Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kluk Scotty dostane krásný dárek - roztomilého poníka. Když se jednoho dne zatoulal, naneštěstí ho našla dívenka Jassie, která si ho ihned oblíbila. Kdo se nakonec bude o poníka starat?

Středem celého příběhu je poník, kterého jednoho dne dostane malý Scotty Pirie, syn chudého australského farmáře, který musí pomáhat doma na farmě a nestíhá proto chodit do vzdálené školy. Soused mu jej věnuje, aby na něm mohl Scotty jezdit do školy, a chlapec se o něj vzorně stará. Jenže jednoho dne se ztratí a Scotty ho marně hledá. Netuší, že se zaběhl do stáda patřícího bohatému panu Allisonovi. A právě Scottova poníka si vybere Allisonova dcera Josie, dívka upoutaná na invalidní vozík, jejíž jedinou radostí jsou koně. Není divu, že když Scotty poníka přece jen najde, vypukne mezi oběma dětmi spor o to, komu poník patří, koho bude vozit a kdo se o něj bude starat.

Oba ho totiž milují, ale ani jeden z nich se nechce s tím druhým dělit. Do jejich sporu se postupně vloží i dospělí, ale všechno spíše svým nadržováním jedné ze stran zkomplikují než urovnají a úspěšná není dokonce není ani policie. Než se však otázka vlastnictví vyjasní, najdou děti, které se postupně sblížily daleko příjemnější řešení celého sporu, když se postupně učily důležitým lekcím o přátelství a kompromisu. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (13)

Reklama

Reklama