Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Klasická poctivá výpravná báje, která si na nic nehraje, a přes různé odchylky od původního příběhu zachovává nejvěrohodnější atmosféru starověkého Řecka, jakou jsem kdy ve filmu viděla. Ačkoliv by se trikové záběry dnes někomu mohly zdát směšné, tvůrci se za ně nestydí, neschovávají akci za kameru, ale hrdě ukazují špičkovou práci tehdejší doby. A já žasnu, to jak na mě zapůsobil titán Talos, se nikdy žádné 3Danimované zrůdě nepodaří. Zhýčkaná moderními akčňáky mi dílo časem začalo připadat trochu statické, ale minimálně první hodinu jsem se bavila královsky. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh, kde nic nevystupuje nad rámec jednoduché báchorky. Film nad běžné dobrodružné béčko povyšují triky Raye Harryhausena, které jsou i v dnešní době velice působivé. Na jeho rozpohybované kostlivce se dívá daleko lépe, než na digitální kostlivce od ILM z Pirátů z Karibiku. Má to svůj půvab, své kouzlo, místy i dnes některé okamžiky dokáží vypadat strašidelně. A navíc - i v mém hodnocení se odráží jistá dávka nostalgie. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Film starý téměř 60 let a dnes na něj dá stále dívat. Ve své době to musel být hit, především kvůli trikům, jenž byly tehdy dokonalé. Dnes už na nás sice působí spíše úsměvně, ale mě osobně se tyhle bizardní potvory líbí mnohem víc než ty dnešní CGI monstra vyráběné digitální technikou. A že jich ve filmu je: oživlá socha Héry na přídi lodi, gigantický bronzový muž Talos, harpyje, hydra, drtící skály s gigantickým Odysseem a několik oživlých koster. Jen nechápu, proč Hérakla hraje povadlý chlap před padesátkou. [1744. hodnocení, 98. komentář, 76%] ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na triky bohatí film avšak neviem.. nechcem mudrovať ale pri niektorých scénach som mal pocit že tam bolo "naplácané" príliš veľa a pri iných som mal zase pocit že to mohli bez problému rozvinúť. Súboj Titanov sa mi z tohoto hľadiska zdá byť lepší ale je zase o 20 rokov mladší čo takisto robí veľa. Dalo sa na to pozrieť v pohode a nenudil som sa pri takýchto filmov by som čakal oveľa dlhšiu stopáž 100 minút to je v pohode. Vrchol filmu je záverečný súboj kostlivcov to bolo teda poriadne premakané. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi výpravný starší snímek. Nejde si nevzpomenout na Souboj titánů. Divím se, že jsem se k němu dostal až teď. je až neuvěřitelné, jak dobře snímek na svou dobu vypadá. Všechny akční scény jsou povedené. Jáson a jeho parta se musí na své cestě za zlatým rounem utkat s obrem Talem, porazit harpyje, projet mezi pohyblivými skalami, zabít hydru a nakonec se utkat s hordou kostlivců. Celou dobu jim pomáhá bohyně Héra. Hlavně kostlivci vypadají skvěle. Natáčení muselo být neskutečně komplikované. Škoda, že se na snímek dnes dost zapomíná. "Berte jen jídlo a vodu." ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Po deviatich týždňoch nakrúcania sa štáb vrátil do London's Shepperton Studios, kde začal Ray Harryhausen s prácou na špeciálnych efektoch. (curunir)
  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)
  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama