Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (189)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv mi budou docházet slova, bez dlouhého rozmýšlení si dopřeji tohle setkání potrhlých mistrů světa v rétorice. 90% Zajímavé komentáře: imf, Blofeld, sportovec ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,073,000║ Neviem prečo ale vôbec som si nedokázal tento film vychutnať, chýbala mi tam nejaká ľahkosť scén, prišlo mi to také len herecky odbité, bez toho aby dali do svojich postáv niečo viac, samotná kostra príbehu práveže nebola zlá ale herci ma neprinútili uveriť ich postavám že sú skutočne živelné pre dej, trošku taká nevýrazná prechádza pre ústrednú dvojicu. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší komedie ze staré školy. Chemie mezi Grantem a Hepburnovou je neuvěřitelná, kompatibilnější komediální pár snad neznám. Kdo si myslí, že se v roce 1938 nemohli točit komediální jízdy s neuvěřitelným tempem a kadencí gagů na minutu, toho Bringing Up Baby krutě vyvede z omylu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Susan tropí hlouposti...ale je to spíš už jen nostalgicky roztomilé (Rezonuje tu ještě éra němé grotesky, její normativ je na filmu možná to nejlepší...), než k popukání vtipné, jak to bylo původně coby crazy komedie jistě zamýšleno... Komický náboj trochu vyprchal. Já navíc nemám pro tenhle typ filmů slabost...tato dobová žánrová poetika mne nechává víceméně chladným... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není nad to, mít svého leoparda:-) Absurdita na každém rohu? Leopard. Ironie na každém kroku? Leopard. Praštěná dívka v touze po Něm obracející svět vzhůru nohama? Leopard. Roztržitý paleontolog toužící po brontosaurově kosti, který se má brzy oženit? Leopard. Geniální screwball komedie aneb rozkošná válka mezi pohlavími na všech frontách? Leopard. Jsou mu tři roky, miluje psy a píseň I Can't Give You Anything But Love, Baby... P.S. Nekoukejte na dabing. Nikdy. Za žádných okolností. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o tom, že to, co se obdivuje (a objevuje) dnes, má kořeny v minulosti. Leopardí žena je totiž ukázkovou romantickou komedií, ve které jeden ztřeštěný a přitom nečekaně promyšlený a chytrý dialog střídá druhý. A většina dnešních komedií, ve kterých se hlavní hrdina většinu filmu hádá s krásnou slečnou, aby si v přesně načasovaný moment padli do náruče, mohou Carymu Grantovi a Katherine Hepburn jen tiše závidět. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie jak typická pro ameriku oněch let ale my jsme měli v tu dobu stejně nejlepší komedie na světě nemůžu si pomoc. Hlavní role byly obsazeny myslím si že dobře, typický potrhlý ale hlavně vůbec nepraktický a paličatý hrdina po jehož boku zde stojí realisticky založená ale hlavně cílevědomá žena-excentička-dnes bychom řekli třeba kariéristka jako jeho dobrá kamarádka..Film je nabit typickým americkým drsným humorem, všemožnými bláznivými situacemi, různými omyly ale především jiskřivými dialogy a gesty..Divák má však po chvilce problém se vůbec v ději a v té ohromné spletitosti různých situací a záměn správně orientovat. Nakonec dávám je za tři, a to za scénu v restauraci a za závěrečnou bláznivou ve vězení. Mnohem více se mi líbila např. Ninotchka nebo Stalo se jedné noci. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ztřeštěná konverzační komedie, která je hereckým koncertem Kat Hepburnové a Cary Granta, o brontosauří kosti, psu a leopardu nemluvě. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n9uUJQRzh4k ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Snímek mi velmi připomínal film Eva tropí hlouposti (který, jak tak koukám, dokonce vznikl až o rok později) a přestože česká crazy komedie u mě přeci jen kapičku vede, bavil jsem se vskutku královsky. Grant je prostě rozkošný.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Opravdu bláznivá komedie. Stojí na úderných dialozích, herectví živelné, odzbrojující K. Hepburn (její mužský protějšek se spíše jen veze) a absurdních situacích, které se kupí jedna na druhou. Občas mi sice trochu vadilo přehrávání (hlavně ze strany Granta) a sem tam se naskytla i poněkud jednodušší (ve smyslu hloupější) scéna, ale po většinu času jsem se dobře bavil, takže za mě to budou slabší 4*. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozdní šťastný dědic zlatého věku grotesky neponechá divákovi ani vteřinu na oddechnutí. Výstřední vědec, skvěle hraný Grantem, je vyvažován ještě větší divokostí a bláznivostí Hepburnové, vírem, který ani vteřinu neponechá nic, aniž by to nedestruoval. Vždy však z počestných pohnutek, jejichž společným jmenovatelem je boj o milovaného muže. Slovo crazy komedie je naplněno v tomto případě až definičně. Skutečnost, že ve starém filmu bylo možné natáčet skutečné skvosty, lze jen těžko naplnit lépe. U Hepburnové bych kromě toho rád připomněl její skvostnou etudu dívky z podsvětí, zahranou tak skvostně, že to i po létech bere dech. Obdivuhodné jsou i cvičitelské výkony a způsob, jakým se se svými úlohami vyrovnali oba leopardi. V případě Hepburnové představuje tato role přirozený začátek jejích emancipovaných žen, jejichž odvaha a ambice rostou bezprostředně v přímé úměře s úspěchy, jichž se jim dačí docilovat. Zlatý - možná i platinový - úspěch hollywoodské továrny na sny je v tomto případě nesporný a stále stejně přitažlivý. V osmičkovém roce zvláště. Jakoby posvěceně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Streštená a poriadne uletená komédia, takpovediac zárodok dnešných umelých a bezduchých somarín. Ale vtedy to bolo ešte nadnesené, milé a hlavne s roztomilými hercami, vtipnou absurditou, dokonale rozvitým primitívnym príbehom a hlavne leopardom. 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velká zábava, ale v některých chvílích bylo to věčné diskutování protivné. Hlavně ke konci už to bylo dost neúnosné.. Prostě tenhle humor mi sedne, mám rád vybroušené dialogy a ulítlé crazy situace, jenom tady toho bylo tak moc, že už mě to ke konci unavilo a přestalo bavit.. Stejně ale pořád velmi dobrý film, co stojí za zhlédnutí. 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Řadový crazy screw ball ze série Hawks režíruje Caryho Granta. O podobný žánr se několikrát pokusil i český film, přičemž nejlépe dopadlo Cikánovo Milování zakázáno. ()

Reklama

Reklama