clash of the Titans´ (1981) mám predsa len o niečo radšej, ale aj Jason a jeho Argonauti sa snažia a vychádza im to. Dobré triky Raya Harryhausena, vypäté emócie, mužní muži, rozhodné ženy a dobrodružstvá. Nie je mnoho filmov, ktoré mytológiou nenudia alebo nie sú smiešne svojou urputnosťou. Samozrejme tvorcovia tohto filmu si mytológiu upravili podľa svojich potrieb, aby nemali priveľa postáv a bohov a aby sa dej nekomplikoval. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Pěkné, povedené a dobře zpracované, jen to nedosahuje kvalit Souboje Titánů (ano vím že byl skoro o 20 let později :D). Ale i tak na svou dobu pěkné efekty. 60% ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu, jak mě jako malého (celkem dlouho, při každém zhlédnutí) děsily harpyje a především obrovský ocelový voják na pláži... To už se žádnému hororu nepovede. Prostě klasika, která byla ve své době opravdu veliká a je veliká dodnes! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Antický naivnější příběh, u kterého se vyplatí znalost legendy, protože tvůrci si moc práce s vysvětlováním nedali. Vůbewc už neřeší fakt, že ho ještě čeká převzetí království doma a nic jistého tak v podstatě nemá. Jinak je to zábava s úžasnými skeletony na konci. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Tyhle staré triky jako jsou v Souboji Titánů a hrozně se mi líbí, nepotřebuji dokonalou počítačovou animaci, loutky jsou mnohdy děsivější. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z ideálneho mýtického podkladu si autori zobrali tie najmenej akčné príhody námorníkov a dodali im iba troška šmrncu a nápadu. Väčšiu časť filmu tvorí pozeranie na oprskaných alebo utekajúcich Argonautov, čo pri tak krátkej stopáži nie je teda žiadna výhra.Rayov figúrkový Tálos, Harpyje a kostíci sú však bravúrny ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Klasická poctivá výpravná báje, která si na nic nehraje, a přes různé odchylky od původního příběhu zachovává nejvěrohodnější atmosféru starověkého Řecka, jakou jsem kdy ve filmu viděla. Ačkoliv by se trikové záběry dnes někomu mohly zdát směšné, tvůrci se za ně nestydí, neschovávají akci za kameru, ale hrdě ukazují špičkovou práci tehdejší doby. A já žasnu, to jak na mě zapůsobil titán Talos, se nikdy žádné 3Danimované zrůdě nepodaří. Zhýčkaná moderními akčňáky mi dílo časem začalo připadat trochu statické, ale minimálně první hodinu jsem se bavila královsky. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Film starý téměř 60 let a dnes na něj dá stále dívat. Ve své době to musel být hit, především kvůli trikům, jenž byly tehdy dokonalé. Dnes už na nás sice působí spíše úsměvně, ale mě osobně se tyhle bizardní potvory líbí mnohem víc než ty dnešní CGI monstra vyráběné digitální technikou. A že jich ve filmu je: oživlá socha Héry na přídi lodi, gigantický bronzový muž Talos, harpyje, hydra, drtící skály s gigantickým Odysseem a několik oživlých koster. Jen nechápu, proč Hérakla hraje povadlý chlap před padesátkou. [1744. hodnocení, 98. komentář, 76%] ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější antický film. Rozpočtem, výpravou, hereckým obsazením se nedá srovnávat např. s Trojou, ale i tak. Kdo by neznal báj o Jásonovi a jeho partě v čele s Herkulem. Jediné co mě štve je to že je to starší film, potřebovalo by to remake, ale ne nějakou sračku ale pořádný režisér, kterej si dá záležet na všem ne jen na tom kolikrát bude film sestříhán. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Není to žádná bomba, ale o dvacet let mladšího Persea strčí Jáson s přehledm do kapsy, dokonce i ty triky jsem panu... počkejte, najdu si jeho jméno... Harryhausenovi věřil o něco víc (bronzový Talos má určitě větší koule než oslavovaný Kraken, harpyje zase lepší pohyby než Medůza). Stejně tak odér tzv. roztomilé nostalgie (každý tomu říká jinak, ale v případě komentářů k Souboji málokdo zapomene zmínit něco v podobném duchu) je tady mnohem stravitelnější než v případě Titánů, ve kterých se za těmito slovy skrývá akorát prostá demence děje. Ale i Jáson mohl být samozřejmě o něco lepší. Chtělo by to jen nějaký pevnější řád pro děj a herce (asi chyba režie?), a také o něco výraznější konec... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem tyto pohádky doslova žral. "Didaktická" pomůcka k Řeckým bájím a pověstem. I ty triky na tu dobu sou dobré. Dokonce předčí i některé dnešní filmy. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Snad před 20 lety jsem to viděl a zanechalo to na mě velký dojem. Scénář sice nepatří k tomu nejlepšímu, ale triky jsou fantastické a pobavily mě i dnes. Filmu ubližuje monotónnost, kdy po zdařilém úvodu přijde na řadu lehce zdlouhavá plavba. Pluje se po moři, zakotví se na ostrově, Héra Jásonovi poradí a bojuje se s "božskými" monstry a zase se vyráží na moře.... I když cíl je na druhém konci světa, tak vypadá skoro k nerozeznání od lokace ze začátku plavby. Moc jsem nepochopil to představování atletů - argonautů. Je jich tolik, že je stejně nebudete schopni od sebe rozeznat, snad až na nepříliš vhodně do filmu zasazeného a zde hloupého Herkula a jeho naopak chytrého přítele. K nejzapamatovatelnějším scénám patří právě ty trikové, souboj s kostlivci je nezapomenutelný, což vypovídá o tom, že formální stránka vysoce předčila tu příběhovou. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nieco podobne a v rovnakom style natocene ako film Suboj Titanov z roku 1981,dobrodruzna fantasy jazda so skvelymi trikmi,ktora ulahodi ociam,ale i srdcu hlavne,ked to clovek vidi v dnesnej dobe,slavni hrdinovia,bohovia a rozne prisery robia z tejto zalezitosti klenot,na ktory sa nikdy nezabudne...:-) ()

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama