Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (191)

duddek 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že Katharine Hepburnová dokáže být tak nesnesitelná... až si jeden přeje, aby byl už rychle konec. Za pozornost ovšem stojí, jak rychle (teprve pět let po narození) se Dášeňka (zde v roli George) propracovala do Hollywoodu – a hned si troufla popasovat se s leopardem! ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Roztrzity profesor, bohata slecinka a leopard. Verim ze na tu dobu to bola prvotriedna situacna komedia. Zial v dnesnej dobre je to skorej nostalgicky mile. 6/10 ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ta druhá polovina už trochu ubrala na plynu (ne po stránce tempa, ale humoru). Dokud ale byli na obrazovce čistě jen Katharine Hepburn a Cary Grant, byl jsem v absurdním nebi. Šílenost, svižnost, okouzlení. Prostě jsem neměl slov. Konec sice očekávaný, no o to víc příjemnější. Tahle dvojka prostě patří k sobě. A k ním ještě Baby samozřejmě :)) Perfektní komedie pro kohokoliv. Plný počet právem na místě. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Další zápletka v peripetii ?? Ale ano u bláznivé komedie si to můžeme dovolit. Zdaleka ne tak dobré, jako například "Ninočka" s Gretou Garbo !! ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Autoři si zřejmě očekávali, že Hepburnová bude v hlavní ženské roli působit roztomile praštěně, ale je pouze nesnesitelně protivná (vinou scénáře, nikoli výkonu). Jestli vám připadne vtipná například situace, kdy si Hepburnová omylem sedne do Grantova auta, ten jí stoje na stupátku u dveří několikrát tuto skutečnost sdělí, ale ona díky svému neustálému žvanění tuto prostou skutečnost nepochopí a odjede, tak se vám možná bude tato komedie líbit, jelikož takových "vtipných" omylů plná. Ještěže je tu leopard, který je tam má všechny na háku. Zde zmíněná Eva tropí hlouposti je asi tak stokrát lepší. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Na této "veselohře" je hezké, že je tak stará. Kromě toho je užvaněná, protivná, trapná a nevtipná. K. Hepburnová je krajně nesympatická svým projevem rozmazlené paničky, kdy neustále skáče ostatním do řeči, což je patrně patent na "vtipnost". Někdy žvaní i 3 osoby najednou. Jediný zde vtipný Charles Ruggles (Horace Applegate) to se svým malým prostorem na plátně nezachrání. Hovad Hawks patrně strčil nos do "sněhu" pořádně hluboko. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Naprosto božská Katharine Hepburn, zdatně sekundující a nahláškovaný Cary Grant a dva leopardi k tomu. Skoro se nechce věřit, že něco takovýho vzniklo v roce 1938.. Tohle ještě v budoucnu uvidím nespočetněkrát. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Totálne absurdná šialenosť, s humorom priam smrteľnej kadencie (slovného aj situačného druhu), ktorý mi perfektne sadol. Toto nadčasové dielo bolo vo svojej dobe prepadákom (u divákov aj u kritikov) a docenené bolo až po dlhej dobe. Ústredná dvojica exceluje, tak bláznivá "pohroma" Katharine Hepburn, ako aj roztržitý Cary Grant. No a musím vyzdvihnúť aj výborný výkon leoparda, ktorý veľmi presvedčivo dokázal zahrať prítulného a aj riadne divokého. Režiséra Howarda Hawksa nemám až tak v obľube, ale tento film patrí k pár výnimkám (podobne ako Scarface a The Big Sleep). ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu sluší jedině Katharine Hepburne, je opravdu roztomile ulítlá a předvádí tak jednu z ženských zbraní. Hlavně je přirozená. Děj je ale vcelku nudný, i když zajisté ve své době exotický. Momenty, kdy se tam všichni dohadovali a jeden druhého nepustili ke slovu, čímž se celá situace ještě zkomplikovala a došlo k další zápletce, mě pak už dost unavovaly a nudily. ()

Pafl 

všechny recenze uživatele

Jeden z amerických předobrazů prvorepublikové české "řachandy". Situační komedie, k prasknutí nabitá stereotypními postavami (nekonvenční dcerka z bohaté rodiny, její přísná teta, roztržitý vědec /jeho oborem je skládání dinosauřích koster, taková věda !/). Roli prvku, který rozruší každodennost a dá tak filmu možnost vzniknout, na sebe vzal leopard a to je asi jediné, co tuhle komedii odlišuje od jiných filmů s Hepburnovou a Grantem nebo jim podobnými. Prostě sranda. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Hrůza, trapnost střídá trapnost, přehrávání herců a neuvěřitelně špatná režie. I Chaplin v roce 1915 byl vtipnější. Hepburn hraje příšerně, celou dobu jsi ji chtěl jednu vrazit. Nedivím se, že tohle byl finanční propadák, já bych po návštěvě kina chtěl vrátit peníze. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jedná se skutečně o velmi zábavnou situační crazy komedii. Tentokrát mi ani nepřišlo, jak je stará. Humor a chemie mezi hlavními hvězdami funguje na jedničku. Další postavy (zahradník, tetička a její nápadník) jsou též výborné. Vlastně od té doby, co se film dostal do Connecticutu mě to začalo skutečně ohromně bavit a jednoznačně největší zásluhu na tom má vynikající Cary Grant (když ho srovnám s jeho konkurenty v oné době - Bogartem, Cooperem, Stewartem atd. tak Cary je opravdu vysoko nad nimi). Plný počet však nemůžu dát hlavně kvůli Hepburn. Jistě, svojí postavu ztvárnila výtečně, nicméně i když občas byla k sežrání, často na mě taky působila naopak, tentokrát v pravém smyslu slova k sežrání. Ta její ukecanost, rychlá mluva a ne moc hezká tvář mě občas děsně vytáčely. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Vynikající situační komedie s dokonale živelnou Katharine Hepburn v hlavní roli. Ve chvíli, kdy přejde děj na policejní stanici rozehrává Hepburn perfektní komediální herectví a dokazuje jak výjimečnou herečkou byla. Zdatně ji sekunduje Cary Grant v roli dosti nepraktického antropologa. Leopardí žena je nestárnoucí komedie s promyšleným dějem stojícím především na hereckém umu všech zúčastněných a situačním humoru. 85% ()

Eva_D666 

všechny recenze uživatele

Další nádherné pokoukání s Cary Grantem a Katharine Hepburn. Jen se divím, proč jsem s tímto zázrakem tolik otálela. Katharine byla opět naprosto báječná. Člověk doslova visí na každém jejím slovu, na kdejakém gestu a mimice. Klidně můj názor odmítejte, ale ústřední dvojice nemá konkurenci. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Paleontolog, co toužebně čeká na svou dinosauří kost, a roztomile ulítlá dědička, které se ztratí leopard, ve zběsilém tempu, jenž nemůže nechat nikoho chladným. Absurdní, potrhle přehnané a neskutečně vtipné. Jestli se chcete zasmát tak jako už dlouho ne, musí být Cary s Katharine vaší jasnou volbou. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie s Hepburn a Grantem. Skutecne famozni scenar s genialnimi scenkami. Hepburn vrsi jednu katastrofu za druhou :)). Bajecne jsem se bavil cely film :)). ()

Reklama

Reklama