Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (191)

TO 

všechny recenze uživatele

Roztržitý Cary Grant a totálně praštěná Katharine Hepburn. Velice vtipný kolotoč s Leopardem, kostí dinosaura a psem, který určitě pobaví. Potrháte se smíchy ()

July 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání oproti očekávání. Pořád velmi dobrá komedie, ale nikoli výjimečná. Dočetla jsem se tu, že je mnohem lepší než naše Eva tropí hlouposti, nicméně musím konstatovat, že o 100 % lepší než Leopardí žena se mi zdá Eva. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Já bych tu Susan z toho žebříku spíš shodila, než ji zachraňovala. Škoda, že ji ten leopard nesežral, dala bych o hvězdičku víc. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Príjemne výstredná bláznivá komédia. Duo Hepburnová a Grant privádzajú súboj pohlaví až na hranicu možností, stále sa to však dá hodnotoť ako milé. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá komedie, ale mně zcela nesedla z jednoho důvodu:Apříliš mnoho dialogů děj zahltí tak, že to až unaví. A přitom jsou filmy, kde taková koncentrace slov a vtipů nevadí, jako například u bratří Marxů nebo u Hellzapoppin H. C. Pottera. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

O chlup slabší než Jeho dívka Pátek, avšak Grant jako roztržitý vědec a Hepburn jako ztřeštěně praštěná zbohatlice je dodnes těžko překonatelné duo, které baví každou vteřinu při svém pádu z jedné absurdní situace do ještě absurdnější. Tento film je také bezednou studnicí originálních date ideas: chytání leoparda, hledání brontosauřích kostí, cross dressing, útěk před policií, shánění milionu dolarů... na konci 30. let uměli točit originální komedie i inspirovat k nezapomenutelnému dobrodružství! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá hluchého místa... doslova! Výborný Grant s Hepburnovou, kteří se celým filmém prokonverzují s neuvěřitelnou slovní kadencí a s příléhavým šarmem prožijí všechna nedorozumění a leopardí záměny až ke zdárnému konci a likvidaci brontosaura :-) Pěkná ukázka klasického amerického filmu s vtipným scénářem, jistou režií a výbornými hereckými výkony. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Po výtečné úvodní dvacetiminutovce následuje poměrně bídný dojezd. Největší vadou je absurdní scénář. Od chvíle, kdy se objeví leopard už scénárista jako by nevěděl, co by ještě vymýšlel a tak nechá leoparda ztratit, pak se objeví pejsek, taky se ztratí, tak je hledají, při tom srandovně padají... Je to škoda, protože Grantovi s Hepburnovou to dohromady ladilo náramně a ten začátek je opravdu vynikající (hlavně scéna společného odchodu z hotelu) ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Trošku dlouhé a místy příliš ztřeštěné. Nicméně Grant s Hepburn mají tolik energie, že by sami utáhli parní stroj, a v jejich společnosti jsem se bavila opět náramně. 80% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na poli crazy komedií je pro mě pouze jeden král (What's Up, Doc), ale tohle je bezesporu pecka. Hlavní zásluhu na tom má kromě fakt ujetého scénáře neodolatelný Grant, který se role roztržitého vědce zhostil s neskutečným šarmem (asi ostatně jako všech rolí :) Katharine taky super, celkově velká spokojenost. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Šílené . Výstřední. Místy dost nesmyslné . Většinu času sledujete výměny mezi úžasně zahraným vědátorem Caryho a bláznivou impulsivní neteří, které se to nevěří , zahranou taktéž skvěle Katharine Hepburn. Ovšem jako situační komedie to obstojí na výbornou, protože zápletka je sice směs podivností, ale ve světě těch dvou se může stát cokoliv. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

S KH nebudu asi kamarad nikdy. Vzdy se poctive snazim, ale nejde to. Nesympatie k teto herecce pak kazi dojem z celeho filmecku. Smula... ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Neslýchané, tenhle film, že má na kotouči přes sedm křížků? Některé hlášky si nechám pro vlastní použití... Katharine Hepburn předvedla, jak okouzlující a krásná může být žena po třicítce a já jí za to moc děkuji :-) ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je za to, že si to z dětství pamatuji jako dobrou zábavu, nyní tomu hodně ubral nový dabing (ČT 2008). Protože slyšet CG jak o sobě prohlašuje, že je děvkař je fakt hrůza, nemluvě o dalších slovech jako je srab, magor, pitomec, které se vůbec nehodí. Celkový dojem byl, že hlasy a jejich výroky vůbec nepasují k postavám. Ach kde že loňské sněhy jsou? v tom to případě zlatý český dabing. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Hawksovo ztřeštěné ztvárnění souboje pohlaví skrze rychlé dialogy a výrazný situační humor. I když v tomto žánru v obecném slova smyslu nemám emancipované potrhlé dědičky zrovna v lásce (přijdou mi až neskutečně protivné), Leopardí ženě to jsem ochoten odpustit díky Hawksově citu pro komedii a také díky skvělému páru Grant - Hepburn. 75% ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Lepší než vychvalovanější Philadephia story (I když samozřejmě tyto filmy vyjma herců nic nespojuje). Více zábavy. Více Caryho i Katharine. Plus leopard (nikdy jsem si nemyslel, že bych chtěl mít leoparda jako mazlíčka, ale odteď bych si to moc přál). Prostě bezva ztřeštěná jízda až do konce. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Ukričaná komédia s pojašenou Katharine a flegmatickým Carym. Má to zopár dobrých gagov, avšak pre mňa je to príliš bláznivé. A je to naozaj veľmi rýchle, postavy v jednom kuse niečo hovoria, alebo sa hýbu. Niečo ako groteska so zvukom. "Babe má rád psy... len teraz neviem, či ich žerie, alebo ich má rád..." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Grant a Hepburnová podruhé v zatím nejbláznivější a nejabsurdnější komedii, kterou jsem v 30. letech viděl. A recept je prostý - stačí dát dohromady potrhlou ženskou s šílenými nápady a váženého uťáplého profesora, přihodit jednoho psa s kostí, dva leopardy, plejádu vedlejších postav a spoustu zběsilého konverzačního a situačního humoru a je vymalováno. Těch situací, do kterých se dostanou je tolik, že se to na první shlédnutí ani nedá všechno pobrat. Nejlepší je, jak se nakonec všichni střetnou ve vězení :) Komedie roku 1938. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Pěkně šílená komedie ve které doslova exceluje K.Hepburne a snaži se dostat do chomoutu šarmantního antropologa a tak trošku roztržitého popletu Granta a v zádech je jim pořád taková menší kočička(leopard):-))) ()

Reklama

Reklama