Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Recenze (191)

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla ta strasliva furie Katharine Hepburnova, tak je to pet hvezdicek. Ale sledovat hodinu a pul jeji straslive a nelogicke pocinani, ktere by nevydrzel ani byk, natoz pak normalni muz, bylo silne kafe. A ten "happy end" me namichnul uplne nejvic...:-) ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

V jednom roce se v žánru romantická komedie setkaly budoucí superhvězdy hollywoodských kopců - Katharine Hepburn & Cary Grant, celkem dvakrát, přičemž lépe z toho vyšel v mých očích snímek Holiday. Bringing Up Baby na mě byla trochu zmatená a daleko méně vtipná a důmyslná komedie nežli právě zmíněné Holiday. Kate Hepburn mi byla dokonce v několika chvílích svou neskutečně přehnanou horlivostí až nesympatická a Cary Grant mi zase přišel jako až moc velký pitomec. Ukradená dinosauří kost, ochočený leopard a milionové dědictví? 3*! ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně užvaněný film, kde snad není chvíle klidu a postavy mluví jak rotační kulomet. Zapadají tam tak i některé nemnohé vtipnější momenty, které nemají prostor zapůsobit, kvůli čemuž film jako komedie příliš nefunguje. Příběh, ač poněkud přímočarý a předvídatelný, přitom nebyl tak špatný a mohl být zpracován mnohem lépe. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Klenot. Dámy, učte se, jak uhnat muže vašich snů :-))) A všimly jste si mezi přívalem skvělých hlášek těch botiček, co nosí Susan? Tenhle film je takové očkování proti smutku. Pravidelně přeočkovávám. ()

T..oo..M 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie s mou milovanou Katharine. Neúnavný útok na bránici, díky kterému jsem začal objevovat krásy Zlaté éry Hollywoodu. ()

Poštolka 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše jsem se výborně bavila. Skvělá, praštěná Katharine Hepburn + ňouma v podání Caryho Granta = příjemná komedie. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem viděl obsazení, byl jsem si téměř jistý, že půjde o zábavu. Přistupoval jsem tedy k Leopardí ženě jako k jedné z vrcholných komedií své doby. Tohle očekávání se mi ale nesplnilo. Hereckému obsazení asi není co vytknout. Cary Grant a K. Hepburn patřily už tehdy k velkým hvězdám Hollywoodu a režisérem byl slavný H. Hawks. Vyloženě zábavná byla ale asi jenom scéna na policejní stanici, která byla ke konci filmu. Jinak mi z celé téhle "crazy" komedie neutkvěla v hlavně ani jedna hláška, natož vtip. Celý film má jakési tempo, kdy staví hlavní postavy do bláznivých situací, ale většinou mi to moc vtipné nepřišlo. Ne že bych se teda vyloženě nudil, ale čekal jsem prostě víc. Děj byl naprosto ulítlej a hledat v tom nějaký smysl... Prostě lepší 3*. Je spousta lepších komedií z té doby. Např. Vždyt jsme jen jednou na světě, Ninočka, nebo třeba i některé komedie Astair - Rogers. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že osmdesát let starý film mě dokáže pobavit daleko víc než většina dnešních komedií. Leopardí žena je komedií právě víc než čímokoliv jiným, byť nenápadná romantická linka se vine celou stopáží. Kadence vtipných dialogů a situací je neuvěřitelná a chemie mezi Katharine Hepburn a Cary Grantem víc než hmatatelná. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Ve své době komerční propadák, po kterém si Hepburn vysloužila status „jed pokladny", kterého se zbavila až o dva roky později v The Philadelphia Story, přičemž reputace filmu se dočkala uznání až v 50. letech. Vytvořené v tradicích romantických komedií ve screwballovém stylu a souboji mezi mužským a ženským pohlavím. Naprostá klasika svého sub žánru, nabízející zábavný a absurdní formát s nádhernými nápady, neustálým humorem, situačními a fyzickými scénkami ve stylu těch největších grotesek. V rámci postav vysoce temperamentní, v dokonalém chaotickém párovém uspořádání. Po stránce scénáře naprosto bláznivé, ale rychlé tempo umožňuje obrovský důvtip jednotlivých dialogů, které tak patří mezi vůbec ty nejlépe napsané. Těžko si lze z dnešního pohledu představit, že hlavní dvojice neměla takřka žádné zkušenosti s komediálním žánrem, o to víc je potřeba respektovat genialitu Hawkse, který byl schopen udržet pod kontrolou veškerou bláznivou energii, kterou tento film vyzařuje s obrovskou intenzitou, aby veškeré filmové dění neustále působilo vtipně a zábavně. Popis příběhu, který pro neznalé nedává takřka žádný smysl. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to dneska v práci, a i když ta postava byla psána zrovna proto, mně Katie už po 10 minutách tak sr.la, že bych jí nakopl. 1* za režii, 2.* za Caryho. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Klasické schéma romantických komedií - roztržitý ňouma ve spárech ztřeštěná dívky - tady stojí na skvělé dvojce Grant - Hepburnová a hlavně na vyvedených dialozích, které jsou v tomto případě chrleny kadencí přímo kulometnou. Tak ukecaný film jsem ještě nikdy neviděl. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie ze starých časů. I přes tu neuvěřitelnou smršť vtipných dialogů jsem si ji nijak zvlášť nevychutnala. Protože měl Cary brýle, protože mi Katherin k němu nesedla, protože to bylo až příliš ztřeštěné...možná někdy jindy. ()

Allontanato 

všechny recenze uživatele

He's the man I'm going to marry. He doesn't know it, but I am. Naprosto geniální!!! Screwball komedie zrovna nepatří mezi mé nejoblíbenější žánry, ale tahle musí každému kdo ji viděl přirůst k srdci. Katharine Hepburnová zde skutečně definuje slovo okouzlujcí a při pohledu Caryho Granta se nedokážete neusmívat. Na tomhle filmu se dá vyzdvihnou snad všechno. Fascinující. 100+ % ()

EmilyL. 

všechny recenze uživatele

Oprava: Rozhodně to NENÍ ANTROPOLOG! Dalo by se říct paleontolog, možná archeolog, ale tohle si teda vyprošuju... :-P ()

Formanka 

všechny recenze uživatele

Otravná Susan mě štvala od první věty a tak to i zůstalo. Ale možná chyba nebyla ve filmu, spíš v mym rostoucím pocitu přesycení filmy obecně. Neměli jste někdy aspoň na chvíli pocit, že už vás filmy prostě nebaví? ()

logosi 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle konverzační komedie ze zlatého věku Hollywoodu,zvláštˇ když jsou podpořeny skvělými hereckými výkony. ()

Reklama

Reklama