Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (189)

bloom 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde nenajdete hluché místo. Smršť komických až absurdních situací graduje od úvodních "blbinek" do závěrečného finále s "gangsterkou" Susan. Cary Grant a Katharine Hepburn jsou sypaťáci a funguje mezi nimi skvělá chemie, nesmím zapomenout ani na majora Applegatea v podání Charlese Rugglese. Škoda, že dnešní komedie už nejsou tak krásně a nápaditě zběsilé. A musím říct, že i ten dabing se mi líbil. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost, která těží ze solidního obsazení a má dvě geniální scény a to sice restauraci a závěr ve vězení, bohužel zbytek už tak silný není a navíc se na něm značně podepsal zub času. I přes drobné výhrady se však bez debat jedná o zážitek, který svou zábavností výrazně převyšuje 95% komediální produkce posledních let. Špičkou crazy komedií let třicatých a čtyřicátých tak pro mě nadále zůstává Caprovo Arsenice and Old Lace. 75% ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

C.Grant.... a K.Hepburn ...perfektní komedie.... ale jedině s titulkama.....to se nedá popsat...to jen cítit a žít..... ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se nezasmála. Variace na téma v "Co dál, doktore?" s Barbrou Streisand a Ryanem O´Nealem, to je ovšem jiný kafe. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

Tommass95 

všechny recenze uživatele

Další ze starých šílených amerických komedií, která i po letech baví. Sice tento typ humoru není můj oblíbený, ale tato komedie patří mezi nejlepší. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, Susan byla skutečnou živelnou pohromou. Zkřížila Davidovi cestu a všechno zamotala. Napadlo mě srovnání s českým filmem Eva tropí hlouposti. Eva by si se Susan klidně mohla podat ruku. Obě byly totiž úplně stejné, nebo alespoň stejně potrhlé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie, u které jsem se smál v podstatě od začátku do konce. Úžasná chemie mezi herci funguje naplno, ale to vše je podáno neskutečnou kadencí, kdy vtipy se střídají jeden za druhým, některé méně nápadné, o to zábavnější, pokud si jich všimnete. Tohle je prostě něco, co se musí vidět a nesmí zapadnout. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

swed 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až příliš ulítlá komedie. Prvních několik minut mi dalo zabrat, protože na takový styl si není lehké zvyknout. S ubíhajícími minutami se situace naštěstí zlepšovala a po skončení filmu jsem byl vlastně spokojen. Gagy sice nejsou takové, že by vyvolávaly záchvaty smíchu, ale pro pobavení stačí, dále je tu svižné tempo a kouzelné finále (vězení) s ještě lepším vyvrcholením (muzeum). P.S. Grant mi ve filmu sedl, což bohužel nemůžu říct o Hepburnové. 8/10 ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu se mi dělalo fyzicky špatně, ani při nejlepší vůli jsme se nebyla schopná dodívat na osud trpícího muže postiženého setkáním s totální slepicí. (uf, musela jsem to ze sebe dostat...) ()

Foma 

všechny recenze uživatele

90%. Musím říct, že Leopardí žena nedosahuje takových kvalit jako My man Godfrey nebo Lady Eve nebo Lubitschovo komedie a možná, že i His girl Friday zase od Hawkse je o něco lepší, přesto je to komedie ohromně půvabná, fakt vtipná a se spádem, kterej je určitě jeden z největších v dějinách filmu. Skvělá a krásná je Katharine Hepburn, vtipnej a milej je Cary Grant a leopard je taky sympatická kočička. Myslim, že Hawks se u tohohle filmu bavil a nás baví dodnes. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento film bohužel jen dabovaný, a i když to nebylo špatné, zdálo se mi to až moc ukřičené. Některé situace byly až moc do absurdna, což mi moc nesvědčí, ale jinak moc dobrá komedie. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Komedie, která naprosto obstojí v současném měřítku. Spíš bych řekla, že zadupává většinu současných komedií do země svou inteligentní srandou, fajn postavami a slovními přestřelkami hlavních hrdinů. "Ve chvílích klidu jsem k vám zvláštně přitahován. Bohužel chvíle klidu nebyly." Má rád psy. To jako že je má rád nebo je žere?" Asi by ještě lepší bylo původní znění. Nevím proč jsem si před tím vždycky myslela, že Leopardí žena je gangsterka nebo špionážní drama :-). O to víc jsem se pobavila. Ve druhé půlce to začalo být trochu jednotvárné, ale do svých oblíbených starých amerických filmů si ho určitě zařadím. Ve své katogorii a při pohledu na rok vzniku si pět hvězdiček rozhodně zaslouží. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mile potrhlé - těmito dvěma slovy by se asi dal shrnout celý film. Dívala jsem se na něj hlavně díky jménu režiséra, ale v neposlední řadě také díky Katharine Hepburn, kterou jsem dosud v žádném filmu neviděla. Takže jsem to konečně napravila. Určitě existuje více lepších filmů s ní, ale v televizi dávali zrovna tento... Je to celé potrhlé, ale takovým způsobem, že je vám to milé. Děj je docela zamotaný a konec je bláznivý snad nejvíce. Nevíte, zda se smát, nebo nad touto komikou zakrývat oči. Film se totiž místy blíží až ke grotesce, což nemusí být všem po chuti... Mně se to ale nakonec docela líbilo, nejlepší byl Cary Grant, Katharine bych musela vidět ve více filmech, než si na ni udělám pořádný názor. Ne, že by nebyla dobrá, ale znám herečky, které mi jsou více sympatické. Možná to bylo i tou rolí a "pošahanou" postavou... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Velice pokleslá americká crazy komedie, jak verbálně, tak vizuálně. Tohle je opravdová "smrt Hollywoodu". Hepburnová a Grant zde nejsou víc než potrhlí šašci, necvičení klauni bez půvabu. Film nesnese srovnání ani s českými méně podařenými komedii této doby. Uklidňuje mě jen to, že nikdo z mých deseti "oblíbených" na čsfd tento film nehodnotil, tedy pravděpodobně ani neviděl. Škoda, že v tomto případě nepatřím mezi ně. Tady jsem opravdu potřísnil hollywoodským exkrementem. Dosud cítím jak se na mě lepí, i když jsem bez košile. ()

Reklama

Reklama