Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Recenze (115)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Výtečné triky (pravděpodobně nikdy jsem neviděl lépe zpracovaný souboj s kostlivci!)... a jinak nic. Příběh zbytečně utíká, Médea se pouze mihne nebo lépe stojí jako panenka u cesty a konečné rozřešení se jaksi vytratilo. ()

tyzmrde odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně mě okouzlili triky a udělali na mě větší dojem než triky z dnešních blukbusterů jako Transformers, Avengers... a to i v případě že to jsou daleko kvalitnější triky. Nejvíce se mi líbil poslední akční soubouj a je asi škoda že nebyl delší. Ale Souboj Titánů je podle mě o třídu lepší. ()

HolyKeeper 

všechny recenze uživatele

Jáson a jeho parťáci putují až na druhý konec světa pro Zlaté rouno. V cestě jim ale stoji hned několik problémů, s kterými se budou muset vypořádat. Příběh je hodně jednoduchý a vlastně ničím neobohacený. Film se vleče a mizerná režie dělá nudné pasáže ještě nudnější. Přesto je tento film, který tady někteří až nesmyslně zvedají do výšin skvostu světové kinematografie, něčím zajímavý a to svými, na svou dobu fantastickými a nadčasovými trikovými efekty. V tomhle je rozhodně kultovním a dodnes uznávaným snímkem, filmovou kvalitou patří ale někde do podprůměru. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro malé děti....dnes už se na to lze dívat jen jako na zajímavost z hlediska skvělé trikové animace z roku 63.....rejža se moc nepředvedl, způsob vyprávění šíleně zestárl....podobný Souboj titánů je daleko lepší..... ()

Marnotrat 

všechny recenze uživatele

Jako škvrně jsem argonauty žral...ale dneska jsem se před koncem už docela nudil. Nicméně jde o klasiku a věřím že před těmi padesáti lety musel stát před kinem chlapík a vracet lidem vyhozené čelisti, protože tenkrát to musela neuvěřitelná podívaná... ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace na tu dobu dokázali vytvořit dílo, na které se i po letech podíváte. Příběh ve kterém hrají role mytologická stvoření, jako jsou například Talos, Hydra, Harpie a další, je vskutku úžasný. Chyba byla snad jen ta, že je film příliš krátký, a tak se každá scéna boje s mytologickýma příšerami zdá krátká. Stejně jako Souboj Titánů, i tento film má co nabídnout. Poznámka: Dnes je škoda, že tento film již nelze získat žádnou cestou (koupit) v kvalitním zvuku. Hvězdiček 4**** ()

Marcecek 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nezrovnávať so Subojom titánov, filmom mladším o 17 rokov, v ktorom boli efekty vlastne rovnaké, asi pre prácu rovnakého trikára. Súboj titánov pozná takmer každý, tento film je asi menej známy, ale o nič horší. Má svoje kúzlo, bavil som sa, asi pre moju slabosť pre fantasy, na každú ďalšiu potvoru som sa tešil. Má to pokračovanie? Pretože koniec bol celkom otvorený. ()

tosastava 

všechny recenze uživatele

Keď som ten film videl prvý krát ako 14 ročný(1980), pozeral som na tie filmové triky s nemým úžasom. Dnes mi to už iba vyvoláva úsmev na tvári ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Skvělá klasika. Triky Raye Harryhausena jsou dnes už i úsměvné, ale na tehdejší dobu je to prostě pecka, ať si říká kdo co chce. Jediné mínus tohoto filmu je jeho krátký rozsah, který nepochopitelně nepokrývá celý děj antického mýtu. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání, obzvláště v porovnání s jinými filmy mistra Harryhausena. Zmatený příběh (včetně useknutého závěru, z důvodu plánovaného pokračování) nezajímavé postavy, mizerné hraní, hodně špatná režie, občas až směšně špatný střih (nelze omluvit dobou výroby). Krásné animované scény, ale je jich proklatě málo. ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Podobné jako Souboj Titánů, který má spoustu lidí v oblibě, včetně mě. I triky jsou podobné, ne-li stejné. Akorát nechápu Herkulův věk a jeho tupost. ()

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama